Tuva Andersen i full fart opp banen for Bergen Elite. Bak ser vi fra venstre Henon Binyam Hadgu (nr 8), Kristin Skåtun Hannestad og Teuta Haxhimehmedi. FOTO: ARILD SANDVEN
Tuva Andersen i full fart opp banen for Bergen Elite. Bak ser vi fra venstre Henon Binyam Hadgu (nr 8), Kristin Skåtun Hannestad og Teuta Haxhimehmedi. FOTO: ARILD SANDVEN

Bergen Elite snudde og vant

Høybråten ledet 22-14, men skjøt seg fullstendig bort i de to midterste periodene. Bergen Elite avsluttet klart best og tok sesongens femte seier med trygg margin, 62-47.

 

Høybråten – Bergen Elite 47-62

- På slutten handlet det mye om at vi klarte å fjerne en del uprovoserte turnovers og gjøre noe med det rotete angrepsspillet vårt. Vi fikk mye bedre flyt, forklarte Bergen Elites kaptein Kristin Skåtun Hannestad.

22-åringen leverte en av sine beste BLNO-kamper og fremsto som banens gigant selv om hun ikke er høyere enn 175 cm. Eldstesøster Hannestad endte på 19 poeng og smått utrolige 26 returer i en kamp med såpass lav score som 62-47. I tillegg bidro hun med godt forsvar på Høybråtens toppscorer og konstante angrepstrussel, Flaka Kelmendi.

Hjemmelaget maktet bare å score 7 og 5 poeng i de to midtperiodene, og tapte kampen der.

Kelmendi hadde dominert i første periode og var hovedpersonen bak Høybråtens 8-poengsledelse (22-14) tidlig i den andre perioden.

 

57 Bergen Elite-returer

- Flaka er kjemperask, så vi prøvde å få litt size mot henne ved å la Kristin ta forsvarsjobben. Det virket som det hjalp, mente Bergen Elite-trener Geir Bangstad.

- Og et av målene våre i denne kampen var nettopp returer. Kristin tar enormt mange, er sterk og har gode hender, men det er ikke bare hennes gevinst. De andre gir henne den plassen ved å blokke ut så bra, sa Bangstad.

Kristin Skåtun Hannestads 26 returer var sterkt medvirkende til at Bergen Elite vant returstatistikken 57-43.

 

Høybråten: 81 skudd - 19 treff

Sett med Høybråten-øyne var hjemmelagets mildt sagt magre uttelling på skudd hovedårsaken til tapet.

De hvitkledde hadde 23,5 prosent treff på field goals – 4 av 28 på 3-poengere og 15 av 53 på 2-poengsskudd. 19 treff på 81 skudd. De skjøt klart mer enn Bergen Elite (81 mot 56), men gjestene traff vesentlig bedre – 39,3 prosent.

- Vi mangler selvtillit, det er sånn det ofte blir med så mange tap. Vi har ikke problemer med presset eller med å få ballen hurtig opp, vi har få turnovers (13 mot Bergen Elites 22) og vi har muligheter til å score mye. Men når vi ikke kan treffe vidåpne skudd, blir resultatet som det blir, fastslo Bilal Rodgers, Høybråtens trener.

Begge lag sliter med skadeproblemer og forfall. Bergen Elite hadde bare sju tilgjengelige spillere i Furusethallen, med korsbåndsskadde Emma Thowsen Harloff på benken som den åttende i startoppstillingen.

Sofie Paulsen er ute med en albue-skade, mens Rikke Sjumarken var i Tromsø på siste dag av studentlekene. Den viktige forwarden er med igjen til søndagens kamp mot Asker Aliens i Leikvollhallen.

 

Jakter på femteplassen

Seieren over Høybråten sendte Bergen Elite opp på 5-11 i seire og tap – likt med Tromsø Storm Ungdom, men bak i innbyrdes oppgjør (1-2).

Tromsø har igjen to hjemmekamper mot Ullern, mens Bergen Elite har Ulriken borte i siste kamp. Dermed er seier over Asker Aliens søndag den beste muligheten til å passere Tromsø og ta femteplassen – som vil gi nettopp Asker som kvartfinalemotstander.

- Vi er klar over det og gleder oss til å spille mot Asker. Vi har jo tapt for dem begge gangene tidligere denne sesongen, men vant i Leikvollhallen i fjor. Asker spiller veldig bra sammen, men vi er glade for å få Rikke tilbake igjen, presiserte Kristin Skåtun Hannestad.

 

Skadetrøbbel

Høybråten spiller uten Anneli Widén og Frida Liholm Strøm, men håper å få begge med til NM-sluttspillet i Bergen om tre uker.

- Anneli har hatt en mindre kneoperasjon, men det er jo bare én av skadene hun har hatt de siste årene. Bare å få henne tilbake i troppen og på banen i noen minutter ville hjelpe laget veldig, med den rutinen og betydningen hun har. Men for både Anneli og Frida er det viktigere at de blir 100 prosent klare i august når neste sesong kommer, forsikrer Bilal Rodgers.

Med Sigrid Male Davidsen ute siden de første kampene i fjor høst, har mye falt på Flaka Kelmendi og Ariana Sefaj offensivt. Denne gangen sørget duoen for 34 av hjemmelagets 47 poeng.

Høybråten møter Bærum og Asker Aliens borte i sine to gjenstående kamper før sluttspillet.

 

Poengscorere:

Høybråten: Flaka Kelmendi 21, Ariana Sefaj 13, Teuta Haxhimehmedi 5, Astrid Jansen Gjersvik 3, Ariam Germeskel 3, Jofrid Jansen Gjersvik 2.

Bergen Elite: Kristin Skåtun Hannestad 19, Susanne Blydt Paulsen 10, Mia Andersen 9, Tuva Andersen 8, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 7, Hanna Nordtveit Sand 6, Ingrid Skåtun Hannestad 3.