​Brooke Fields i en av sine mange sterke driver inn mot Asker-kurven, her tett dekket av Ingrid Selvik. De øvrige spillerne er fra venstre Kristine Nyegaarden, Ingvild Jørstad og Julie McCarthy.
​Brooke Fields i en av sine mange sterke driver inn mot Asker-kurven, her tett dekket av Ingrid Selvik. De øvrige spillerne er fra venstre Kristine Nyegaarden, Ingvild Jørstad og Julie McCarthy.

Sjette seier på rad for Bærum

Bærum-jentene leverte en solid angrepskamp og avgjorde tidlig mot Asker Aliens.
 

Bærum – Asker Aliens 81-51

Høybråten – Ullern 37-71

- Vi har begynt å få til en del ting vi har jobbet mye med over tid. Vi scoret mye mot Tromsø (93-58) og kommer over 80 i dag uten at jeg føler vi gjør en fantastisk kamp, sa Bærum-trener Ola Gravem Knutsen etter at Asker Aliens var slått 81-51.

Det var Bærums sjette strake seier og samtidig sikret de lyseblå seg innbyrdes-fordel mot Asker, som de også slo i Leikvollhallen i november (53-45).

Et Asker-lag uten Julie Wilborn lå likt på 11-11 og holdt følge til Bærum-ledelse 20-19, før hjemmelaget skrudde opp tempoet og spesielt Brooke Fields var effektiv med sterke driver. Fra 29-23 gikk det fort til 38-23 ved halvtid, etter en sirkus-scoring fra Shiba Haji Ahmadi, en layup av Josefin Winther etter pasning over hele banen fra Astaja Tyghter, Julie McCarthy som scoret etter å ha tatt sin egen retur – og en 3-poenger fra Tyghter.

Og da tredje periode startet med en Tyghter-scoring etter assist fra Fields og en coast-to-coast-scoring fra Josefin Winther, hadde Bærum gjennomført en 13-0-run og i praksis avgjort kampen.

 

- Veldig solid

- Jeg var spent på denne kampen fordi Asker kom fra flere sterke prestasjoner og var veldig imponerende borte mot Bergen Elite sist. Så når vi kan gå herfra med 30 poengs seier, er det veldig solid, oppsummerte Ola Gravem Knutsen.

Alle de 11 Bærum-spillerne kom på scoringslisten og innbytterne fra benken bare økte scoren mot slutten av kampen. Hjemmelaget hadde pene 51 prosent treff på 2-poengere og 6 av 16 (37 prosent) på 3-poengsskuddene, der Embla Bøckmann Øvstebø traff med alle sine tre forsøk, Astaja Tyghter hadde 2 av 4 og Cecilia Riise 1 av 2.

- Vi får involvert mange spillere, og det er selvfølgelig en styrke at flest mulig kan bidra i angrep. Men jeg er mest opptatt av det vi gjør defensivt, og at vi holder dem til 51 poeng. Vi startet litt svakt i forsvar, men det tok seg veldig opp etter hvert og ble veldig bra i de tre siste periodene, mente Bærum-treneren.

 

Winthers double-double

De to USA-importene er poenggarantier og styrte igjen mye offensivt. Astaja Tyghter var banens ener med 19 poeng, 12 returer, 4 assists og 3 steals, mens Brooke Fields endte på 16 poeng og 6 assists.

Samtidig leverte Josefin Winther sin beste kamp i Bærum-drakten med 12 poeng og 11 returer.

Hjemmelaget vant returstatistikken 44-36 med 12 fra Tyghter, 11 fra Winther og 7 fra Julie McCarthy.

- Det er jo én av styrkene våre, med Julie og Josefin som er så fysisk sterke. Det er moro å se at det åpner seg offensivt også for Josefin, og det var veldig bra for henne å få en double-double. Hun begynner å bli trygg og har falt mer til ro i laget nå, presiserer Knutsen.

 

Wilborn flytter, men spiller videre

- Bærum gjorde oss dårlige, jobbet hardere enn oss i dag og løp mer, fastslo Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

- De fikk altfor mange situasjoner hvor de kom fire mot to og tre mot én, la han til.

Ingrid Selvik startet kampen i stor stil med 9 poeng i første periode, jobbet utrettelig og endte på 20 poeng og 11 returer.

Gjestene savnet Julie Wilborn, som ikke fikk fri fra militæret. Samtidig var det siste kamp den sterke forwarden må stå over. Men i januar forsvinner 20-åringen til studier i Trondheim.

- Så hun får ikke trent så mye med laget vårt, men skal i utgangspunktet spille alle kampene, forteller Jan Henrik Nyegaarden.

 

Poengscorere:

Bærum: Astaja Tyghter 19, Brooke Fields 16, Josefin Winther 12, Embla Bøckmann Øvstebø 9, Shiba Haji Ahmadi 6, Anniken Hartveit 5, Julie McCarthy 5, Cecilia Riise 3, Eirin Vreim Holm 2, Pernille Mellem 2, Edel Sofie Øverli 2.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 20, Julie Skorpen 9, Karianne Øysted Sørbye 8, Kristine Nyegaarden 7, Hedwig Follestad Johansen 5, Ingvild Jørstad 2.

 

 

Ullern tilbake på topp

Ullern-jentene brukte en drøy periode på å komme i gang mot Høybråten, men snudde og dro fra i andre periode og vant til slutt klart, 71-37. Dermed er Ullern igjen på topp (7-2), riktignok med ett tap mer enn Ulriken Eagles (7-1), men med seier i lagenes foreløpig eneste innbyrdes-oppgjør.

Høybråten fikk en solid start, spesielt forwarden Adrianna Berg. Etter fire minutter hadde Berg 10 poeng og Ullern 5! Hjemmelaget holdt seg foran ut perioden og kunne gå til første pause med 17-11 etter at 16-årige Frida Liholm Strøm sørget for den siste scoringen sekunder før slutt.

Men på stillingen 23-20 syntes tydeligvis Ullern at nok var nok – og raste opp i 36-23 etter en 16-0-run på fem minutter. Gjestene vant de tre siste periodene 25-8, 17-7 og 18-5 og viste at det er stor forskjell på lagene når Høybråten mangler sin store profil, Sigrid Male Davidsen.

Selma Freng Sørensen ble toppscorer i kampen med 15 poeng etter å ha satt fem av sine ti 3-poengsforsøk. Tori Solberg Halvorsen scoret ikke før i andre periode, men endte med en ny double-double: 12 poeng og 11 returer. Astrid Sturlason noterte seg for 9 poeng og 11 returer, men nå reiser den danske journalisten hjem – og det er usikkert om hun kommer tilbake til Ullern-kamper i andre halvdel og sluttspillet.

 

Gnaly-comeback mot Tromsø

- Vi må se om studiesituasjonen hennes tillater det, sier Ullern-coach Gunnar Nesbø. Han kan uansett glede seg over å få tilbake Cecilia Gnaly, som var vært ute i nesten to år etter kneoperasjon. Den 182 cm høye forwarden skal være klar til første kamp på nyåret, 5. januar mot Tromsø Storm Ungdom i Ørakerhallen.

- Hun gir oss flere returer og viktig størrelse, som vi ikke har så mye av i gruppen vår. Vi får også en scorer til under kurven, sier Nesbø.

Ullern har også Ingrid Sørtveit ute med en kneskade, men den skuddsterke guarden er ventelig tilbake i februar/mars og klar til NM-sluttspillet.

Kvinnenes BLNO tar nå pause fram til Bærum – Tromsø Storm Ungdom og Ullern – Tromsø 4. og 5. januar, mens Bergen Elite spiller hjemme mot Ulriken Eagles torsdag 9. januar.

 

Poengscorere:

Høybråten: Adrianna Berg 12, Flaka Kelmendi 7, Alva Hopland 4, Frida Liholm Strøm 4, Ariam Germeskel 3, Henon Binyam Hadgu 3, Tine Martinsen 2, Anneli Widén 2.

Ullern: Selma Freng Sørensen 15, Olivia Priestley 13, Tori Solberg Halvorsen 12, Astrid Sturlason 9, Jeanine Flaaten 8, Lina Stranger-Johannessen 7, Malin Schneidt 4, Selma Nybø Vangstein 3.