​Brooke Fields endte på 23 poeng og var Bærums toppscorer mot Tromsø Storm Ungdom. Her presses den amerikanske guarden av Tromsøs superveteran Kjerstin Havnes (nr 33), til høyre ser vi Ragnhild Lundegaard (nr 18) og Bærums Cecilia Riise.

Jakter medaljer og sluttspill-posisjon

Bærum kjørte over Tromsø fra start og bekreftet angrepspotensialet med 101 poeng.

Bærum – Tromsø Storm Ungdom 101-62

- Vi startet jo veldig sterkt og bygget en så stor ledelse at kampen avgjøres allerede i førsteperioden. Når vi holder intensiteten oppe som i 1. og 3. periode, ser vi nivået vårt. I de to andre periodene var vi mer i feriemodus, oppsummerte Bærum-trener Ola Gravem Knutsen.

Tromsø Storm Ungdom er klart svekket før andre halvdel av sesongen: Den italienske pointguarden og psykologistudenten Micol Torresani skulle i utgangspunktet bare spille til desember og så reise hjem, mens klubben sa opp avtalen med den kanadiske guarden Faatimah Amen-Ra A – som hadde 15,1 poeng i snitt per kamp.

- Hun passet ikke helt inn hos oss, sier Tromsø-coach Kjetil Andresen.

- Vi tenker langsiktig og må endre litt kurs for denne sesongen. Men vi har selvfølgelig fortsatt som mål å vinne kamper, understreker han.

Ledet 29-5

Mot Bærum var seieren utenfor rekkevidde for et Tromsø-lag som også manglet sin gode guard Embla Fuhr, som er på reise.

Hjemmelaget raste ut med 29-5 etter første periode og endte med å vinne 101-62, i en kamp der alle de ti i lyseblått spilte mellom 14 og 26 minutter og der Knutsen kjørte startfemmeren sammen bare i åpningsminuttene.

101 poeng er det meste noen av lagene i BLNO kvinner har scoret denne sesongen, ett mer enn Ulriken som slo Tromsø 100-44 i november – riktignok et Tromsø med Amen-Ra A og Torresani i tillegg til Kyasia Duling.

Den 191 cm høye forwarden er ligaens toppscorer og markerte seg igjen med en double-double, denne gang 28 poeng og 16 returer.

Effektiv Bærum-trio

Men gjestene var ikke i nærheten av å kunne stå imot Bærums offensiv og spesielt ikke Julie McCarthy og USA-duoen Brooke Fields og Astaja Tyghter. Til tross for at alle tre spilte bare litt over halvparten av kampen, scoret de til sammen 63 poeng.

Av de øvrige var spesielt 17-årige Eirin Vreim Holm positiv med 7 poeng (inkludert en 3-poenger) og 10 returer.

Seieren var Bærums sjuende på rad etter de tre innledende tapene med redusert lag, og med 7-3 er Bærum-jentene likt med Ulriken Eagles (7-1) og Ullern (7-2) i antall seire, men med flere tap.

Ullern topper takket være sin seier over Ulriken (59-51) tidlig i oktober, men det er først nå i januar og februar det drar seg til med toppkamper.

Bærums to neste kamper er borte mot Asker Aliens (5-4) neste lørdag og Ullern søndag 19., før tre ukers pause, Bergen Elite lørdag 8. februar og så tre av de fire påfølgende kampene mot Ulriken Eagles.

- Tåler ikke tap

Tetlagene kjemper om seriemesterskapet og medaljer, men også om sluttspillposisjoner. I NM-sluttspillet i Frøya Arena i Bergen 27. til 29. mars vil serievinneren få vinneren av nummer 4 og 5 i en eventuell semifinale, mens nummer 2 møter nummer 3 – forutsatt at topplagene vinner sine kvartfinaler.

- Som det ligger an nå, er jo Ulriken i førersetet, mens Ullern har to tap og vi tre. Og vi tåler ikke tap i noen av kampene før vi skal ut mot Ulriken, fastslår Ola Gravem Knutsen.

- Asker har vi jo på innbyrdes (2-0), men mot Ullern står det 1-1, så det blir en nøkkelkamp å gå seirende ut av.

Hos Tromsø scoret Ky Duling lagets 11 første poeng, men etter hvert kom spesielt Oda Marie Austheim (17 poeng) og Ingrid Elise Karlsen (11 poeng) godt med. Gjestene kunne vært godt fornøyd med offensiven: 62 poeng mot Bærum er absolutt godkjent.

Tromsø Storm Ungdom skal ut i en ny, tøff kamp søndag – mot Ullern i Ørakerhallen.

Poengscorere:

Bærum: Brooke Fields 23, Julie McCarthy 20, Astaja Tyghter 20, Pernille Mellem 9, Cecilia Riise 9, Eirin Vreim Holm 7, Josefin Winther 7, Shiba Haji Ahmadi 6.

Tromsø Storm Ungdom: Kyasia Duling 28, Oda Marie Austheim 17, Ingrid Elise Karlsen 11, Kjerstin Havnes 4, Vilde Havnes 1, Ragnhild Lundesgaard 1.