​Sandvika jublet etter serieseieren over Ullern (53-50) 28. februar, da BLNO-nykommerne påførte Ullern det første nederlaget i norsk basket på over et år. Nå flyttes Sandvika-laget til overbygningsklubben Bærum Basket og fortsetter elitesatsingen der.
​Sandvika jublet etter serieseieren over Ullern (53-50) 28. februar, da BLNO-nykommerne påførte Ullern det første nederlaget i norsk basket på over et år. Nå flyttes Sandvika-laget til overbygningsklubben Bærum Basket og fortsetter elitesatsingen der.

Blir Bærums andre BLNO-lag

Etter én elitesesong i Sandvika, går sølvjentene over til lyseblå drakter i Bærum Basket.
 

I debutsesongen i BLNO og klubbens første sesong på øverste nivå siden 1989/90, overrasket Sandvika-jentene alle med å slå ut Ullern i sluttspillsemifinalen og lede finalen mot Gimle nesten helt til målstreken.

3,5 sekunder før slutt ble sensasjonslaget snytt for NM-gullet da Gimle hadde hentet opp 24 poeng og Sigrid Hardie la inn den avgjørende scoringen til 75-74.

Nå skal jentene over fra Sandvikas røde drakter til Bærum Baskets lyseblå, og spille BLNO-hjemmekampene i Nadderudhallen – forhåpentlig i dobbeltkamper med Stian Mjøs & co. på herrelaget.

- Det er naturlig siden Bærum er overbygningsklubben for Sandvika, EB og Lommedalen og siden vi har klart å ta kvinnelaget opp på det øverste nivået, sier Atle Bøckmann, styremedlem i Sandvika BBK og klubbens tilrettelegger for overgangen til Bærum Basket.

- Både Bærum og EB har signalisert stor interesse for å være med på dette, noe som gir oss større muligheter både sportslig og arrangementsmessig. Vi får flere hender rundt laget, flere hoder og forhåpentligvis flere spillere, understreker Bøckmann.

 

God jenterekruttering

Sandvikas sikret bronse både i U19-NM og U16-NM de to første helgene i mai, mens mens EB85s 04-jenter nylig vant sluttspillet i Region Øst.

- Bak disse lagene er spesielt EBs jentesatsing imponerende, så rekrutteringen er veldig bra. Mange av EB-jentene var også til stede og heiet på Sandvika i BLNO-kampene, så det gjorde oss enda sikrere på beslutningen.

- Vi håper og tror også at vi skal greie å samle flere tilskuere på hjemmekampene i Nadderudhallen enn vi gjorde i Bærum Idrettspark. Bærum har tatt store skritt arrangementsmessig og har laget en flott basketarena i Nadderudhallen. Totalproduktet blir bedre med dobbeltkamper for kvinner og menn, og skal kunne hjelpe begge lagene, tror Bøckmann.

 Bærum-leder Anita Holan gleder seg til å få Sandvika-jentene over i klubben.

- At Sandvika tok sølv i NM i debutsesongen i BLNO er bare imponerende. Vi håper selvsagt det skal være med på å dra herrelaget til en finale, og vi satser på at dette også får en positiv effekt for norsk kvinnebasket, sier Holan.

 

Mister topptrio – jakter ny import

Sandvikas ledende offensive trio fra sølv-sesongen forsvinner:

Makala Roper skal forsøke å finne seg ny klubb i Europa, mens Severine Uggen (20) og Maria Thoresen Myklebust (16) fortsetter basketkarrieren i Florida – Severine for Florida State i NCAA Division 2 og Maria i første omgang som high school-spiller for den velkjente talentfabrikken Montverde Academy.

Makala var ligaens toppscorer med 18,5 poeng per kamp, Severine endte på 13,5 poeng i snitt og Maria på 11,7. Til sammen sto de for rundt 70 prosent av Sandvikas scoringer.

- Det betyr at vi må ha en tanke om å få dekket opp de hullene som oppstår, fastslår Ola Gravem Knutsen, som fortsetter som head coach når laget går over til Bærum.

- Målet er å være konkurransedyktige og henge med i toppen. Spillere vi har på laget må utvikle seg videre og bli enda større bidragsytere, og samtidig skal spillere som kommer inn gi oss en balanse.

- Vi er allerede i gang med å finsikte nye, spennende importer, forteller Atle Bøckmann.

 

Likestilt med herrelaget

Overgangen til Bærum innebærer også at kvinnelaget skal tilbys samme muligheter og rammebetingelser som BLNO menn har.

- Det er et veldig stort pluss for kvinnebasket at de skal bli behandlet likt. Som oftest har jentene hatt dårligere rammebetingelser, påpeker Ola Gravem Knutsen, som har trent Sandvika-jentene i seks sesonger – og som i tillegg er landslagstrener for U16 jenter.

Knutsen mener det er «riktig og viktig» at Sandvikas kvinnelag nå tar steget over til Bærum.

- Bærum Basket er jo elitesatsingen til de tre klubbene, og nå som vi har fått et elitelag for kvinner, er det viktig at det består og får de beste muligheter. Alt blir mer strømlinjeformet, og det ser bra ut    med rekruttering av jenter inn i klubben. Ved siden av Sandvika har jo EB to store og gode årganger i 04 og 06, mens Lommedalen også har lag, understreker Knutsen.

 

- Bare fordeler

Nanna Sand kom inn som en solid forsterkning og hadde en stor del av æren for at Sandvika slo Ullern både i seriespillet og NM-semifinalen og at laget dominerte finalen mot Gimle i tre perioder. Men da forward-veteranen landet forkjært på ankelen fem minutter før slutt og forsvant ut av kampen på 19 poengs ledelse, raknet det også for det unge Sandvika-laget – samtidig som Gimle presterte en imponerende sluttspurt og traff på «alt».

Om Nanna spiller videre, er foreløpig usikkert – på grunn av skaden fra NM-finalen.

- Et leddbånd i ankelen røk, og jeg har ikke fått testet det ennå. Men jeg er åpen for å spille, og det var gøy å være med igjen, forsikrer 41-åringen.

Hun syns det er et riktig valg av Sandvika å få kvinnelaget over i Bærum Basket.

- Ressursmessig og basketmessig er det bare fordeler med det. Både Sandvika og EB har jobbet veldig godt på jentesiden i flere år, og selv om disse spillerne ikke er helt modne ennå, er vi ikke langt unna å ha farmerklubber som sørger for rekrutteringen til eget elitelag. Det kombinert med at vi denne sesongen fikk vist at vi ikke bare var med, men faktisk nesten tok «hele greia».

- Personlig skulle jeg gjerne spilt videre for Sandvika i rød drakt, men i det store bildet blir dette et riktig valg. De økonomiske rammene blir annerledes og bedre, og det å spille hjemmekamper i Nadderudhallen blir også veldig bra – det er blitt så fint der. Og jeg er jo nesten oppvokst i Nadderudhallen, presiserer Nanna Sand.