Makala Roper er kåret til sesongens beste spiller i BLNO, og får i tillegg prisen som ligaens toppscorer. Også 15-årige Karyn Sanford mottar to priser - som sesongens talent og som best på assists.
Makala Roper er kåret til sesongens beste spiller i BLNO, og får i tillegg prisen som ligaens toppscorer. Også 15-årige Karyn Sanford mottar to priser - som sesongens talent og som best på assists.

Liker best å være lagspiller

Sandvikas pointguard Makala Roper ble BLNO-toppscorer og coachenes valg som MVP.
 

- Dette setter jeg stor pris på. Det er min første sesong som profesjonell, og jeg er veldig takknemlig for at Sandvika har gitt meg muligheten og tilliten og at medspillerne støtter meg og har tro på meg, sier 22-åringen når basket.no forteller at coachene i BLNO har valgt henne som sesongens beste spiller.

Roper får med seg fire spillere fra fire andre klubber i Allstar-laget:

Sigrid Hardie (Gimle), Julie Wilborn (Asker Aliens), Sigrid Male Davidsen (Høybråten) og Tori Solberg Halvorsen (Ullern).

Samtidig er Mia Henriksen (Ullern) kåret til sesongens beste forsvarsspiller, Karyn Sanford (Ulriken Eagles) til sesongens talent og Audun Eskeland (Gimle) som sesongens trener – som han ble det i BLNO menn.

Makala Roper og Karyn Sanford er også blant tre statistiske vinnere som skal motta pris. Sandvikas USA-import ble toppscorer og Ulrikens 15-årige pointguard best i ligaen på assists, mens Asker-kaptein Ingrid Selvik holder stand som klart beste returtaker.

Prisene deles ut rett før den første NM-semifinalen som spilles i Rykkinnhallen lørdag klokka 15.00.

 

- Skal involvere de andre

- Jeg er veldig glad og stolt på Makalas vegne. Dette er en anerkjennelse fra de andre trenerne på hvor verdifull hun er som spiller, sier Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen i en kommentar til at lagets amerikanske guard er blitt kåret til sesongens MVP.

- Vi har ikke lagt opp spillet vårt på at hun skal score mye, så hvis vi hadde gjort det og satt opp flere plays for henne, kunne vi sikkert ha plusset på en god del poeng. Men vi vil at hun skal involvere de andre spillerne og ta selv det som er naturlig for henne å ta. Jeg syns balansen er blitt god for henne som lagspiller som også leverer egne, gode stats. Som pointguard har hun styrt og sørget for at vi har kontroll i offense samtidig som vi ikke har vært sårbare for å bli presset  - turnover-antallet vårt har ikke vært spesielt høyt.

- Så har hun jo hurtighet i beina og temposkifte, spiller bra ballforsvar og tar en god del returer, presiserer Knutsen.

 

Vurderer veien videre

Det er ting jeg kunne gjort bedre, men alt i alt har det vært et veldig godt førsteår for meg, sier Makala Roper.

- Jeg må prøve å sette dette i perspektiv og sette meg mål som profesjonell basketballspiller de neste årene. Etter sluttspillet drar jeg tilbake til USA, og så skal agenten min og jeg sette oss ned og vurdere muligheter, forteller 22-åringen, som kom til Sandvika fra UC Santa Barbara i California.

Hun har vært lederen i et ungt Sandvika-lag som i sin første BLNO-sesong endte på femteplass, vant 9 kamper, brøt Ullerns lange seiersrekke med 53-50 i februar og i tillegg slo bronsevinnerne Ulriken (75-65) i november.

- Da jeg kom hit, visste jeg at motstanderne ville spille aggressivt på meg siden jeg er amerikansk spiller. Men når de går tett på meg, betyr det at andre spiller blir åpne. Og jeg er en type spiller som liker å involvere de andre på laget. Hvis en spiller treffer bra, ser jeg like gjerne etter henne som å prøve å gjøre det selv.  Jeg liker best å være lagspiller, det er alltid det beste i basket, presiserer hun.          

Makala Roper ser fram mot helgens NM-sluttspill i Rykkinnhallen, der Sandvika innleder med kvartfinale mot Asker Aliens – som de har tapt for i alle tre kampene i seriespillet, de to siste gangene med Roper på laget.

- Jeg tror vi har en god sjanse, men må ta én kamp av gangen. Nå er alt fokus på kampen mot Asker, fastslår Sandvikas MVP-vinner.

 

BLNO Kvinner Awards 2018/19

Sesongens MVP: Makala Roper, Sandvika


Allstar-laget:
Makala Roper, Sandvika
Sigrid Hardie, Gimle
Julie Wilborn, Asker Aliens
Sigrid Male Davidsen, Høybråten

Tori Solberg Halvorsen, Ullern

 

Sesongens forsvarspiller: Mia Henriksen, Ullern

Sesongens talent: Karyn Sanford, Ulriken Eagles

Sesongens coach: Audun Eskeland, Gimle

 

Statistiske vinnere:
Antall poeng: Makala Roper, Sandvika – 19,1 per kamp

Antall returer: Ingrid Selvik, Asker Aliens – 13,7 per kamp

Antall assists: Karyn Sanford, Ulriken Eagles – 4,8 per kamp