Sigrid Hardie satte fire av Gimles 12 3-poengere da Ulriken ble slått 64-54. Bildet er fra Gimles kamp mot Sandvika i Bærum Idrettspark i januar, til høyre ser vi Helene Cecilie Kystad.

Senket Ulriken med 3-poengere

12 3-poengere var med på å avgjøre da Gimle tok sesongens tredje seier over Ulriken.

Ulriken Eagles – Gimle 54-64

Asker Aliens – Bergen Elite 62-54

I en bergensduell som svingte med mange runs, var Ulriken foran pause (30-28) og bare ett poeng bak (55-54) med to minutter igjen av kampen.

Da scoret Julie Winther og Maren Mildestvedt før Andrea Bolstad Raa med sin tredje 3-poenger og ytterligere 2 poeng fikset 9-0 for Gimle i sluttminuttene da Ulriken måtte gamble for å ta igjen det tapte.

Etter 64-48 i november og 60-50 i februar fikk tabelltoeren dermed sin tredje seier og sin andre strake med 10 poengs margin over laget de møter i NM-semifinalen neste lørdag hvis lagene vinner sine kvartfinalekamper kvelden før.

Men lørdagens oppgjør i Haukelandshallen ble jevnt helt til sluttfasen.

Gimle vant riktignok tre av periodene klart (11, 6 og 6 poeng), men Ulrikens 22-9 i andreperioden sendte de rødkledde i ledelsen ved pause etter en buzzer-scoring av Fatima Mohammad.

Hjemmelaget lå likt på 36-36, men Gimle stakk fra til 52-42 før Maren Austgulen med 7 strake poeng gjorde kampen spennende igjen. Maren Mildestvedt ga Gimle et pusterom med en 3-poenger (55-49), men en scoring fra Fatima Mohammad og en 3-er fra Karyn Sanford ga match igjen (55-54). Dessverre for Ulriken var det også lagets siste poeng i kampen.

- Tendens til å miste forstanden

For Gimle ble nettopp 3-poengsskytingen utslagsgivende: Laget hadde 12 treff fra 3-poengsland, mot Ulrikens to.

Sigrid Hardie senket fire, Andrea Bolstad Raa tre, Maren Mildestvedt og Julie Winther to hver og Ingeborg Gjengstø én.

- Vi fikk veldig mange skudd, så jeg er spent på å se treffprosenten når statistikkene kommer. Men det var viktig, for vi presterte ujevnt offensivt, mente Gimle-trener Audun Eskeland.

- Vi begynte kampen veldig bra og hadde tre perioder med veldig solid forsvar, men den andre var elendig og da føltes alt bare frustrerende. Vi er vel ikke alene om det, men har en tendens til å miste forstanden i perioder. Ulriken fikk momentum og det var guffent en stund, erkjente Gimle-treneren.

Møtes i semifinalen?

Hvis Gimle-jentene vinner som forventet over Bergen Elite i kvartfinalen fredag og Ulriken Eagles slår Høybråten, møtes de to bergenslagene i semifinale lørdag i Rykkinnhallen. Da vil Gimle ha favorittstemplet og overtaket etter tre seire av tre mulige i seriespillet.

- Jeg liker sjansene våre, men samtidig kan alt skje i en sånn kamp, presiserer Audun Eskeland.

Poengscorere Ulriken – Gimle:

Ulriken Eagles: Maren Hoff Austgulen 19, Madison Burroughs 11, Fatima Mohammad 8, Anna Hammer 7, Vilde Tveito 4, Karyn Sanford 3, Helene Nybø 2.

Gimle:  Andrea Bolstad Raa 15, Sigrid Hardie 12, Maren Mildestvedt 12, Julie Winther 8, Josefin Winther 7, Henriette Raa Ellingsen 5, Ingeborg Gjengstø 3, Karoline Falch-Monsen 2.

Asker sikret 4.- plassen

Asker Aliens dro fra i sluttminuttene i en jevn kamp mot Bergen Elite (62-54) og sikret dermed fjerdeplass på tabellen med 10 seire og 11 tap – foran Sandvika (9-11), som møter Ullern i siste kamp i Bærum Idrettspark søndag.

- Vi tar med oss litt selvtillit inn i sluttspillet med denne seieren, fastslo Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

- Bergen Elite er ikke noe dårlig lag, de slo oss her i Leikvollhallen i første kamp (71-65) og slo jo også Sandvika (69-56) nylig. Et lag som alltid jobber hardt og har flere gode skyttere, sa Nyegaarden.

Gjestene ledet 28-21 ved pause i Leikvollhallen, men Asker snudde til 31-28 etter en 10-0-run fra start i tredje periode. En 3-poenger fra Kristin Skåtun Hannestad til 31-31 var Bergen-lagets første scoring i perioden etter seks og et halvt minutt.

Men Geir Bangstads jenter løftet seg og holdt følge til fire minutter ut i fjerdeperioden, da lagets toppscorer Tuva Andersen utlignet til 43-43.

Asker rykket fra og to 3-poengere fra Andrine Bergseth og én fra Kari Kyrkjebø ble avgjørende i de siste minuttene da hjemmelaget kontrollerte inn til seier 62-54.

- Forsvaret vårt var veldig bra, spesielt i tredjeperioden da vi holdt dem uten scoring i over seks minutter, understreker Jan Henrik Nyegaarden.

Asker har slått Sandvika i alle de tre seriekampene denne sesongen (60-43, 63-60 og 48-42), men Nyegaarden mener fredagens NM-kvartfinale i Rykkinnhallen er «helt åpen».

-Den første kampen spilte de uten (Makala) Roper, den andre var helt jevn og i den tredje hadde de flere spillere syke. Nå har de fått Nanna Sand også, så det blir helt sikkert tøft for oss. Det blir også spennende å se hva Sandvika er gode for mot Ullern søndag, de slo dem jo sist, minner Asker-treneren om.

Poengscorere Asker – Bergen Elite:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 12, Andrine Bergseth 11, Kari Kyrkjebø 10, Elin K. Gulbrandsen 8, Julie Wilborn 7, Bodil Brokhaug 6, Karianne Øysted Sørbye 6, Ingvild Jørstad 2.

Bergen Elite: Tuva Andersen 19, Kristin Skåtun Hannestad 11, Sofie Blydt Paulsen 11, Susanne Blydt Paulsen 6, Ingrid Skåtun Hannestad 4, Ulrikke Galtung Døsvik Hoff 3.