Pernille Mellem ble toppscorer i torsdagens BLNO-kamp med 16 poeng etter sterk skyting og gode driver. Her har 20-åringen kommet seg forbi Tine Martinsen (bak) og Henon Binyam Hadgu og scorer for Asker Aliens.
FOTO: ERIK BERGLUND
Pernille Mellem ble toppscorer i torsdagens BLNO-kamp med 16 poeng etter sterk skyting og gode driver. Her har 20-åringen kommet seg forbi Tine Martinsen (bak) og Henon Binyam Hadgu og scorer for Asker Aliens. FOTO: ERIK BERGLUND

Et helt annet Asker

Alle de 12 spillerne kom på scoringslista og Asker-jentene så langt kvikkere og bedre ut enn i åpningstapet mot Ullern. Mens Høybråten fikk et nytt problem: Flaka Kelmendi måtte ut med en kneskade som kan vise seg å være alvorlig.

Asker Aliens – Høybråten 75-32

Flaka Kelmendi måtte hjelpes av banen tidlig i andre periode med en skade i høyre kne og ble kjørt til Legevakten før kampen var over. Det var det siste Høybråten trengte, laget som også har Sigrid Male Davidsen og Anneli Widén ute med skader.

- Ja, vi vet det, Flaka er vår okse, vår store fighter. Hun har hatt behandling for kneet en stund, men ville prøve seg. Forhåpentlig er det ikke så alvorlig som det så ut, sa Høybråten-trener Bilal Rodgers etter kampen i Vollenhallen.

Flaka Kelmendi ble idømt to tidlige feil og satt på benken nesten hele første periode, før hun forsvant ut med skade før det var spilt tre minutter i periode to. Stillingen var 29-13 i Asker-favør og all mulig spenning i praksis over, men Høybråten har større grunn til å frykte konsekvenser av et lengre skadefravær for sin ledende guard.

22-åringen hadde 24 av lagets 42 poeng i åpningskampen mot Bærum (42-98) og var nær en triple-double mot Bergen Elite (56-67) med 14 poeng, 10 returer og 7 steals.

 

- Helt annen innstilling

Asker tapte seriestarten borte mot Ullern 46-61 da laget nærmest ble løpt i senk, men viste seg fra en helt annen side nå.

- Motstanden var selvfølgelig ikke like god, men vi hadde også en helt annen innstilling, fastslo Jan Henrik Nyegaarden.

Alle de 12 Asker-jentene scoret og både de rutinerte og de unge markerte seg. Julie Skorpen (21) spilte sin første kamp for sesongen og Andrine Bergseth (21) var tilbake etter over halvannet år ute med opptrening etter kneoperasjon.

 

- Gir oss ny dimensjon

Med Skorpen på pointguard ble det en annen fart og struktur over Asker. Hun hadde 6 poeng, 7 assists og 3 steals i sesongdebuten, og det var egentlig bare 3-poengere som ikke satt.

- Julie gir oss en ny dimensjon på pointguard utover i sesongen. Hun har blikk, tempo og rutine og blir viktig for oss, sier trener Nyegaarden.

- Jeg har vært på tre treninger bare nå, men dette var veldig gøy og jeg merker at det er noe jeg trenger i hverdagen, sa 21-åringen, som er i sitt første år som medisinstudent. Tidligere i høst har hun vært opptatt med lesing og eksamener.

- Det var mye bra i dag. Vi ser hverandre godt, alle kommer på scoringslisten og vi som et lag i kjent Asker-stil, sa Julie Skorpen.

 

62-30 på returer

Pernille Mellem ble toppscorer med 16 poeng etter en sterk angrepskamp og blant annet 2 av 3 på trepoengere, og viste at hun også blir viktig i Nyegaardens lag.

De gulkledde hadde også forventet og stor kontroll på returene, med veteranene Ingrid Selvik (28) og Siri Granheim (26). Asker vant returstatistikken med overlegne 62-30 etter 21 returer fra Granheim og 19 fra Selvik!

 

Gode 17-åringer

De gjorde det tøft for Høybråtens forwarder, men 17-årige Frida Liholm Strøm nådde likevel tosifret i returer for første gang i BLNO – 11. At hun blir skubbet unna av rutinerte reboundere som Selvik og Granheim er bare nyttig lærdom for den 1,87 m høye Bøler-jenta.

Emily Andersen er også bare 17 år og var tøff og god med blant annet 4 poeng og 4 returer, mens Adrianna Berg ble mestscorende for gjestene med 12 poeng etter glimrende 3-poengsskyting: 4 av 6.

- Det var det gledelige for oss, å se de unge jentene kjempe så godt, understreket Bilal Rodgers.

Her må Askers 16-årige Mia Præsttun også nevnes: Hun la alle sine 7 poeng da hjemmelaget gikk fra 10-6 til 22-11 i slutten av første periode.

 

Tøffe kamper

Neste gang blir det definitivt enda verre for Høybråten: Borte mot Ulriken, som utklasset Bærum 80-59 i første kamp. Men de kampene skal også spilles og læres av.

Asker venter seg også tøff bergensmotstand, lørdag 31. oktober, når Bergen Elite kommer på besøk til Vollenhallen.

 

PS. Høybråten traff 73 prosent på straffene hjemme mot Bergen Elite i helgen (19 av 26). Var kurvene så annerledes i Vollenhallen? Nå ble prosenten 31, etter 5 treff på 16 forsøk.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Pernille Mellem 16, Siri Granheim 10, Karianne Øysted Sørbye 10, Mia Præsttun 7, Ingrid Selvik 7, Alva Julsrud 6, Julie Skorpen 6, Bodil Brokhaug 4, Eira Marianne Stirling 3, Marika Underwood 2, Josephine Traberg 2, Andrine Bergseth 2. 

Høybråten: Adrianna Berg 12, Emily Osborn Andersen 4, Henon Binyam Hadgu 4, Frida Liholm Strøm 4, Flaka Kelmendi 2, Tine Martinsen 2, Ingrid Jansen Gjersvik 2, Jofrid Jansen Gjersvik 1, Alba Amanda Reinhart 1.