Kari Kyrkjebø var toppscorer med 14 poeng i Ørakerhallen, hadde 8 returer og sto for flere viktige scoringer da Ulriken dro fra Ullern i andre periode. Her får 18-åringen skutt over Tori Solberg Halvorsen. Til høyre ser vi Lina Stranger-Johannessen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Kari Kyrkjebø var toppscorer med 14 poeng i Ørakerhallen, hadde 8 returer og sto for flere viktige scoringer da Ulriken dro fra Ullern i andre periode. Her får 18-åringen skutt over Tori Solberg Halvorsen. Til høyre ser vi Lina Stranger-Johannessen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ristet av seg Ullern i gullkampen

Ulriken påførte Ullern det femte tapet og omgjorde gullkampen i ligaen til en duell med Bærum.

 

Ullern – Ulriken Eagles 39-60

- Vi er ferdige med Ullern og Tromsø nå, men tar ikke lett på noen og har igjen blant andre Asker som spilte bra mot oss i går. Men vi må se nærmere på Bærum nå. De blir vårt fokus de neste ukene, fastslår DuRell Sanford.

Ulriken dro fra Ullern tidlig i andre periode i Ørakerhallen og påførte Oslo-laget det femte tapet (9-5). Dermed er seriemesterskapet blitt en ikke uventet duell mellom Ulriken Eagles (11-1) og Bærum (9-3), som ennå ikke har møtt hverandre.

Utgangspunktet gir i praksis Ulriken tre matchballer: Førstkommende søndag (9. februar) i Frøya Arena, lørdag 16. februar i Nadderudhallen og søndag 8. mars i Haukelandshallen. Én seier skal holde for Ulriken, om laget unngår feilskjær i de øvrige kampene.

 

Stakk fra med 3-poengere

Serielederne holdt Ullern til 39 poeng i Ørakerhallen og vant først og fremst på grunn av solid forsvarsspill.

Etter en poengfattig førsteperiode (8-7 til Ullern!), seilte gjestene fra med en 11-2-start i andre periode, etter 3-poengere fra Stine Austgulen, Kari Kyrkjebø og Karyn Sanford og en inside-scoring fra Sunniva Sørbye.

Så økte og kontrollerte Ulriken-jentene resten av kampen ved å vinne de tre siste periodene 20-7, 13-10 og 20-14.

- Vi spilte godt forsvar, men det gjorde Ullern også, og de tok oss litt ut av kampen før Kari (Kyrkjebø) tok ansvar og satte noen viktige skudd, sier DuRell Sanford.

 

- Skrekkelig treffprosent

Ulrikens velkjente sonepress resulterte ikke i så mange rene steals, men ga likevel Ullern trøbbel.

- Vi sliter med å finne rytme offensivt. Presset deres håndterer vi greit, men vi roter veldig til halvbaneangrepet vårt, forklarer Ullern-coach Gunnar Nesbø.

- Vi har ikke mer enn 6 turnovers til pause, men 13 i andre halvdel, og det er ganske mye. I tillegg har vi en skrekkelig treffprosent og bommer på altfor mange åpne skudd.

- Det blir ikke alltid en steal, men motstanderne får mindre tid til å sette opp sine spillesystemer, og det er jo til vår fordel, presiserer DuRell Sanford.

39 poeng i en BLNO-kamp er magert for Ullern, og treffprosenten uvanlig lav: Hjemmelaget traff bare 2 av 18 3-poengere og hadde 28 prosent treff på 2-poengere (11 av 38), mot Ulrikens 7 av 24 på 3-poengere og 18 av 38 (47 prosent) på 2-poengerne.

 

Sturlason i bakhånd

Ullern hadde med Astrid Sturlason da de var nær ved å slå Bærum (55-56) i forrige hjemmekamp, og den danske forwarden vil etter all sannsynlighet styrke laget også i NM-sluttspillet i mars. Fjorårets seriemestere håper også at Ingrid Sørtveit kan bli spilleklar, men den skuddsterke guarden sliter med en kneskade og er høyst usikker.

- Vi må uansett prøve å finne en flyt med de spillerne vi har her, understreker Gunnar Nesbø.

 

Poengscorere:

Ullern: Cecilia Gnaly 10, Tori Solberg Halvorsen 9, Selma Freng Sørensen 7, Jeanine Flaaten 4, Olivia Priestley 4, Lina Stranger-Johannessen 3, Selma Nybø Vangstein 2.

Ulriken Eagles: Kari Kyrkjebø 14, Stine Hoff Austgulen 11, Karyn Sanford 10, Fatima Mohammad 9, Synne Jacobsen 6, Maren Hoff Austgulen 4, Vilde Tveito 4, Sunniva Sørbye 2.