​Ingrid Selvik var den store spilleren i seriestarten i Leikvollhallen, med 15 poeng, 13 returer og glimrende forsvar. Her utfordrer Asker-forsvaret, mellom Ullerns to mestscorende spillere, Astrid Sturlason (til venstre) og Lina Stranger-Johannessen.
​Ingrid Selvik var den store spilleren i seriestarten i Leikvollhallen, med 15 poeng, 13 returer og glimrende forsvar. Her utfordrer Asker-forsvaret, mellom Ullerns to mestscorende spillere, Astrid Sturlason (til venstre) og Lina Stranger-Johannessen.

Holdt unna for Ullerns sluttspurt

Ullern kom sterkt i sluttminuttene, men Asker Aliens tok sesongens første seier i BLNO.
 

Asker Aliens – Ullern 59-55

- En deilig seier og utrolig viktig for å få selvtillit inn i gruppen. En kickstart for oss, fastslo Asker-kaptein Ingrid Selvik.

- Ullern er selvfølgelig annerledes i år enn i fjor, men fortsatt et lag å regne med, sa forwarden som ble kampens store spiller med 15 poeng, 13 returer og glimrende forsvar mot Tori Solberg Halvorsen – som ikke scoret før i kampens siste minutt, og da med to 3-poengere.

- En fantastisk kamp av Ingrid, med veldig solid forsvar mot Tori, presiserte Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden etter seieren i BLNO-premieren i Leikvollhallen.

Han kunne også glede seg over å ha med igjen Julie Skorpen som pointguard og Hedwig Follestad Johansen som shooting guard og driver – tilbake fra henholdsvis militærtjeneste og folkehøgskole.

- Med Julie som pointguard har vi mer ro og kontroll over oppsettet, sa Nyegaarden.

 

Nytt, tungt tap: Häger ga seg

Ullern har mistet Anniken Eika Frey og Marte Mediås Moe til collegespill i USA og Mia Henriksen la opp før sesongen. Og som om ikke det var nok tunge forfall, forsvant også Therese Häger ut denne uka. Den 33-årige forwarden, som ble matchvinner med sin scoring i siste sekund da Norge slo Irland 69-67 i august, har vært sterkt plaget av skader de siste årene.

- Therese har vondt i kroppen og har hatt en del skader over år og aldri klarte å komme helt tilbake. Hun følte rett og slett at belastningen ble for stor og måtte kaste inn håndkleet, fortalte Ståle Frey, som var head coach for Ullern i seriestarten fordi Gunnar Nesbø er på jobbreise.

- Det var overraskende for oss, og veldig synd. Therese er en veldig god spiller med instinkt for rebounds og som spiller veldig bra forsvar og kan dekke opp store spillere, understreker han.

 

Ledet fra start til mål

Hedwig Follestad Johansen la BLNO-sesongens fire første poeng med et straffekast og en 3-poenger, og Asker ga aldri fra seg ledelsen. Hjemmelaget traff fire 3-poengere i første periode (18-10) og hadde 6 av 13 til pause – 46 prosent treff.

Så ble det 0 av 9 i resten av kampen, der i stedet Ullern begynte å sikte seg inn. De blåkledde endte på 11 av 31 og akseptable 35 prosent, med Lina Stranger-Johannessen på tre og med Olivia Priestley (2/2), Jeanine Flaaten, Tori Solberg Halvorsen og Selma Freng Sørensen med to hver.

Asker ledet med 13 poeng på det meste (42-29) og med 11 (46-35) sju minutter før slutt, men Ullern er et lag som aldri gir seg – ikke denne gangen heller.

- Jeg tror vi ble litt redde, for vi har hatt komfortable ledelser mot Ullern tidligere, og så kommer de og spiser opp alt på slutten, sa Ingrid Selvik.

 

3-poengere skapte spenning

Selvik holdt Tori Solberg Halvorsen til null poeng i 39 av kampens 40 minutter, men inne i siste spilleminutt viste Ullern-forwarden seg fram med to 3-poengere: Den første til 54-49 et halvt minutt før slutt og den andre til 55-52 med 14 sekunder igjen på tavla.

Ullern måtte stoppe klokka, feilet Selvik og sendte Asker-kapteinen til straffelinja. Hun traff det første skuddet (56-52) og bommet det andre – men Alva Julsrud kapret returen, ble feilet og satte begge straffekastene: 58-52.

Men fortsatt var det ikke slutt og fortsatt var ikke Ullern slått. Selma Freng Sørensen senket sin andre 3-poenger for kvelden med 5,4 sekunder igjen til 58-55! Men Ullern brukte tre sekunder på å få stoppet klokka og sende Hedwig Follestad Johansen til straffelinja, og Asker-guarden la den andre straffen og sikret seieren med 59-55.

Hos hjemmelaget var også Julie Wilborn sterk og effektiv med 13 poeng og noen viktige angrepsreturer mot slutten av kampen.

 

- Ikke fem mot fem på trening

Astrid Sturlason fikk sin BLNO-debut for Ullern, og den tidligere danske U-landslagsforwarden ble bedre og bedre utover i kampen og var viktig i sluttspurten. Sturlason endte med en double-double, 11 poeng og 10 returer.

Lina Stranger-Johannessen viste også at hun går mot en sterk sesong med mer ansvar, og ble lagets mestscorende med 13 poeng.

- Alt er veldig annerledes for oss nå, og vi er blitt veldig få. Vi har ennå ikke fått spilt fem mot fem på trening denne sesongen og bærer preg av det i dag, mente Ståle Frey.

- Det blir mye frispilling, men vi prøvde å øke intensiteten og det funka for så vidt siden Asker begynte å bli litt stressa og vi klarte å komme litt tilbake. Men vi slet med «deficit'en» fra første periode da vi var veldig tamme, sa Ullern-coachen.

 

- De unge skal få spilletid

Han ser likevel lyst på sesongen.

- Det er litt deilig ikke å ha noe favorittstempel og heller kunne tenke på å utvikle yngre spillere. Nå har vi noen etablerte og noen yngre, og vi har sendt 14 spillere til college gjennom årene. Vi skal bli bedre, vi skal jobbe på og de unge skal få spilletid, lover Ståle Frey.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 15, Julie Wilborn 13, Hedwig Follestad Johansen 10, Julie Skorpen 9, Alva Håseth Julsrud 4, Mathilde Bull Tuner 4, Ingvild Jørstad 2, Kristine Lindholm 2.

Ullern: Lina Stranger-Johannessen 13, Astrid Sturlason 11, Olivia Priestley 9, Jeanine Flaaten 6, Tori Solberg Halvorsen 6, Selma Freng Sørensen 6, Felicia Dyngeland-Sundén 4.