​Brooke Fields ble toppscorer med 26 poeng mot Ullern etter å ha truffet fire 3-poengere og i tillegg scoret etter driver inn i feltet og på straffekast. Her går den amerikanske guarden sterkt opp mot Tori Solberg Halvorsen (til høyre) og Jeanine Flaaten.
​Brooke Fields ble toppscorer med 26 poeng mot Ullern etter å ha truffet fire 3-poengere og i tillegg scoret etter driver inn i feltet og på straffekast. Her går den amerikanske guarden sterkt opp mot Tori Solberg Halvorsen (til høyre) og Jeanine Flaaten.

Konturene av et nytt finalelag?

Bærum kjørte over Ullern fra start, tok sesongens første BLNO-seier og ser sterke ut.
Bærum kjørte over Ullern fra start, tok sesongens første BLNO-seier og ser sterke ut.

Bærum – Ullern 66-42

Bergen Elite – Tromsø Storm Ungdom 58-73

Med Astaja Tyghter på plass som USA-import nummer to, var Bærum et ganske annet lag enn det som har tapt de tre første kampene mot Høybråten, Ullern og Bergen Elite.

Mot Ullern tok Brooke Fields og Tyghter styringen fra start da hjemmelaget raste ut med 7-0, 17-5 og i praksis hadde avgjort kampen med 23-7 etter første periode.

- De er jo mer samspilt og forsterket med en ny amerikaner, sa Tori Solberg Halvorsen.

Da Ullern vant første kamp 71-53 i Persbråtenhallen for litt over en måned siden (6. oktober), var hun toppscorer med 21 poeng og avgjørende for at hjemmelaget stakk fra Bærum i andreperioden.

Nå var forrige sesongs seriemestre sjanseløse, mest fordi Tyghter er kommet inn som en ekstra klassespiller.

- Men vi merker at de har fått trent mer sammen, Julie (McCarthy) og Josefin (Winther) er bedre sammen, og vi gir dem vel omtrent 10 offensive returer bare i førsteperioden. Vi slet med å finne flyt i angrep, men hovedproblemet var at vi ikke klarte  blokke dem ut, presiserte Halvorsen.

 

- Ikke friskmeldt

Bærum økte til 42-16 ved halvtid, før Ullern kom sterkere i tredjeperioden der Selma Freng Sørensen traff tre 3-poengere på rad og gjestene kuttet ned forspranget fra 26 til 16 poeng (53-37). Men den fjerde åpnet med en 3-poenger fra kampens suverene toppscorer Brooke Fields (26 poeng), og Bærum dro fra igjen til seier 66-42.

- Alltid godt å få den første seieren, for idrett handler om å ha tro på det vi driver med, sa Bærum-coach Ola Gravem Knutsen.

- Men jeg er mest opptatt av prestasjonen vår, og vi har mye å jobbe med og er ikke på noen som helst måte friskmeldt. Men i store deler av kampen er vi solide defensivt, og å holde Ullern til 42 poeng er veldig bra. Vi hadde problemer mot soneforsvaret deres da vi startet tredjeperioden og ble litt ustrukturerte i noen minutter, men vi fikk kontroll på det etter en timeout der vi fikk justert en del ting.

 

Bærum-trio: 57 av 66 poeng

Bærum-treneren var glad for å få med Astaja Tyghter. Den 175 cm høye guarden debuterte med 14 poeng, 8 returer, 5 steals, 3 assists og 3 blokker. Hun og Brooke Fields scoret til sammen 40 av lagets 66 poeng, mens Julie McCarthy hadde en double-double med 13 poeng og 11 returer – og Josefin Winther hentet ned 14 returer.

- Både Brooke og Astaja er spillere som er i stand til å gå én mot én, passere sine forsvarere og ta ballen til kurv eller dra unna hjelpesiden og få en pasning ut til skyttere, en veldig viktig dimensjon for oss. Samtidig har vi en jobb å gjøre og mye som kan bli mye bedre, men dette var et godt steg videre fra der vi var forrige måned. Og nå går vi inn og vinner klart over serielederen som vi tapte med 18 poeng mot forrige gang. Det er jo solid, presiserer Knutsen.

 

Favorittene viste seg

Før sesongen ble Ulriken Eagles og Bærum nevnt av mange som de to fremste favorittene, men Bærum sto med 0-3 før søndagens kamp og Ulriken hadde tapt for Ullern.

Lørdag klinket Ulriken til med 100-44 over til da ubeseirede Tromsø Storm Ungdom, anført av Stine og Maren Austgulen som spilte sammen for første gang på åtte år.

Etter Bærums overbevisende seier over Ullern, er det nettopp Ulriken og Bærum som per i dag fremstår som favoritter til å spille NM-finale i Frøya Arena 29. mars neste år.

- Jeg føler fortsatt at det er de to lagene som skal kjempe, men vi liker å komme inn som underdogs, understreker Tori Solberg Halvorsen.

- Bærum har et godt lag, men vi tror vi kan slå dem selv om de har fått inn enda en amerikaner. Men da må vi spille betraktelig bedre enn i dag, erkjente Ullern-forwarden.

 

Asker - Bærum onsdag

Ola Gravem Knutsen vil ikke være med på å plassere Bærum som noen favoritt. I april havnet laget hans sensasjonelt i NM-finalen etter å ha slått ut Ullern i semifinalen, den gang som Sandvika - som tapte den dramatiske finalen mot Gimle i sluttsekundene. Nå har et nykomponert Bærum på papiret et sterkere lag.

- Vi står med 1-3 på fire kamper og ser oss ikke i det feltet foreløpig. Nå må vi bare jobbe for å bli bedre kamp for kamp, sier Bærum-coachen.

Bærum skal ut i ny kamp allerede onsdag mot Asker Aliens i Leikvollhallen. Ullern har pause fram til lørdag 23. november, når laget møter Bergen Elite på bortebane.

 

Poengscorere:

Bærum: Brooke Fields 26, Astaja Tyghter 14, Julie McCarthy 13, Josefin Winther 5, Shiba Haji Ahmadi 4, Pernille Mellem 4,

Ullern: Selma Freng Sørensen 9, Olivia Priestley 8, Tori Solberg Halvorsen 7, Lina Stranger-Johannessen 4, Astrid Sturlason 4, Ingrid Sørtveit 4, Felicia Dyngeland-Sundén 2, Jeanine Flaaten 2, Selma Nybø Vangstein 2.

 

Tromsø Storm Ungdom slo tilbake

Tromsø-jentene fikk en vekker og en tøff opplevelse da de ble knust 100-44 av Ulriken Eagles lørdag, men tok sin tredje seier på fire BLNO-kamper med 73-58 i Amalie Skram-hallen.

Lagene møttes også i seriestarten 28. september da Tromsø vant 82-52 på samme bane, men nå var Sigrid Hardie og Sofie Paulsen med og gjorde Bergen Elite sterkere.

Hjemmelaget holdt brukbart følge, men Tromsø dro fra til 40-28 ved pause og hjemmelaget var aldri nærmere enn 10 poeng i fjerdeperioden og tapte til slutt med 15.

Bergen Elite greide aldri å demme opp for gjestenes 191 cm høye center Kyasia Duling, som endte med 34 poeng og 22 returer. USA-importen traff 13 av 20 skudd inside og hadde også 4 assists, 3 steals og 2 blokker.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Tuva Andersen 20, Sigrid Hardie 20, Sofie Paulsen 8, Kristin Skåtun Hannestad 4, Susanne Paulsen 4, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2.

Tromsø Storm Ungdom: Kyasia Duling 34, Faatimah Amen-Ra A 13, Micol Torresani 10, Embla Pauline Fuhr 7, Oda Marie Austheim 6, Ingeborg Gruber 2, Ingrid Elise Karlsen  1.