Sigrid Male Davidsen i skuddet mot Sandvika i fjorårets BLNO. 24-åringen snittet på 16,6 poeng og 10 returer og var  nummer 2 i poeng (bak Makala Roper, til høyre i bildet), 4 i returer og 1 i effektivitet i ligastatistikkene.
Sigrid Male Davidsen i skuddet mot Sandvika i fjorårets BLNO. 24-åringen snittet på 16,6 poeng og 10 returer og var nummer 2 i poeng (bak Makala Roper, til høyre i bildet), 4 i returer og 1 i effektivitet i ligastatistikkene.

Ny energi i Høybråten

Høybråten har mistet sju spillere, men er optimister foran den nye BLNO-sesongen.
 

I sommer var det nesten ikke nok spillere til å stille lag, etter at flere var usikre og så mange som sju av jentene som spilte i ligaen etter nyttår av forskjellige grunner forsvant ut.

-Vi prøvde å få tak i nye spillere, og det var vanskelig lenge. Men nå har vi fått inn flere spennende nye, så nå ser det bra ut, mener Sigrid Male Davidsen, toppscorer fire av de fem siste sesongene og lagets kaptein.

Inn som ny pointguard fra klubbens 1K-lag kommer Tine Martinsen (30), med mye erfaring. Hun spilte for Ammerud Queens i ligaen så tidlig som i 2007-09, for Ammerud/Nordstrand i 2010/11 og på Ullerns lag som knepent tapte NM-finalen mot Gimle (68-70) i 2012/13. 

Alva Hopland er tilbake fra militæret, mens Høybråten har fått opp to juniorspillere, Frida Liholm Strøm fra samarbeidet Bøler/Høybråten og Ariam Germeskel fra Oppsal. I tillegg meldte Ariana Sefaj seg nylig klar for å satse videre.

 

1,88 og 16 år

Spesielt 1,88 m høye Frida Liholm Strøm som er født i 2003 er en nykommer Høybråten venter seg mye av, på lengre sikt.

- Et veldig godt tilskudd for oss, veldig spennende med den høyden og ferdighetene hun har – og viktig nå som vi har mistet styrken og rutinen til Ingrid Hutchesson, fastslår Sigrid Male Davidsen.

Bilal Rodgers er Høybråten-trener for femte sesong på rad og ser lyst på lagets muligheter.

- Vi ser kanskje ikke noe bedre ut på papiret, men forsesongen har vist at vi har bedre lagfølelse og at kjemien og energien er der, sier amerikaneren.

Rodgers er opptatt av at de unge og nye spillerne skal få hjelp av de rutinerte og etablerte.

- Når de er to og to på trening, prøver vi alltid å ha en av de eldre sammen med en av de yngre, så de unge kan lære. På den måten bygger vi også kjemi i laget, forklarer han.

- For eksempel kan Sigrid gi verdifull læring til Frida, og rutinerte guarder kan lære bort mye.

 

Double-double i fem sesonger

Sigrid Male Davidsen, Flaka Kelmendi og Anneli Widén er Høybråtens kontinuitetsbærere, og spesielt duoen Davidsen-Kelmendi har også båret lagets offensiv de siste sesongene.

Davidsen har endt på double-double i snitt på poeng og returer i alle de fem sesongene Høybråten har spilt i ligaen siden klubben gjorde comeback på øverste nivå.

Hun hadde 16,6 poeng og 10 returer forrige sesong, mens Flaka Kelmendi endte på 13,2 og for første gang var oppe i tosifret i snitt.

- De er viktige for oss, men vi skal ikke legge noe press på enkeltspillere. Jeg vil at vi skal konkurrere og vinne som et lag, og kan lære av lag som Gimle og Ulriken i fjor, da de kunne sette inn en åttende og niende spiller som kom inn og gjorde viktige bidrag. Målet er at alle våre spillere også kan komme inn fra benken og ha samme type energi, at vi kan involvere alle, sier Høybråten-treneren.

 

- Importene bra for ligaen

Bilal Rodgers og Sigrid Male Davidsen er spent på flere av motstanderlagene, etter en sommer med store endringer i spillertroppene.

- Jeg var veldig overrasket over at Gimle ble borte fra ligaen, og så kommer jo Tromsø og Bærum inn med flere importer. Jeg syns det er veldig bra for ligaen at klubbene satser, hvis de har økonomi til å gjøre det. Hatt vi hatt det, skulle jeg også gjerne fått inn et par spillere utenfra, mest for å få inn mer dybde, understreker Rodgers.

- Vanligvis er det jo guarder som hentes inn, men jeg ser at Tromsø har fått en stor spiller på 1,91. Det blir spennende å se hvordan vi matcher dem og de andre lagene, sier Sigrid Male Davidsen.

 

HØYBRÅTEN

Trener: Bilal Rodgers.

Spillere INN: Tine Martinsen (Høybråten 1K), Alva Hopland tilbake fra militæret, Frida Liholm Strøm (Bøler/Høybråten J19), Ariam Germeskel (Oppsal/ parallell spilletillatelse).

Spillere UT: Shiba Haji Ahmadi (Bærum), Ingrid Hutchesson, Anja Hegerberg og Jecnil Holmqvist har lagt opp, Astrid Jansen Gjersvik, Hawelty Michael og Andrea Åstorp Eriksen tar pause eller trapper ned.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

Adrianna Live Berg, Sigrid Male Davidsen, Ariam Germeskel, Alva Hopland, Flaka Kelmendi, Tine Martinsen, Henon Ogbazion (tidligere Binyam), Ariana Sefaj, Frida Liholm Strøm, Anneli Veronica Widén. Klubben arbeider med å få utvidet og komplettert spillergruppa, både med eksterne forsterkninger og egne juniorspillere.

Sannsynlig starting-5 (?): Martinsen, Kelmendi, Ogbazion (Berg), Davidsen, Widén (Strøm).

Åpningskamp: Høybråten – Bærum, Furusethallen lørdag 28. september kl. 14.30.