Sigrid Hardie har løpt seg fri til en layup og to av sine 24 poeng mot Høybråten, med Flaka Kelmendi og Alva Hopland (til venstre) som nærmeste forsvarere.
Sigrid Hardie har løpt seg fri til en layup og to av sine 24 poeng mot Høybråten, med Flaka Kelmendi og Alva Hopland (til venstre) som nærmeste forsvarere.

Bergen Elite slapp seg løs

Bergen Elite presset Høybråten i senk og dro fra til 34 poengs seier.
 

Høybråten – Bergen Elite 55-89

- Vi fikk det vanskelig med presset deres, og all ære til Bergen Elite for det, de spilte veldig bra og «drepte» oss. Men hvis vi hadde holdt oss til planen vår og klart å gjennomføre den, ville vi hatt «layup city». Bergen er ikke et like bra forsvarslag, presiserte Høybråten-trener Bilal Rodgers etter det klare tapet i Furuset Idrettshall.

Men hjemmelaget måtte igjen greie seg uten sin kaptein, toppscorer og beste rebounder Sigrid Male Davidsen, og i tillegg ble Flaka Kelmendi hemmet av tre feil allerede tre minutter ut i andreperioden.

Da Kelmendi ble tatt av banen, gikk Bergen Elite fra 25-19 til 46-27 ved halvtid og hadde allerede da avgjort kampen.

- Det svekker oss selvfølgelig når vi må spille uten Sigrid og når heller ikke Flaka er på banen, fastslo Rodgers.

 

36 turnovers

Statistikkene talte sitt tydelige språk:

«Guard-laget» Bergen Elite ble slått klart på returene (46-32), men hadde 25 steals og presset Høybråten til 36 turnovers.

Dermed var det gjestene som fikk en kamp full av layups, løp inn enkle poeng og kontrollerte inn til storseier, 89-55.

- At vi scorer så mye er jo positivt, selv om Høybråten ikke har fullt lag. Vi har hatt en litt dårlig periode og ikke fått til så mye i de to siste kampene, men nå var det mye fint angrepsspill, sa Sigrid Hardie.

Hun endte som toppscorer sammen med Tuva Andersen på 24 poeng og hadde i tillegg 9 steals og 8 assists, veldig nær en triple-double.

Bergen Elite spilte i høyt tempo og med god ballbevegelse også mot etablert forsvar, og gjennomførte en god angrepskamp.

 

Harloff ut med kneskade

Verre var det at Emma Thowsen Harloff måtte bæres av banen i siste minutt før halvtid med det som ser ut til å være en alvorlig skade i venstre kne. I tillegg fikk Mia Andersen et kne i ansiktet, og dermed risikerer Bergen Elite å ha igjen bare sju spillere til søndagens kamp mot Bærum.

Bergen-jentene slo Bærum da lagene møttes i Nadderudhallen 13. oktober (76-62), men det var et Bærum-lag uten USA-import nummer to, Astaja Tyghter – og uten Josefin Winther.

- Vi må løpe og få til en fin rytme i angrep. Utfordringen blir returer, som er en av våre største svakheter. Og de har Julie (McCarthy) som er et «beist» og vi vet at Josefin også vil ta mange returer, understreker Sigrid Hardie.

 

Davidsen tilbake mot Asker Aliens?

Sigrid Male Davidsen satt igjen på benken. Lagkapteinen som har 20 poeng og 10 returer i snitt hittil i sesongen, sto også over forrige kamp mot Ullern – på grunn av beinhinnebetennelse, i begge bein.

- Men jeg spilte fem minutter for 1K-laget tidligere i dag og prøver meg kanskje noen minutter mot Asker tirsdag, fortalte 24-åringen.

Høybråten ligger nå sist på BLNO-tabellen med 1-4 etter fem kamper, men coach Bilal Rodgers er trygg på at det skal bli mye bedre når Sigrid Male Davidsen kommer tilbake og laget er bedre innkjørt.

- Sigrid må få tid på å komme tilbake i kampform, vi har nettopp fått med igjen Anneli (Widén) og vi har flere unge spillere nå som skal spille seg inn. Samtidig er jeg glad for at vi har disse tingene vi må gjennom NÅ og god tid på oss. Vi kommer til å bli et mye bedre lag utover i sesongen, forsikrer Rodgers.

PS. Søndagens kamp mellom Bærum og Bergen Elite spilles i Bærum Idrettspark. Høybråten møter Asker Aliens i Leikvollhallen tirsdag.

 

Poengscorere:

Høybråten: Flaka Kelmendi 19, Ariana Sefaj 16, Alva Hopland 6, Tine Martinsen 6, Adrianna Live Berg 4, Ariam Germeskel 2, Henon Binyam Hadgu 2.

Bergen Elite: Tuva Andersen 24, Sigrid Hardie 24, Sofie Blydt Paulsen 18, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 11, Susanne Blydt Paulsen 7, Kristin Skåtun Hannestad 4, Emma Thowsen Harloff 1.