​Flaka Kelmendi og Høybråten måtte gi tapt for Sigrid Hardie og Gimle for tredje gang denne sesongen, da gjestene vant 73-42 i Bøler idrettshall. Bildet er fra lagenes første møte i september.

Gimle gjorde kort prosess

Med 25-8 etter første periode skaffet Gimle-jentene seg tidlig kontroll mot Høybråten.

Høybråten - Gimle 42-73

- Jeg syns det var veldig bra forsvarsmessig med et veldig trykk stort sett gjennom hele kampen. Angrepsmessig var det også til tider mye bra, mente Ali Ouakkaha.

Siden Audun Eskeland var opptatt med NM-kvartfinale for Gimles menn hjemme i Bergen mot Ammerud (som ga seier 117-63) og ikke har noen assistent, fikk Ouakkaha jobben som vikar-coach.

Han var med som assistent for Gimle-jentene under Simen Prestegård for to sesonger siden, men kampen i Bøler idrettshall lørdag var den første som head coach for 28-åringen som normalt er kaptein for herrelaget, men som har vært skadet og ble «hvilt» lørdag.

I stedet ble han sendt til Oslo som coach for jentene, som gjorde kort prosess med Høybråten.

Etter 8-2 i åpningen, gikk Gimle rett fra 14-8 til 25-8 i sluttminuttene av første periode og startet den andre med en 3-poenger fra Ingeborg Gjengstø.

Resten av kampen var uspennende, selv om Høybråten hele veien hadde støtte fra et entusiastisk hjemmepublikum og hang godt med i andreperioden som de vant 16-13 (til pauseresultatet 24-38).

Så dro Gimle fra gjennom 23-11 og 12-7 i de to siste periodene.

Da hadde Høybråten måttet slite med turnovers mot gjestenes aggressive forsvar, og dessuten med bergensernes trykk og tempo hele veien.

Sigrid Male Davidsen hadde en sterk kamp for Høybråten med en ny double-double: 14 poeng og 14 returer, pluss fire blokker. Flaka Kelmendi ble hemmet av fire feil allerede før pause.

Ni toppscorere

Gimles kanskje fremste styrke er jevnheten:

I lørdagens kamp spilte ingen av ni jentene mindre enn 10 minutter og ingen mer enn 23. Og så tidlig som ett minutt etter pause hadde alle ni kommet på scoringslista. Mestscorende ble denne gang Andrea Bolstad Raa og Maren Mildestvedt med 14 og 12 poeng. Men hvem som scorer mye for Gimle, varierer fra kamp til kamp.

Ni av de elleve spillerne i spillertroppen har vært toppscorere i kamper denne sesongen.

- Jevnheten skyldes at de har spilt sammen i tre år og er veldig flinke til å finne hverandre, sier Ali Ouakkaha.

Søndag er Audun Eskeland tilbake på benken når Gimle-jentene møter Ullern i det som må kunne betegnes som en seriefinale, mens Ouakkaha drar hjem til Bergen – og etter planen skal returnere til Oslo til kvartfinale-returen mot Ammerud torsdag.

Kan skape ny spenning

Ullern (17-1) sikrer seriemesterskapet med seier i Ørakerhallen søndag, mens seier til Gimle (16-2) vil bety spenning inn i de siste rundene.

Ullern vil uansett ha innbyrdesfordel på Gimle etter seier i de to første kampene (53-42 og 51-46), men har igjen tøffe kamper mot Asker Aliens (som de har slått 68-67 og 49-43 i de to første kampene) og en avsluttende bortekamp mot Sandvika, som nylig påførte Ullern-jentene det første tapet på over et år, med sifrene 53-50.

Gimle har på sin side igjen Bergen Elite og Ulriken Eagles.

- Jeg syns vi har hatt en bra progresjon med laget siden vi tapte for Ullern i den andre kampen, sier Audun Eskeland.

- Vi skal være konkurransedyktige mot dem, selv om jeg tror tapet deres for Sandvika bare gir Ullern ekstra motivasjon.

NB: Søndagens kamp i Ørakerhallen er flyttet fram og har kampstart 13.00.

Poengscorere i Høybråten – Gimle:

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 14, Flaka Kelmendi 9, Shiba Haji Ahmadi 6, Anneli Widén 4, Henon Binyam Hadgu 3, Astrid Jansen Gjersvik 2, Hawelty Michael 2, Ariana Sefaj 2.

Gimle: Andrea Bolstad Raa 14, Maren Mildestvedt 12, Ingeborg Gjengstø 10, Julie Winther 9, Sigrid Hardie 8, Angela Escobar Alvarez 7, Henriette Raa Ellingsen 6, Karoline Falch-Monsen 4, Josefin Winther 3.