​Vlera Kelmendi i fint driv med ballen, med storesøster Flaka som oppasser i søndagens kamp mellom Ullern og Høybråten.

Storesøster best, lillesøster vant

Flaka Kelmendi var i toppslag for Høybråten, men Ullern og en god Vlera vant kampen.

Høybråten – Ullern 51-58

Gimle – Asker Aliens 73-45

Kelmendi-søstrene hadde mye kontakt på banen og var med på å prege oppgjøret i Furusethallen:

Flaka (20) skapte mye for Høybråten, la tre 3-poengere og ble kampens toppscorer med 20 poeng, mens Vlera (17) fikk mer spilletid enn vanlig hos Ullern og kvitterte med 9 poeng – inkludert to 3-poengere.

Anniken Eika Frey og Josephine Allen er på tur med Wang Toppidrett i Montana, der de i tillegg til å trene selv og få impulser skal se Harald Eika Frey i NCAA-kamp for Bobcats.

Jeanine Flaaten overtok Annikens pointguardrolle i startfemmeren, men Vlera Kelmendi fikk også 14 minutter i rollen.

Ullern åpnet aggressivt og godt, ledet 39-22 etter de to første periodene og økte til 42-24 tidlig i den tredje, men klarte ikke å gjennomføre noen god offensiv kamp.

Høybråten kom aldri nærmere enn de 7 poengene laget tapte kampen med (51-58), men vant de to siste periodene 15-8 og 14-11 etter spill som gir grunn til optimisme før serieinnspurten og NM-sluttspillet.

- Vi var veldig gode offensivt i de to første periodene, men bommet en god del skudd i de to siste og mistet litt rytme i forsvar også, sa Ullern-trener Gunnar Nesbø.

Gledelig comeback

Han kunne glede seg over å ha Therese Häger (32) på banen igjen en ny skade, denne gang en strekk i låret. Den rutinerte forwarden spilte 11 minutter mot Ulriken i oktober, men er først nå tilbake for fullt.

- Therese har sett veldig bra ut på trening og blir utvilsomt en forsterkning for oss. En kjempegod returtager, bunnsolid defensivt og god til å posisjonere seg offensivt, presiserer Nesbø.

Therese Häger fikk 25 minutter på banen mot Høybråten og bidro med blant annet 8 returer, 4 poeng og 4 steals.

Flaka Kelmendi og Sigrid Male Davidsen scoret 38 av Høybråtens 51 poeng, og hadde sterke statistikker: Flaka med 20 poeng etter 3/5 på 3-poengere, pluss 6 returer og 5 assists – Sigrid med 18 poeng etter 5/8 inside og 2/5 på 3-poengere samt 5 blokker (!) og 6 returer.

I et jevnt Ullern-lag var Tori Solberg Halvorsen mest effektive spiller med 8 poeng, 9 returer, 3 assists og 3 blokker.

Poengscorere i Høybråten – Ullern:

Høybråten: Flaka Kelmendi 20, Sigrid Male Davidsen 18, Ariana Sefaj 6, Jet Holmquist 3, Anja Hegerberg 2, Anneli Widén 2.

Ullern: Mia Henriksen 13, Vlera Kelmendi 9, Lina Stranger-Johannessen 9, Tori Solberg Halvorsen 8, Jeanine Flaaten 7, Therese Häger 4, Marte Mediås Moe 4, Olivia Priestley 2, Selma Nybø Vangstein 2.

Sterk fjerdeperiode av Gimle

Asker Aliens ledet etter første periode (17-13) i Gimlehallen og holdt brukbart følge til pause, der hjemmelaget ledet 26-21.

Gimles aggressive forsvar satt bedre etter hvert og holdt gjestene til henholdsvis 4 og 8 poeng i to midterste periodene, før Audun Eskelands lag også fikk sving på angrepsspillet i fjerdeperioden. Gimle scoret 31 poeng i siste periode (31-16) etter 13, 13 og 16 i de tre første.

Med Elin K. Gulbrandsen på plass var Asker åtte spillere og styrket sammenlignet med i lørdagens møte med Ulriken (53-66), men svekket uten toppscorer Julie Wilborn og i tillegg Karianne Øysted Sørbye og Alva Julsrud.

Det var derfor også naturlig at laget ikke holdt hele kampen ut mot Gimles løpssterke og jevnt besatte lag. Jevnheten viser seg også i hjemmelagets scoringsoversikt med Sigrid Hardie som toppscorer på 14 og deretter fem spillere på 10 eller 9 poeng.

Poengscorere i Gimle – Asker:

Gimle: Sigrid Hardie 14, Andrea Bolstad Raa 10, Maren Mildestvedt 10, Angela Escobar Alvarez 9, Henriette Raa Ellingsen 9, Julie Winther 9, Josefin Winther 6, Karoline Falch-Monsen 2, Ingeborg Gjengstø 2, Jennifer Winther 2.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 13, Kari Kyrkjebø 9, Elin K. Gulbrandsen 8, Andrine Bergseth 5, Ingvild Jørstad 4, Tale Skjølsvik 4, Lise Løken 2.