​Asker-toppscorer Julie Wilborn hadde fått fri fra militærtjenesten på Sessvollmoen, og bidro med 12 poeng, returer og godt forsvar da Høybråten ble slått 58-52. Her er 19-åringen i duell med hjemmelagets Ariana Sefaj.

Koblet grepet om fjerdeplassen

Asker-jentene fikk dreis på både angrep og forsvar og snudde fra minus 13 til pluss 6.

Høybråten – Asker Aliens 52-58

Ullern – Tromsø Storm Ungdom 106-19

- Vi spilte ikke sammen som et lag lenger, spilte ikke ballen rundt og ble for opptatt av ikke å tape, mente Høybråten-trener Bilal Rodgers.

Laget hans hadde en gyllen anledning til å melde seg på i kampen om den viktige fjerdeplassen i BLNO ved å slå Asker Aliens, og lå lenge godt an.

Men fra 13-poengsledelse i slutten av andre periode, 32-19 etter en 3-poenger fra Flaka Kelmendi, mistet hjemmelaget kontrollen i Furuset Idrettshall.

Anført av i første rekke Kari Kyrkjebø fikk Asker Aliens fart på angrepet, hentet inn hele Høybråten-ledelsen og snudde til 6 poengs seier, 58-52.

Karis 10-0-run

Etter at Sigrid Male Davidsen hadde gitt hjemmelaget 37-31 etter en offensiv retur, leverte 17-årige Kari sin egen 10-0-run som åpnet med to 3-poengere. Og selv om Høybråten kom tilbake og ledet 44-43, førte Asker resten av kampen med noen få poengs margin og styrte til slutt inn til seieren som betyr at de nå har innbyrdesfordel på begge de to konkurrentene om fjerdeplassen, Sandvika og Høybråten.

Asker Aliens (8-9) har Bergen Elite og Tromsø Storm Ungdom blant sine fire gjenstående motstandere og stø kurs for fjerdeplass. Sandvika (7-9) og Høybråten (5-10) møtes neste søndag i det som fort kan bli en ren kamp om femteplassen – og som vil gi kvartfinalekamp mot nettopp Asker.

- Orket å jobbe i fire perioder

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi greier å gå fra minus 11 ved halvtid til seier med 6, sa Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden.

- Vi har slitt litt med stabiliteten gjennom en hel kamp, men jentene orket å jobbe i fire perioder i dag selv om vi bare hadde åtte spillere, og vi begynte å få til mer angrepsmessig enn i de to første periodene.

- Kari (Kyrkjebø) var veldig god i dag, er veldig rask og god med ballen til å være en opprinnelig forward, og hun skyter veldig bra. I tillegg var Ingrid (Selvik) veldig god i forsvar på Sigrid (Male Davidsen), og Ingrid spilte hele kampen og hadde NULL feil, presiserer Nyegaarden.

"Difference maker"

Kari Kyrkjebø endte som toppscorer med 20 poeng, det samme som hjemmelagets Flaka Kelmendi som hadde en stor første omgang, der hun hadde 9 poeng og 10 returer. Før pause var også rutinerte Ingrid Hutchesson (36) sterk og viktig for Høybråten.

Før alt snudde.

- Nummer 4 (Kari Kyrkjebø) var kampens «difference maker», erkjenner Bilal Rodgers.

- Vi fikk det vanskelig med å finne måter å stoppe henne på. Hun er spennende fordi hun er så komfortabel med å ta opp ballen selv om hun er stor, og hun vil ofte få en stor spiller til å dekke seg, sier Høybråten-treneren om Askers 182 cm høye pointguard. Kari Kyrkjebø har markert seg som insidespiller og ikke minst returtager på Norges U16- og U18-landslag.

Omskoleringen til pointguard for Askers BLNO-lag har vært vellykket, og i tillegg til å ta opp ballen sterkt og med fart, er Kari også blitt en god distanseskytter. Men hun kan drive enda mer, mener Jan Henrik Nyegaarden.

- Hun kan gå «coast to coast» oftere, men ser ikke alle de mulighetene. Vi vil ha henne mer involvert, understreker han.

Trioen med Kari Kyrkjebø, Ingrid Selvik og Julie Wilborn sto for til sammen 45 av gjestenes 58 poeng.

Heller Ullern enn Gimle

Nyegaarden har liten tro på at Asker kan ta opp kampen om bronsemedaljer i serien med Ulriken Eagles.

- Det skal vel mye til. Men samtidig kan det være en fordel for oss å bli nummer fire eller fem, fordi vi da kan få Ullern om vi kommer til semifinalen. Vi står mye bedre til dem enn vi gjør til Gimle, sier Asker-treneren.

Asker tapte 67-68 for Ullern før jul og 43-49 i januar, mens det er blitt minus 29, 21 og 28 i de tre kampene mot Gimle.

Poengscorere i Høybråten – Asker:

Høybråten: Flaka Kelmendi 20, Ingrid Hutchesson 9, Sigrid Male Davidsen 8, Ariana Sefaj 5, Astrid Jansen Gjersvik 4, Henon Binyam Hadgu 3, Jet Holmquist 2, Hawelty Michael 1.

Asker Aliens: Kari Kyrkjebø 20, Ingrid Selvik 13, Julie Wilborn 12, Elin K. Gulbrandsen 7, Bodil Brokhaug 2, Karianne Øysted Sørbye 2, Lise Løken 2.

100-poengskamp av Ullern

Ullern roterte på laget og lot mange av de yngste få mye spilletid, men det ble likevel stygge sifre mot bunnlaget Tromsø Storm Ungdom. Serielederne vant 106-19 etter å ha ledet 25-0 før gjestene scoret sine første poeng tidlig i andre periode.

Tapet er Tromsøs største denne sesongen. I de to første kampene mot Ullern ble det 36-69 og 39-73, på hjemmebane i november. Dette var Ullerns første 100-poengskamp for sesongen.

Mens Tromsø Storm Ungdom har tapt alle sine 17 kamper, har Ullern vunnet sine 17.

Poengscorere i Ullern – Tromsø:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 26, Marte Mediås Moe 18, Therese Häger 16, Selma Freng Sørensen 10, Mia Henriksen 9, Anna Felicia Dyngeland-Sundén 8, Malin Schneidt 7, Jeanine Flaaten 6, Selma Nybø Vangstein 6.

Tromsø Storm Ungdom: Emma Liva Vendelbo 9, Emma Perry 6, Nora Kristine Karlsen 2, Ester Feidal 1, Ann Kristin Voldnes 1.