Cecilia Gnaly dominerte stort i førsteperioden mot Tromsø Storm Ungdom og markerte seg sterkt for Ullern etter to års skadefravær. Her er 27-åringen i skuddet med gjestenes pointguard og yngste spiller Vilde Havnes (15) i forsvar.
Cecilia Gnaly dominerte stort i førsteperioden mot Tromsø Storm Ungdom og markerte seg sterkt for Ullern etter to års skadefravær. Her er 27-åringen i skuddet med gjestenes pointguard og yngste spiller Vilde Havnes (15) i forsvar.

Gir Ullern en ekstra dimensjon

Cecilia Gnalys comeback var oppløftende for Ullern, som igjen topper BLNO-tabellen.
Ullern – Tromsø Storm Ungdom 87-41

- Kjempedeilig å være i gang igjen, forsikret 27-åringen etter sin første ligakamp på nesten to år.

Den 182 cm høye forwarden spilte sist mot Asker Aliens 20. januar 2018 i Leikvollhallen, før korsbåndet i høyrekneet røk på trening uka etter. I høst har Gnaly trent godt og ventet tålmodig på comebacket, som både hun og klubben ville utsette til etter jul – for å forsikre seg om at hun var 100 prosent klar igjen.

Det viste kampen mot Tromsø Storm Ungdom at hun er.

Cecilia Gnaly tok tak i kampen fra start, ruvet i begge straffefeltene og scoret 8 av Ullerns 18 første poeng (18-5) etter sterke driver og bevegelser inside. Så fikk hun også testet seg mot og var med på å redusere Kyasia Dulings dominans. Gjestenes 191 cm høye gigant er ligaens toppscorer og beste rebounder med henholdsvis 21,1 poeng og 15,3 returer per kamp, men mot Ullern måtte amerikaneren nøye seg med 11 poeng og 5 returer. Duling kom tidlig i feiltrøbbel og måtte ut med fem feil tidlig i fjerdeperioden.

Det var i stor grad Cecilia Gnalys fortjeneste.

 

- Aldri sett henne bedre

- Cecilia var kjempegod, men vi har jo sett henne på trening et halvt år nå, så jeg er ikke overrasket, fastslo Ullern-trener Gunnar Nesbø.

- Jeg har aldri sett henne bedre enn nå. Hun gir oss returtagning, masse bra defensivt og er veldig god med ryggen mot kurven. Tori (Solberg Halvorsen) må jo gå ut tidlig i dag, og Cecilia bærer oss i store deler av kampen, understreket Nesbø.

Med Gnaly på plass får Ullern en ekstra dimensjon med en inside-spiller som også vil gi Tori Solberg Halvorsen mer rom å boltre seg i.

- De har manglet litt størrelse og kanskje litt fysisk styrke, og jeg syns jo det er veldig gøy å spille mot store og fysisk sterke spillere, som Tromsøs amerikaner i dag. Skaden min har tatt lang tid, men nå føler jeg meg så bra som jeg noen gang har følt, sa 27-åringen etter comebacket.

Hun måtte sitte hele andre periode på benken på grunn av feilproblemer, og endte med 11 poeng og 3 returer i statistikkene – etter 23 minutter på banen.

 

Seier nummer åtte 

Ullern var en klasse bedre enn Tromsø Storm Ungdom og lot alle få rikelig med spilletid. Seieren var lagets åttende på ti kamper denne sesongen, og dermed inntok Oslo-laget igjen tabelltoppen, på to kamper mer spilt enn Ulriken Eagles (7-1).

Gunnar Nesbø mener likevel at Ullern er en outsider, etter at nøkkelspillerne Anniken Eika Frey, Mia Henriksen og Marte Mediås Moe forsvant ut før denne sesongen. I tillegg er Astrid Sturlason tilbake i Danmark, men den danske forwarden kan være aktuell å hente inn til serieinnspurten og NM-sluttspillet i Bergen siste helg i mars. Laget har også Ingrid Sørtveit i bakhånd, men den gode skytterguarden er skadet og usikker for resten av sesongen.

- Ingenting skulle tilsi at vi skulle prestere så godt som vi har gjort. Men mange av de unge spillerne i laget har tatt kjempesteg, presiserte Ullern-treneren.

 

Selma slo til

Mot Tromsø Storm Ungdom var det Selma Nybø Vangsteins tur til å skinne. 17-åringen fra Kjelsås spilte med høyt tempo, drivet tøft mot kurven, ble toppscorer med 24 poeng etter 4/6 på 3-poengere og hadde 5 assists.

- Selma har jobbet jevnt og trutt i to år og er en veldig solid forsvarsspiller. Nå har hun også fått inn mye i det offensive registeret, med en bra drive og mid-range pull up-skudd, er bra fra 3-poengslinja og gir oss tempo opp på banen, en solid pakke av ting, forklarer Gunnar Nesbø.

Olivia Priestley hadde en solid angrepskamp og endte på 20 poeng etter 8/10 i field goals, inkludert 2/3 på 3-poengere – pluss 4 steals og 3 assists.

Lina Stranger-Johannessen sørger også for tempo i Ullern-angrepene og endte med 10 poeng og 9 (!) steals.

- En plagsom forsvarsspiller å ha på seg, forsikrer Nesbø.

Hjemmelaget kunne i tillegg glede seg over 15-årige Lily Izadis debut. Kjelsås-guarden fra forrige sesongs U15-landslag markerte seg med 4 poeng og 4 steals.

 

Gamle og unge

Tromsø-trener Kjetil Andresen var langt fra nedslått etter de to kampene mot topplagene Bærum (62-101) og Ullern – de første etter at kanadiske Faatimah Amen-Ra A og italienske Micol Torresani forsvant ut av laget. Det betydde at gjestene spilte med fem jenter født i årene 2001-04, i tillegg til USA-importen Ky Duling (25), tidligere landslagsforward Oda Marie Austheim (36) og superveteran og mamma Kjerstin Havnes (48), som er i startfemmeren sammen med datteren Vilde (15).

Vilde Havnes som spilte på U15-landslaget sammen med Lily Izadi forrige sesong, fikk 33 minutter i rollen som pointguard og viste at hun er et stort talent – med tempo, teknikk og blikk.

- Vilde er veldig spennende, og det å spille mot så tøffe lag som Ullern vil gi henne mye med tanke på den videre karrieren. Hun har tatt mange steg allerede denne sesongen, presiserte Kjetil Andresen.

183 cm lange Ingrid Elise Karlsen (17) har også hatt en god helg mot topplagene, med 11 poeng og 6 returer mot Bærum lørdag og 8 poeng og 5 returer mot Ullern.

 

- Positivitet i gruppa

- Vi har et ungt lag, men de eldre spillerne er veldig flinke til å vise vei for de unge. Vi har positivitet i gruppa nå og tenker langsiktig fram mot sluttspill og for å utvikle spillerne, sier Tromsø-treneren.

Mens Tromsø Storm Ungdom (4-7) nå må kjempe for femteplassen på tabellen med Bergen Elite (3-8) og Høybråten (1-10), skal Ullern ut i toppkamp mot Ulriken Eagles i Bergen kommende søndag.

Forhåpentligvis med Tori Solberg Halvorsen klar igjen etter leggskaden hun slet med i Tromsø-kampen.

 

Poengscorere:

Ullern: Selma Nybø Vangstein 24, Olivia Priestley 20, Cecilia Gnaly 11, Lina Stranger-Johannessen 10, Jeanine Flaaten 7, Tori Solberg Halvorsen 7, Felicia Dyngeland-Sundén 4, Lily Nieuwenburg Izadi 4.

Tromsø Storm Ungdom: Kyasia Rae Duling 11, Ingrid Elise Karlsen 8, Oda Marie Austheim 6, Kjerstin Havnes 5, Vilde Havnes 5, Vilde Robertsen Sjåvik 4, Ragnhild Buvik Lundesgaard 2.