Selma Nybø Vangstein ble valgt til ny kaptein da Ullern-jentene var på "team building" en i hytte på Blefjell forrige helg. Her er 18-åringen på trening i Ørakerhallen, i en drive mot Felicia Dyngeland-Sundén. Til høyre i bildet ser vi Cecilia Gnaly.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Selma Nybø Vangstein ble valgt til ny kaptein da Ullern-jentene var på "team building" en i hytte på Blefjell forrige helg. Her er 18-åringen på trening i Ørakerhallen, i en drive mot Felicia Dyngeland-Sundén. Til høyre i bildet ser vi Cecilia Gnaly. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Et nytt og annerledes Ullern

- Målet i ligaen? Å vinne. Jeg kan ikke si noe annet. Vi må ha troen på at vi skal inn og vinne det, fastslår Fredrik «Yellow» Blomqvist, Ullerns nye trener.

Med den 33-årige svensken som sjef blir det et nytt Ullern som er klar for 2020/21-sesongen. Med nye spillere, foryngelse og ny stil.

Åtte spillere er født 2001 og senere, og Selma Nybø Vangstein (18) er ny lagkaptein. En svenske, en portugiser og en spanjol er blant de nye spillerne. Samtidig gjør Elin Kjølseth (36) comeback i ligaen etter fire års pause.

- Jeg lager en mer individuell setting, mer enn coaches game. Vi skal ikke ha et eneste «x and o»-spill, det skal være posisjonsløst. Mer dynamisk basket, raske pasninger, forklarer Blomqvist.

Han har tidligere vært trener i Solna, Uppsala og Sallén i ligaen i Sverige og for Newcastle Eagles’ herrelag på nivå to i England.

 

Lagbygging i Blefjell

Selma Nybø Vangstein ble valgt til kaptein etter avstemning blant spillerne, under Ullerns «team building» på en hytte i Blefjell forrige helg.

- Vi var der i fire dager med mobiltelefonforbud, for å knytte spillerne sammen. Med kortspill og brettspill, forteller den nye treneren.

- Selma er god til å kommunisere, en fantastisk menneskekjenner til å være såpass ung og smart både på og utenfor banen, understreker Blomqvist.

- Vi har ikke hatt noe særlig med teambuilding de siste årene, men det var veldig hyggelig, presiserer Selma Nybø Vangstein.

- Veldig fint å ha en hel helg med laget, bli kjent, bygge kjemi. Det er en ordentlig god gjeng. Vi mistet noen viktige scorere i Lina (Stranger-Johannessen) og Jeanine (Flaaten), men har nye spillere og ny trener og kommer til å spille litt annerledes basket. Jeg tror det kommer til å passe dette laget. Mer flytende spill, gøy å prøve, forklarer den 18-årige kapteinen.

 

1,89 høy – blir guard

Mosou Secka var hjemme i Sverige da basket.no besøkte Ullern på trening torsdag, men 29-åringen med bakgrunn fra Blackeberg i Superettan og Santa Monica College skal være klar til seriestarten mot Asker Aliens 11. oktober. Fjorårssesongen tilbrakte hun som spiller for Westcliff University i utkanten av Los Angeles.

Fredrik Blomqvist har store forventinger til Secka, som er 189 cm høy.

- Hun har spilt mye center, men jeg vil bruke henne som guard/wing, hun kan skyte og er rask, forklarer han.

Med Secka ved siden av Tori Solberg Halvorsen og Cecilia Gnaly – og med Olivia Priestley (1,81) som forventes å spille mye – får Ullern også en sterk forwardrekke.

 

Tror på nytt gull

Etter fem NM-gull i årene 2014-18 og seriemesterskap i 2018/19 ble Ullerns hegemoni brutt med semifinaletapet for Sandvika i sluttspillet i fjor vår. Fjorårssesongen endte med tredjeplass på tabellen bak Bærum og Ulriken Eagles, før sluttspillet ble avlyst på grunn av koronapandemien.

Bærum og Ulriken fremstår igjen som klare favoritter. Men spørsmål om lagets mål i ligaen, er Ullern-trener Fredrik Blomqvist klar:

- Å vinne. Jeg kan ikke si noe annet. Jeg ser ikke så mye på hva de andre lagene gjør, men vi må ha troen på at vi skal inn og vinne det.

 

ULLERN

Trener: Fredrik «Yellow» Blomqvist (ny).

Spillere INN: Mosou Secka (Westcliff University, California), Catarina Gomes (Portugal), Cristina Ferrer Teixidor (Spania), Elin Kjølseth (comeback i ligaen), Nora Røbech Berthelsen og Hannah Ledsten Ullersmo fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Lina Stranger-Johannessen (Florida Tech, USA), Jeanine Flaaten, Astrid Sturlason.

 

SPILLERSTALLEN 2020/21:

Nora Røbech Berthelsen, Felicia Dyngeland-Sundén, Cecilia Gnaly, Catarina Gomes, Tori Solberg Halvorsen, Lily Nieuwenburg Izadi, Elin Kjølseth, Olivia Priestley, Malin Schneidt, Mosou Secka, Selma Freng Sørensen, Cristina Ferrer Teixidor, Hannah Ledsten Ullersmo, Selma Nybø Vangstein.

Sannsynlig starting-5: Vangstein, Sørensen (Priestley), Secka, Gnaly, Halvorsen.

Åpningskamp: Ullern – Asker Aliens, Ullern Flerbrukshall søndag 11. oktober kl. 16.00.