Astaja Tyghter dominerte i Leikvollhallen og endte på 17 poeng og 19 returer. Her går 23-åringen fra Florida på layup, presset av Alva Julsrud. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Astaja Tyghter dominerte i Leikvollhallen og endte på 17 poeng og 19 returer. Her går 23-åringen fra Florida på layup, presset av Alva Julsrud. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ubeseiret med USA-duoen

Bærum gjorde kort prosess med et Asker-lag som aldri greide å stoppe Brooke Fields og Astaja Tyghter.

Asker Aliens – Bærum 46-72

Bergen Elite – Ullern 47-58

- Vi er på riktig vei nå, konkluderte Bærum-trener Ola Gravem Knutsen etter at Asker Aliens var slått for tredje gang denne sesongen.

- Tidligere i sesongen har vi klappet litt sammen og blitt værende på et dårligere nivå når vi har fått problemer, men i dag reiste vi oss med én gang etter at Asker kom tilbake i slutten av første periode. Da hadde vi flere til dels uprovoserte turnovers, men jentene strammet seg opp, sa Knutsen.

Etter at gjestene åpnet med 11-0, kom Asker helt innpå til 13-15 etter første periode og hadde sjansen til å utligne i starten av den andre. Men i stedet leverte Bærum en solid andreperiode som de vant 22-5 etter variert og godt angrepsspill og aggressivt forsvar.

Så seilte de fra til sluttseier 72-46.

Det betyr at Bærum-jentene har vunnet alle sine åtte kamper etter at Astaja Tyghter kom inn som USA-import nummer to ved siden av Brooke Fields – etter å ha tapt de tre første.

 

Karrierebeste

- Jeg syns laget har utviklet seg veldig bra. Vi blir bedre for hver dag på trening, spillet flyter og vi kjenner hverandre bedre, mener Astaja Tyghter. Guarden med bakgrunn fra Georgia State og University of Tampa markerte seg med 17 poeng, 19 returer, 5 assists og 3 steals i Leikvollhallen.

- 19 returer er «career high» for meg, fastslo 23-åringen fra Orlando.

- Astaja er en allroundspiller som enkelt drar double-doubles i hver eneste kamp. Og som tar masse returer på tross av at hun ikke er høyere enn 177 cm, presiserer Ola Gravem Knutsen.

Samtidig ble Brooke Fields igjen Bærums toppscorer, denne gang med 22 poeng – etter sterke driver mot Asker-kurven, 3/8 på 3-poengere og i tillegg 5 assists og 2 steals.

Julie McCarthy ruvet også med 8 poeng og 16 returer, og bidro sammen med i første rekke Tyghter til at gjestene vant returstatistikken så klart som 54-29 – mot et så retursterkt lag som Asker.

 

- Var ikke helt oss selv

Bærum slo Asker 53-45 i Leikvollhallen 13. november og med 30 poeng (81-51) da lagene møttes i Nadderudhallen i siste kamp før jul. Med det femte tapet for sesongen (5-5 etter ti kamper) er Asker-jentene på etterskudd i medaljekampen, som per i dag står mellom Ullern (9-2), Ulriken Eagles (8-1) og Bærum (8-3).

- Vi var ikke helt oss selv i dag, og må jobbe mye hardere og være klare fra start hvis vi skal ha mulighet mot et lag som Bærum, sa Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden.

- Vi er ikke nok «på» i forsvar og finner ikke flyten i angrep, det henger jo sammen.

 

To spillere i Trondheim

Nina Nyegaarden (21) gjorde comeback i BLNO, men verken hun eller Julie Wilborn – som er ferdig i militæret – får trent så mye med Asker de neste månedene.

- Nina er hjemme en periode, forteller pappa og trener Jan Henrik Nyegaarden.

- Men hun går på NTNU og skal tilbake til Trondheim, og dit skal Julie også – på forkurs til NTNU. De får ikke trent med oss, men vi vurderer å ha dem med i noen kamper, sier treneren.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Hedwig Follestad Johansen 9, Ingrid Selvik 9, Alva Julsrud 6, Julie Wilborn 6, Kristine Nyegaarden 5, Nina Nyegaarden 5, Ingvild Jørstad 4, Karianne Øysted Sørbye 2.

Bærum: Brooke Fields 22, Astaja Tyghter 17, Julie McCartey 8, Embla Bøckmann Øvstebø 8, Josefin Winther 6, Eirin Vreim Holm 4, Shiba Haji Ahmadi 3, Cecilia Riise 2, Edel Sofie Øverli 2.

 

Ullern måtte slite mot Bergen Elite

Et Ullern-lag uten Tori Solberg Halvorsen fikk trøbbel med det samme Bergen Elite-laget som torsdag ble utklasset 101-39 av Ulriken Eagles.

Hjemmelaget ledet 20-12 etter første periode og kampen vippet på stillingen 45-47 tidlig i fjerde periode. Men så samlet Ullern seg, tettet forsvaret og dro fra til seier 58-47, etter å ha holdt Bergen Elite til 4 poeng i sisteperioden (11-4).

- Tori er med til Bergen, men har en strekk i leggen som fortsatt ikke er bra. Vi må ta en avgjørelse før kampen mot Ulriken i morgen og håper jo hun kan spille, men i utgangspunktet er hun skadet, sier Ullern-trener Gunnar Nesbø.

For Bergen Elite var det en oppløftende kamp, etter 39-101 mot Ulriken Eagles torsdag i den første kampen uten toppscorer Sigrid Hardie.

Hjemmelaget holdt Ullern til 37-37 på returene etter at Ingrid Skåtun Hannestad hadde plukket ned 11 returer og Mia Andersen 8.

Og selv om 2+2 ikke nødvendigvis blir 4 i basket, tyder Ulrikens og Ullerns resultater mot Bergen Elite de siste dagene på at Ullern skal få det tøft mot Ulriken i Haukelandshallen søndag.

- Vi treffer ikke særlig bra i dag (5 av 29 på 3-poengere), selv om vi får en masse åpne skudd og vi sliter med å score, fordi Bergen Elite er aggressive og på hugget. Men vi må helt sikkert opp noen hakk for å kunne slå Ulriken, som er intense i presset sitt og som har mange gode skyttere. Det blir en vanskelig kamp for oss, erkjenner Nesbø.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Tuva Andersen 11, Kristin Skåtun Hannestad 9, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 8, Sofie Paulsen 7, Ingrid Skåtun Hannestad 6, Rikke Sjumarken 6.

Ullern: Lina Stranger-Johannessen 15, Selma Nybø Vangstein 11, Jeanine Flaaten 9, Felicia Dyngeland-Sundén 6, Olivia Priestley 6, Selma Freng Sørensen 6, Lily Izadi 4, Cecilia Gnaly 1.