Bergen Elite – Sandvika 69-56

Asker Aliens – Tromsø Storm Ungdom 65-32

Hjemme i Amalie Skram-hallen vant Bergen-jentene med nøyaktig samme sifre som Sandvika slo dem forrige gang bærumslaget var på besøk, i november: 69-56.

Men tabellsjueren stakk fra Sandvika før kampen var halvspilt, ledet på det meste med 20 poeng og leverte sin beste kamp for sesongen.

- Helt klart, vi har sett deler av det vi viste hele kampen i dag, men nå gjennomfører vi, spiller veldig fokusert og holder trykket hele veien, sier Bergen Elite-trener Geir Bangstad.

Laget hans hadde bare tre seire over Tromsø Storm Ungdom og den sterke borteseieren over Asker Aliens (71-65) tidlig i november før lørdagens overraskende triumf mot Sandvika-laget som i sin forrige seriekamp slo Ullern 53-50 og stoppet seriemesterens lange rekke av kamper uten tap.

Bergen Elite ble svekket i januar da både Kaia Brendesæter og Emma Tallaksen reiste utenlands, og har dårlig med høyde sammenlignet med motstanderlagene i BLNO.

- Vi er små, men lave og raske. Normalt spiller vi jevnt med flere lag, men får en dropp i tredje periode. Men i denne kampen klarte vi å holde fokus, fikk en liten dropp i tredjeperioden, men bet oss fast igjen. Vi har ikke fantastisk uttelling eller noen perfekt kamp, men mest alt veldig bra kommunikasjon og en kamp hvor alle jobber for hverandre, presiserer Geir Bangstad.

 

Tre søskenpar: 69 poeng

Fjorårets U18-landslagsspillerne Tuva Andersen og Sofie Paulsen dominerte stort og endte på henholdsvis 26 og 22 poeng. Aller mest imponerende var straffeskytingen: Bergen Elite traff på 25 av 27 straffer, Tuva hadde 11/12 og Sofie 9/9.

- Det var også godt å se at Mia Andersen og Emma Harloff har spilt seg inn og kan være med i normal rotasjon, og at Ulrikke Hoff som har vært borte noen år nå begynner å komme opp på stabilt nivå igjen, sier Bangstad.

Lagets tre søskenpar var helt sentrale: Tuva og Mia Andersen, Sofie og Susanne Blydt Paulsen og Kristin og Ingrid Skåtun Hannestad scoret alle de 69 poengene!

 

- Klarer ikke flytte beina

For Sandvika ble kampen naturlig nok en nedtur.

- Det var absolutt ikke noen undervurdering fra vår side og vi fokuserte godt på kampen og Bergen Elite på forhånd. Men vi har slått dem komfortabelt to ganger tidligere denne sesongen og kom fra en «stor» seier over Ullern, og noen ganger sniker det seg kanskje inn en følelse av at ting går av seg selv, erkjenner Ola Gravem Knutsen.

- Bergen Elite vil det mer enn oss, vi har ikke nok intensitet i forsvar og skjøt veldig dårlig. De første 20 minuttene (38-20 til Bergen Elite) hadde vi vel den laveste treffprosenten vi har hatt denne sesongen.

- Samtidig kjører Bergen Elite drible-driver vi ikke henger med på og ikke klarer å flytte beina godt nok mot. Vi kommer på etterskudd og får tidlig mange feil, oppsummerer Sandvika-treneren.

- Vi har ikke hatt så mange sånne kamper, men det er bedre å få det nå enn i sluttspillet. Og det er vel også en viktig erfaring, en kamp som viser hva som blir konsekvensen når vi ikke er der vi skal være. Det er også en oppkvikker før kampen mot Ulriken søndag, som kan bli en langt mer fysisk batalje. Ulriken slo Bergen Elite med 33 poeng (84-51) i midtuka, så vi må heve oss mye fra det vi gjorde i dag for å kunne konkurrere med dem, fastslår Knutsen.

 

Poengscorere i Bergen Elite – Sandvika:

Bergen Elite: Tuva Andersen 26, Sofie Blydt Paulsen 22, Kristin Skåtun Hannestad 10, Ingrid Skåtun Hannestad 5, Susanne Blydt Paulsen 4, Mia Andersen 2.

Sandvika: Makala Roper 18, Maria Thoresen Myklebust 11, Tiril Hjelde 10, Embla Bøckmann Øvstebø 5, Pernille Mellem 4, Severine Uggen 4, Anniken Hartveit 2, Nanna Sand 2.

 

 

Komfortabel Asker-seier

Tromsø Storm Ungdom med langtidsskadde Sofia Burkow som vikar-coach holdt følge til noen minutter ut i andre periode. Da gikk Asker rett fra 17-12 rett til 29-12 og økte litt gjennom alle periodene, til seier 65-32.

I et jevnt Asker-lag ble Andrine Bergseth toppscorer med 15 poeng etter å ha truffet to 3-poengere.

Etter lørdagens seire til Bergen Elite og Asker Aliens, er Asker og Sandvika likt på 9-10 på fjerde- og femteplassen og Høybråten og Bergen Elite likt på 5-13 i kampen om sjette- og sjuendeplass. Asker har 3-0 i innbyrdes oppgjør mot Sandvika, mens Høybråten har 2-0 på Bergen Elite. De møtes også i siste seriekamp i Furuset idrettshall 31. mars.

 

Poengscorere i Asker – Tromsø:

Asker Aliens: Andrine Bergseth 15, Ingrid Selvik 11, Julie Wilborn 10, Ingvild Jørstad 6, Tale Skjølsvik 6, Elin K. Gulbrandsen 5, Alva Julsrud 5, Kari Kyrkjebø 3, Lise Løken 2, Mia Helen Præsttun 2.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Perry 12, Emma Liva Vendelbo 12, Oda Marie Austheim 3, Ingrid Elise Karlsen 2, Nora Kristine Karlsen 2, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 1.