Madison Burroughs ble toppscorer i Leikvollhallen med 20 poeng og fikk flere av scoringene sine etter steals da Ulriken presset Asker til store feil i tredje og fjerde periode. Her er 22-åringen fra California i en layup mot Asker-toppscorer Julie Wilborn tidlig i kampen.

Rutinert Ulriken utklasset Asker

Med 03-jentene i Latvia tok Ulrikens mest erfarne spillere en overbevisende seier i Asker.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 53-87

- En av våre beste kamper denne sesongen. Vi justerte presset vårt i annen omgang, og det ga uttelling, fastslo Ulriken-trener DuRell Sanford.

Det var det ingen tvil om:

Ulrikens pressforsvar var effektivt og resulterte i en rekke steals for gjestene og turnovers og bom for Asker – som måtte se seg slått 28-4 i fjerdeperioden!

- Solid kollaps, erkjente Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

- Ulriken skrudde til presset sitt, og selv om vi har greid å løse det tidligere, rotet vi det til nå og lot oss stresse. Og på slutten mistet vi fokus og ga opp, beklaget Nyegaarden.

Bergenserne kom til Leikvollhallen med bare åtte spillere, fordi 03-jentene er i Riga og spiller siste delrunde i Europaligaen EGBL.

Karyn Sanford er lagets toppscorer (15,1 poeng per kamp) og best i assist (4,7), Fatima Mohammad også vanligvis er i startfemmeren og både Synne Jacobsen og Sunniva Sørbye får brukbart med spilletid med sine 13 og 11 minutter per kamp. Men selv uten sine yngste og mest lovende, har Ulriken et solid lag og en god miks av rutine og ungdom. Og da kampen skulle avgjøres i de to siste periodene, viste Anna Hammer (29), Maren Austgulen (27), Helene Kongestøl (25), lagkaptein Vilde Tveito (24) at de har spilt på høyt nivå i en god del år. Samtidig leverte 16-åringene Hanne Nybø og Maria Hallingstad viktige bidrag, og Zoja Seim (21) kom inn i sluttminuttene og scoret.

- En gjenganger

Asker begynte best og ledet både 9-3 og 16-9 før Ulriken kom i gang.

Tidlig i 2. periode var gjestene for første gang foran i score etter en drive fra Madison Burroughs (17-16), og Asker greide aldri å komme ajour. Andrine Bergseth reduserte til 36-38 med en av sine fire 3-poengere rett før halvtid, og hjemmelaget var ikke mer enn 4 poeng bak (46-50) etter to scoringer fra Julie Wilborn og Kari Kyrkjebø midtveis i tredjeperioden før det raknet.

- Vi gjorde en god del ting bra både forsvars- og angrepsmessig, men håndterte ikke presset. Det har vært en gjenganger denne sesongen at vi spiller jevnt i to perioder før det går «nedover», så vi må se nærmere på hva det kommer av at vi senker oss så mye, presiserte Jan Henrik Nyegaarden.

Burroughs slo til

Med 87 poeng kunne DuRell Sanford konstatere at Ulriken gjennomført en god angrepskamp. Ikke minst løsnet det for USA-importen Madison Burroughs, som ble toppscorer med 20 poeng etter 10, 14 og 6 i de tre første kampene. Den 178 cm høye guarden fra Sonoma State University nord for San Francisco drev opp tempoet, viste godt blikk med flere fine assists og hadde sterke driver med begge hender – og sin første 3-poenger i norsk basket. Dessuten var 22-åringen effektiv i pressforsvaret, spesielt i fjerde periode.

- Madison var god defensivt med flere viktige steals og hadde en stor kamp offensivt, konkluderte coach Sanford.

Møter Høybråten søndag - og i NM-kvartfinalen?

Ulriken (11-6) er så godt som sikret tredjeplass og bronsemedaljer i serien, og ligger per i dag an til å havne i NM-kvartfinale mot Høybråten – som de også møter søndag i Furuset idrettshall.

Asker Aliens (8-10) kniver med Sandvika (9-9) om fjerdeplassen, har innbyrdesfordel på Sandvika (3-0) og bunnlagene Tromsø Storm Ungdom og Bergen Elite blant sine tre gjenstående motstandere, den tredje er mot Ullern.

- Uansett regner vi med å møte Sandvika i kvartfinalen, og alle kampene frem til det er viktige forberedelser, presiserte Jan Henrik Nyegaarden.

Poengscorere i Asker – Ulriken:

Asker Aliens: Julie Wilborn 16, Andrine Bergseth 14, Kari Kyrkjebø 8, Elin K. Gulbrandsen 7, Ingrid Selvik 6, Tale Skjølsvik 2.

Ulriken Eagles: Madison Burroughs 20, Vilde Tveito 18, Anna Hammer 17, Maren Hoff Austgulen 9, Helene Kongestøl 9, Maria Hallingstad 6, Hanne Nybø 6, Zoja Seim 2.