​Sigrid Hardie avgjorde NM-finalen mot Sandvika med scoringen som ga 75-74 med 3,5 sekunder igjen å spille, var toppscorer med 24 poeng og ble kåret til finalens MVP. Nå er Gimle ute av serien, og for 24-åringen var valget av ny klubb naturlig: Bergen Elite, klubben hun kom fra.
​Sigrid Hardie avgjorde NM-finalen mot Sandvika med scoringen som ga 75-74 med 3,5 sekunder igjen å spille, var toppscorer med 24 poeng og ble kåret til finalens MVP. Nå er Gimle ute av serien, og for 24-åringen var valget av ny klubb naturlig: Bergen Elite, klubben hun kom fra.

Nå skal vi løpe enda mer

Bergen Elite har fått tilbake Sigrid Hardie, er flere i troppen og skal orke mer.
 

Etter to glimrende sesonger i Gimle er Sigrid Hardie tilbake i laget hun kom fra og var toppscorer for. Det betyr mye for et Bergen Elite som forrige sesong vant seks kamper og hadde fem tap med 1 til 9 poeng.

- Det er veldig bra å ha Sigrid her igjen. Vi følte vi var på en god utvikling da hun dro, har sett henne blomstre i Gimle og har fått tilbake den samme spillertypen med den samme energien, sier Bergen Elite-trener Geir Bangstad.

- Så håper jeg at de andre rundt henne er litt mer modne. Aldersforskjellen er jo der, men Tuva (Andersen) og de andre unge har utviklet seg og laget har mye bedre balanse, mener han.

 

Matchvinner og MVP

Hardie ble kåret til MVP i NM-finalen mot Sandvika i april og ble matchvinner med scoringen som ga Gimle 75-74 med 3,5 sekunder igjen å spille – og som sikret gullet etter en utrolig opphenting.

Men bare tre måneder senere var Gimles lag trukket fra BLNO og radert ut. Da var valget enkelt for Sigrid Hardie, som er oppvokst i Hop og som var Bergen Elites toppscorer da hun dro.

- Det var naturlig å komme tilbake, og det har vært kjekt. Jeg er blitt godt tatt imot og kjenner jo de fleste fra før, sier 24-åringen.

- Laget ser spennende ut, de andre spillerne har utviklet seg og det skal bli gøy å spille her. Vi var jo mange guarder og ikke så mange store i Gimle heller, så jeg er ikke helt uvant med det – og liker at det er fokus på løping, fastslår Hardie.

 

Forward-forsterkninger

Samtidig er to erfarne forwarder kommet inn: Heidi Skipenes (25) fra Loddefjord og Rikke Sjumarken (21), en av spillerne fra Ytrebygdas gylne 98-årgang som vant både U16-NM og U19-NM. Den 1,80 m høye forwarden spilte også i ligaen for Ytrebygda Pride i 2015/16 og i Gimle Pride den påfølgende sesongen, og var klar for comeback for Gimle da beskjeden kom om at de ferske norgesmestrene måtte trekke laget fra BLNO.

- De er to sterke forwarder som vil bli viktige for å eliminere vår akilleshæl, returtagningen. Men begge er under opptrening, har litt skader her og der med knær, hamstring, rygg og forskjellig, og mangler litt generell basketform. Så vi regner ikke med dem før rundt årsskiftet, selv om det ikke er utenkelig at de prøver seg litt i kamper før den tid. Men selv om de skulle begynne å føle seg bedre, skal vi være disiplinerte rett og slett for ikke å overbelaste dem, forklarer Bangstad.

Under vårt besøk i Hophallen er det lagets to fysiske trenere Tomasz Waszczewski og Sondre Lemme som går gjennom øvelser med Bergen Elite-spillerne, mens lærlingene fra Hops 03-lag spiller ball ute på gulvet, ledet av Bangstad.

Lemme er også spillerutvikler i klubben.

 

Flytter opp U17-spillere

Sannsynligvis vil fire av 03-spillerne bli innlemmet i BLNO-troppen etter kommende helgs Bærum Open, der de deltar for Hop i U17-klassen. Laget hadde fire spillere i Norges U16-landslag som nådde semifinalen i B-EM i sommer: Frida Drivenes, Ane Schanke-Næss (04-årgang), Ingeborg Birkeland og Julie Schütz Pettersen.

- Flere av disse spillerne kan være aktuelle, men vi ser på andre ting som langsiktig utvikling. Det er en spennende gruppe, og de to lagene er tett knyttet til hverandre og trener ut fra de samme prinsippene, forteller Bergen Elite-treneren.

At stallen er bredere, blir viktig for BLNO-laget.

- Vi har mye intensitet i spillet vårt, løp mye i fjor og kan løpe enda mer nå. De unge holder et trykk på trening og kan være med i rotasjonen i kamper og påvirke hvordan vi spiller. Forrige sesong hadde vi en «dupp» i flere av kampene der vi spilte jevnt med de beste, og ble for ustabile. Nå skal vi kunne holde trykket lenger og unngå den duppen, håper Bangstad.

 

Sterke seire og jevne kamper

I forrige sesong tok Bergen Elite sterke seire over Asker Aliens på bortebane (71-65) og NM-finalistene Sandvika hjemme i Amalie Skram-hallen (69-56), mens det ble 61-52 over Høybråten og sjetteplass i NM-sluttspillet.

Dessuten tapte de mørkeblå knepent for Ulriken Eagles (61-65), Gimle (47-53) og Ullern (46-55).

Nå er Kristin Skåtun Hannestad ute med kyssesyke, mens Sofie Paulsen er i militæret på Madla og litt til og fra treningene.

- Vi er midt i pre-season også og vil sannsynligvis være litt tunge i beina i seriestarten, sier Geir Bangstad.

Han har ikke noe spesielt resultatmål foran sesongen.

- Ulriken, Tromsø og Bærum ser helt annerledes ut enn i fjor, så det er vanskelig å vite og å spå. Men vi har jo alltid som mål å gjøre det bedre enn forrige sesong, presiserer Bergen Elite-treneren.

 

BERGEN ELITE

Trener: Geir Bangstad.

Spillere INN: Sigrid Hardie (tilbake fra Gimle), Rikke Sjumarken (Ytrebygda) og Heidi Mjelde Skipenes (Loddefjord).

Spillere UT: Kaia Brendesæter er i militæret denne sesongen og vil trene med laget når hun kan, men ikke spille BLNO-kamper. Emma Tallaksen studerer i Trondheim.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20

3 Heidi Mjelde Skipenes, 5 Ingrid Skåtun Hannestad, 6 Rikke Sjumarken, 7 Emma Thowsen Harloff, 8 Kristin Skåtun Hannestad, 9 Mia Andersen, 10 Susanne Blydt Paulsen, 13 Tuva Andersen, 14 Sigrid Hardie, 15 Sofie Blydt Paulsen, 18 Ulrikke Galtung Døsvig Hoff.  Fire av Hops U17-spillere vil også bli flyttet opp – etter Bærum Open førstkommende helg.

Sannsynlig starting-5 (?): So. Paulsen, Hardie, T. Andersen, K.S. Hannestad (I.S. Hannestad), Su. Paulsen.

Åpningskamp: Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom, Amalie Skram vgs lørdag 28. september kl. 15.00.