Gimle – Ulriken Eagles 60-50

Det så ut til å gå mot en komfortabel hjemmeseier da Gimle kom opp i 21 poengs ledelse (43-22) over midtveis i tredjeperioden.

Men 15-årige Karyn Sanford la fem 3-poengere og Ulrikens pressforsvar og enkle scoringer – og plutselig sto det 50-48, etter Karyns femte 3-poenger. Dessverre for Ulriken ble det også ettermiddagens siste. Gimle fikk samlet seg, Sigrid Hardie la et straffekast og Maren Mildestvedt traff med en 3-poenger – og så endte det med 10-poengsseier, 60-50.

- Vi hadde stålkontroll defensivt i store deler av kampen, men tok foten litt av gasspedalen samtidig som (Karyn) Sanford noen vanskelige skudd, ganske så imponerende, forteller Gimle-trener Audun Eskeland.

- Samtidig gikk vi inn i et press der Ulriken doblet over hele banen. Vi ble litt forvirret i angrep og de fikk nøkkel-stops som fikk oss litt ut av rytmen, erkjenner han.

 

Bergensk NM-semifinale?

Gimle vant også det første oppgjøret, 64-48 i november, og er fortsatt et hode foran når lagene går inn i serieinnspurten.

Bak Ullern (17-0) er Gimle (14-2) nå i praksis sikret annenplass og sølv, mens Ulriken Eagles (10-6) ligger godt an til å bli nummer tre og få bronsemedaljer. Det igjen innebærer at bergenslagene vil møtes i NM-semifinale i Rykkinnhallen lørdag 6. april om de kommer helskinnet gjennom sine kvartfinaler kvelden før, mot henholdsvis nummer 6 og 7 på tabellen.

Og før det møtes Ulriken og Gimle i siste seriekamp i Haukelandshallen, 30. mars.

- Vi har for mange turnovers og gjør for mange dårlige valg i dag, oppsummerer Ulriken-trener DuRell Sanford.

- Men vi kom sterkt tilbake, fikk god effekt av presset vårt med steals og noen enkle scoringer og var jo bare 2 poeng bak, understreker han.

Ulriken vant de to siste periodene, 17-15 og 18-15.

 

Austgulen i fremgang

Maren Austgulen satte 11 poeng og er i stadig fremgang, etter sin halvannet år lange pause med kneoperasjon og opptrening.

- Hun er mye bedre allerede, men vi må gi henne mer plass til å jobbe inside. Det er bare å ta tida til hjelp, vi har jo to uker til de neste kampene i Oslo, minner Sanford om.

Mot Asker Aliens og Høybråten 2. og 3. mars vil Ulriken måtte klare seg uten Karyn Sanford og de øvrige 03-jentene, som er i Riga på siste runde i Europaligaen EGBL.

 

Niende toppscorer

Hos Gimle ble Angela Escobar Alvarez mestscorende med 15 poeng – og dermed har ni av spillerne på laget vært toppscorer i én eller flere BLNO-kamper denne sesongen.

Det viser Gimles imponerende bredde og jevnhet. Mot Ulriken lørdag endte lagets BLNO-toppscorer Sigrid Hardie på 6 poeng, Maren Mildestvedt på 5 og Josefin Winther på 2, mens Andrea Bolstad Raa med 14 poeng (tre 3-poengere) og Henriette Raa Ellingsen med 9 var på hugget.

- Det er en fin ting for oss, at flere kan score mye og at vi ikke er avhengig av noen. Men i dag hadde vi også noen lange tørkeperioder, og det ble en forsvarskamp der begge lag bommet mye, fastslår Audun Eskeland.

Men det styrker utvilsomt Gimle at Angela Escobar Alvarez er tilbake på banen etter et halvt års pause.

- Angela gir oss masse, er ekstremt kreativ, godt skolert og et skikkelig konkurransemenneske, sier Audun Eskeland om den 28-årige spanske guarden.

- Hun var veldig giret for denne kampen og var vår beste sammen med Julie Winther som både tar returer og ankret forsvaret vårt.

 

Poengscorere i Gimle – Ulriken:

Gimle: Angela Escobar Alvarez 15, Andrea Bolstad Raa 14, Henriette Raa Ellingsen 9, Sigrid Hardie 6, Maren Mildestvedt 5, Julie Winther 5, Karoline Falch-Monsen 4, Josefin Winther 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 19, Maren Hoff Austgulen 11, Anna Hammer 7, Madison Burroughs 6, Vilde Tveito 5, Helene Kongestøl 2.