Maren Austgulen er skadefri og tilbake i form og bidro med 14 poeng da Ulriken slo Ullern 80-58 i søndagens toppkamp. Bildet er fra en av kampene mot Asker Aliens forrigve sesong, med Ingrid Selvik (til venstre) og Elin Gulbrandsen i forsvar for Asker.
Maren Austgulen er skadefri og tilbake i form og bidro med 14 poeng da Ulriken slo Ullern 80-58 i søndagens toppkamp. Bildet er fra en av kampene mot Asker Aliens forrigve sesong, med Ingrid Selvik (til venstre) og Elin Gulbrandsen i forsvar for Asker.

I førersetet før serieinnspurten

Ulriken slo Ullern klart og inntok tabelltoppen, men har ennå ikke møtt Bærum.

Ulriken Eagles – Ullern 80-58

- Vi har ikke vunnet noen ting ennå, presiserte Ulriken-trener DuRell Sanford da laget hadde sendt Ullern hjem med 22-poengstap i toppkampen i Haukelandshallen.

Dermed er Ulriken-jentene på topp med 9-1 i seire og tap og har fått et lite forsprang på Ullern (9-3) og Bærum (8-3) – som møtes i Ørakerhallen søndag.

- Det er bare januar og vi kan ikke være så opptatt av tabellen og må hele tiden fokusere på neste kamp. Vi har igjen én kamp mot Ullern og alle tre mot Bærum, minner Sanford om.

Laget hans har bare tapt én kamp, mot Ullern (51-59) i Ørakerhallen 13. oktober, vel å merke før søstrene Stine og Maren Austgulen samt Hanne Nybø var spilleklare etter skader.

Den gangen var Tori Solberg Halvorsen den store spilleren med 25 poeng og 8 returer. Nå var den ledende Ullern-forwarden så vidt tilbake etter to kamper på benken med en strekkskade i leggen, og ikke på sitt aller beste. Hun bidro uansett med 7 poeng og 14 returer – og var sammen med Cecilia Gnaly (11 returer) med på å gi gjestene overtaket på returene, en statistikk de vant 52-39.

 

Avgjorde med 21-0-run

Ullern ledet aldri, men lå likt flere ganger i første periode og var bare 3 poeng bak (31-28) mot slutten av den andre før Ulriken begynte å koble grepet.

Oslo-laget bet seg fast 10 og 12 poeng bak i det meste av tredjeperioden, men så smalt det:

På stillingen 50-40 stakk Ulriken – til 65-40 før perioden var over, så videre til 71-40 i begynnelsen av den fjerde. En 21-0-run i toppkampen!

- Vi fikk presset vårt til å sitte mye bedre og fikk til oppsettene våre i angrep, forklarer Stine Austgulen.

- Ullern spilte bra forsvar og var bra i begynnelsen av kampen, men begynte vel å merke intensiteten, de hadde jo også en kamp i beina fra lørdag. Vi spilte veldig kaotisk i begynnelsen, men i tredje og fjerde periode var vi roligere. Dessuten er vi så dype og kan bytte mye, kjøre tempo og holde trykket oppe hele tiden, understreker hun.

 

Ullern: - Helt krise

Ullern havnet til slutt på 21 turnovers mot Ulriken-presset, hjemmelaget endte på bare seks i løpet av 40 minutter.

- Det blir en «run» vi aldri klarer å få stoppet, erkjenner Ullern-trener Gunnar Nesbø.

- De får noen stops i presset og får løpt litt, kombinert med at de får noen offensive returer. De minuttene er helt krise for oss, når vi ikke kan score og det bare renner inn andre veien. Men all honnør til Ulriken. De er knallgode og vanskelige å stoppe når de finner flyten. De har dybde i de fleste posisjonene og masse gode spillere som er intense og som spiller underholdende og god basket, sier Ullern-trener som også er landslagstrener.

Ulriken har nå tre ukers ligapause før de møter Asker Aliens og Ullern borte 1. og 2. februar og deretter skal ha Bærum hjemme og borte 9. og 16. februar.

- Alle de kampene er tøffe, og vi har jo igjen tre kamper mot Bærum, som vi ikke har møtt ennå. Mye vil stå og falle med de tre kampene, presiserer Stine Austgulen.

 

03-jentene til EGBL

Karyn Sanford var toppkampens toppscorer med 19 poeng og hadde i tillegg 5 returer, 4 assists og 3 steals. Stine og Maren Austgulen endte på 14 poeng hver, Kari Kyrkjebø hadde en solid kamp med 10 poeng og 9 returer og Hanne Nybø som er i gang igjen etter skade hadde 9 poeng og 5 returer.

Ulriken vant komfortabelt og scoret 80 poeng uten å ha noen spesielt god skudd-dag. På 3-poengere ble det kun 3 treff på 19 forsøk – 15 prosent og langt under pari for så gode skyttere.

Det bekymrer ikke DuRell Sanford nevneverdig.

- Vi traff normalt på andre skudd og skal ikke gjøre oss avhengig av 3-poengerne. Vi lyktes godt med pressforsvaret utover i kampen, fikk satt angrepet og fikk gode skudd.

Karyn Sanford, Fatima Mohammad, Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye og Celine Klett skal ut i viktige kamper allerede neste helg når Ulrikens 03-jenter spiller delrunde to i Europaligaen EGBL i Riga.

- Så har vi rikelig med tid til å forberede oss til kampene mot Asker og Ullern første helgen i februar, sier DuRell Sanford.

 

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 19, Maren Austgulen 14, Stine Austgulen 14, Kari Kyrkjebø 10, Hanne Nybø 9, Fatima Mohammad 4, Vilde Tveito 4, Maria Hallingstad 2, Synne Jacobsen 2, Celine Klett 2.

Ullern: Olivia Priestley 10, Lina Stranger-Johannessen 10, Selma Nybø Vangstein 9, Jeanine Flaaten 8, Tori Solberg Halvorsen 7, Selma Freng Sørensen 6, Felicia Dyngeland-Sundén 3, Cecilia Gnaly 3, Lily Izadi 2.