​Astrid Sturlason hadde en solid kamp for Ullern og endte på 8 poeng, 9 returer, 4 assists og 3 steals da Høybråten ble slått 62-32. Her har den danske forwarden kommet seg forbi Ariana Sefaj og legger to poeng.
​Astrid Sturlason hadde en solid kamp for Ullern og endte på 8 poeng, 9 returer, 4 assists og 3 steals da Høybråten ble slått 62-32. Her har den danske forwarden kommet seg forbi Ariana Sefaj og legger to poeng.

Fjerde strake for Ullern-jentene

Høybråten kjempet godt uten Sigrid Male Davidsen, men var sjanseløse mot Ullern.
 

Ullern – Høybråten 62-32

Bergen Elite – Ulriken Eagles 51-71

Lagkapteinen med 20 poeng og 10 returer i snitt hittil i sesongen satt på benken i Ørakerhallen og var uaktuell til Oslo-derbyet mot Ullern.

Beinhinnebetennelse i begge bein har satt Davidsen utenfor, inntil videre.

- Jeg går til behandling og håper å være tilbake til kampen mot Bergen Elite om to uker, sa 24-åringen.

Uten henne var Høybråten i realiteten sjanseløse. Lagets offensiv i de første kampene har i stor grad handlet om Sigrid Davidsen og pointguard Flaka Kelmendi. Mot Ullern var også Ariana Sefaj (8 poeng og 10 returer) aktiv og god, samtidig som det er bra for laget å ha rutinerte Anneli Widén med igjen.

Gjestene var godt med i førsteperioden og lå bare ett poeng bak (14-13) etter de ti minuttene, men fikk etter hvert trøbbel med å score mot et aggressivt og godt Ullern-forsvar – og mot innspillene til Tori Solberg Halvorsen.

Hjemmelaget reiste fra, ledet 29-15 ved halvtid og vant til slutt med 30 poeng, 62-32.

 

Forsterket Bærum neste

- Høybråten er intense og vi får øvd litt på forskjellige ting, sa Ullern-coach Gunnar Nesbø etter lagets fjerde seier på rad etter tapet for Asker Aliens i seriestarten.

Det betyr at Ullern (4-1) er på topp foran Ulriken Eagles (3-1), men samtidig er Tromsø Storm Ungdom (2-0) det eneste laget i ligaen som ikke har tapt – men etter bare to kamper.

Ullern får det tøffere neste helg hjemme mot Bærum, som er blitt forsterket med USA-import nummer to, Astaja Tyghter – en 178 cm høy forward.

- Vi tar én kamp av gangen, men plutselig har vi prestert litt. Men vi skal opp mot to lag som har to importer (Bærum og Tromsø Storm Ungdom), og jeg vil hevde at de er favoritter – sammen med et veldig samkjørt Ulriken-lag. Kan vi konkurrere med de lagene, er vi veldig fornøyd, sier Ullern-treneren.

 

Ungdomsrekka startet

Ullern startet kampen med en ren ungdomsfemmer bestående av 01-spillerne Lina Stranger-Johannessen, Olivia Priestley og Malin Schneidt og 02-duoen Selma Freng Sørensen og Selma Nybø Vangstein, og har i tillegg Felicia Dyngeland-Sundén fra 03-årgangen og sommerens U16-landslag. Med andre ord: Seks av ti spillere som er 18 år eller yngre.

Selma Freng Sørensen bekreftet sin fine fremgang med en ny, god kamp og ble toppscorer med 14 poeng, delt med Tori Solberg Halvorsen.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 14, Selma Freng Sørensen 14, Astrid Sturlason 8, Ingrid Sørtveit 8, Olivia Priestley 7, Selma Nybø Vangstein 5, Malin Schneidt 3, Lina Stranger-Johannessen 3.

Høybråten: Flaka Kelmendi 12, Ariana Sefaj 8, Anneli Widén 5, Alva Hopland 4, Ariam Germeskel 2, Adrianna Live Berg 1.

 

Ulriken rykket fra

Bergen Elite holdt brukbart følge med Ulriken Eagles i åpningsminuttene i Amalie Skram-hallen, men gjestene koblet grepet i begynnelsen av andre periode.

Fra 29-23 gikk Ulriken til 39-25 ved halvtid etter å ha avsluttet perioden med 3-poengere fra både Karyn Sanford og Maria Hallingstad.

Hjemmelaget kom innpå til 9 poeng (35-44), men så startet Karyn Sanford sitt lille show med en personlig 9-0-run til 53-35. Før det haglet 3-poengere fra begge lag noen minutter: Kristin Skåtun Hannestad og Sigrid Hardie med hver sin for Bergen Elite og Maria Hallingstad og Fatima Mohammad med én hver for Ulriken.

 

Maren Austgulen tilbake

Bortelaget var oppe i 25 poengs ledelse (71-46) før Bergen Elite klarte å pynte litt på resultatet med 5-0 i sluttminuttene.

Maren Austgulen er på vei tilbake etter en ny kneskade og sesongdebuterte for Ulriken Eagles, men nøyde seg med 15 minutter og tok det pent.

- Hun har vært bra på trening og trenger å komme inn i kamprytme igjen, litt etter litt, sier Ulriken-coach DuRell Sanford.

Stine Austgulen og Hanne Nybø er fortsatt på skadelista, mens Celine Klett og Nora Anie Hisdal ble hvilt i søndagens kamp.

Bergen Elite manglet Susanne Paulsen.

Også Ulriken Eagles står foran en tøff kamp til helgen, når ubeseirede Tromsø Storm Ungdom kommer på besøk til Haukelandshallen. Tromsø-jentene møter Ulriken lørdag og Bergen Elite søndag.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Sigrid Hardie 17, Sofie Paulsen 10, Tuva Andersen 8, Kristin Skåtun Hannestad 7, Emma Thowsen Harloff 5, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 2, Hanna Nordtveit Sand 2.

Ulriken Eagles:  Karyn Sanford 17, Vilde Tveito 16, Kari Kyrkjebø 11, Maria Hallingstad 10, Fatima Mohammad 5, Maren Austgulen 4, Synne Jacobsen 4, Sunniva Sørbye 4.