​Fatima Mohammad scoret de fire første poengene for Ulriken Eagles, som ledet hele kampen. Men Asker og Ingvild Jørstad kom sterkt tilbake i tredje periode og var bare 3 poeng bak (46-43) før Ulriken dro fra igjen. Bildet er fra lagenes møte i Leikvollhallen 17. november, da Ulriken vant 73-66.

Svekket Asker ga Ulriken kamp

Et redusert Asker-lag la press på Ulriken, men måtte gi tapt i fjerdeperioden.

Ulriken Eagles – Asker Aliens 66-53

- Vi fryktet det kunne bli verre, så vi får være relativt fornøyd, erkjente Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden.

Laget hans tapte den viktige kampen i Haukelandshallen, og må dermed trolig se langt etter topp-3-plassering og seriemedaljer. De plassene er forbeholdt Ullern (15-0), Gimle (12-2) og Ulriken Eagles (9-5), mens Asker med 7-8 har stø kurs for fjerdeplassen i BLNO.

Asker kom til kampen med sju spillere, og måtte greie seg uten Julie Wilborn, Elin K. Gulbrandsen, Karianne Øysted Sørbye og Alva Julsrud.

Lagets toppscorer Julie Wilborn ble syk etter kampen mot Gimle forrige lørdag, og måtte melde forfall til bergensturen fredag kveld.

Derimot var veteranen Tale Skjølsvik, og den 185 cm høye forwarden gjorde en solid sesongdebut i ligaen med 9 poeng, mange returer og godt forsvar.

Andrine: Fem 3-poengere

Ulriken ledet hele kampen og var på det meste foran med 17 poeng (42-25), tidlig i tredje periode. Men spesielt Andrine Bergseth var i storslag hos Asker, og guardens femte 3-poenger (!) for dagen reduserte hjemmelagets ledelse til 46-43 i nest siste sekund av perioden Asker vant hele 18-7.

- Vi hadde en elendig tredjeperiode der ingenting ville i kurven, sa Ulriken-trener DuRell Sanford.

- Og Asker fightet tilbake, hjulpet av 3-poengerne fra Andrine. Selv om de bare var sju spillere og de manglet (Julie) Wilborn, er det fem mot fem på banen – og Asker er et lag som alltid spiller tøft mot alle. Men vi fikk en god start igjen på fjerde periode og noen viktige scoringer, presiserte Sanford.

11-0-run

De fem første minuttene av fjerdeperioden vant Ulriken 11-0! Maren Austgulen og 15-årige Karyn Sanford scoret de ni første poengene i perioden, før Helene Kongestøl sørget for 57-43 og hjemmelaget kunne kontrollere de siste minuttene.

Asker hadde dessuten Ingrid Selvik på fire feil helt fra tidlig i tredje periode, men kapteinen holdt seg på banen kampen ut.

- En veldig bra kamp av Andrine, som forsto at hun måtte overta ansvaret for skyting når vi var såpass få spillere. Samtidig har vi bare fire spillere som scorer, og det er litt tynt, innrømmer Jan Henrik Nyegaarden.

Mot Gimle søndag er Elin K. Gulbrandsen tilbake, slik at Asker blir åtte spillere.

- Det blir uansett vanskelig. Gimle er fysisk sterke og veldig intense, presiserer Asker-coachen.

Gimle vant 60-31 og 80-59 i lagenes to kamper i januar, og i det tredje oppgjøret må Asker greie seg uten Julie Wilborn.

Karyn Sanford var kampens toppscorer med 22 poeng etter blant annet å ha truffet fire 3-poengere.

Poengscorere i Ulriken – Asker:

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 22, Anna Hammer 12, Helene Kongestøl 9, Maren Austgulen 8, Fatima Mohammad 6, Hanne Nybø 4, Vilde Tveito 4, Maria Hallingstad 1.

Asker Aliens: Andrine Bergseth 18, Kari Kyrkjebø 14, Ingrid Selvik 12, Tale Skjølsvik 9.