Sigrid Hardie har drivet forbi Embla Bøckmann Øvstebø, går på layup og scorer to av sine 25 poeng i Nadderudhallen. Til venstre i bildet ser vi Eirin Vreim Holm.
Sigrid Hardie har drivet forbi Embla Bøckmann Øvstebø, går på layup og scorer to av sine 25 poeng i Nadderudhallen. Til venstre i bildet ser vi Eirin Vreim Holm.

Bergen Elite fant flyten - slo Bærum

Bergen Elite løp, traff og tok sesongens første seier i Nadderudhallen.
 

Bærum – Bergen Elite 62-76

Ullern – Ulriken Eagles 59-51

Som ventet fikk Bergen Elite en tøff jobb med å stoppe Julie McCarthy, og gjestene klarte bare å begrense Bærums 187 cm høye center:

Julie endte kampen med 27 poeng, 19 returer og 5 blokker – pluss 5 feil, i det siste minuttet.

-Men hun er jo et hode høyere enn oss, så jeg er bare imponert over de jentene som kjempet mot henne inside, sa Bergen Elites hjemvendte guard og toppscorer, Sigrid Hardie.

I april var hun matchvinner for Gimle mot Sandvika og MVP i NM-finalen, i Nadderudhallen søndag satte Hardie 25 poeng og var sterkt delaktig i gjestenes tempofylte angrepsspill som Bærum aldri greide å stoppe.

- I dag var det veldig gøy og vi hadde fin flyt i angrep. Denne seieren motiverer oss foran de neste kampene, presiserte 25-åringen, som var Bergen Elites toppscorer i ligaen før hun forsvant til Gimle sommeren 2017.

 

8-0 i andre, 6-0 i fjerde

- Vi er små, men får bruke det til vår fordel. Og i dag klarte vi det, sa Bergen Elite-trener Geir Bangstad etter sesongens første seier. Bærum (0-3) er nå eneste lag i ligaen som ikke har vunnet og Tromsø Storm Ungdom (2-0) de eneste som ikke har tapt.

- I de første kampene har angrepsspillet vårt vært veldig stakkato og dårlig. I dag hadde vi rytme offensivt og vi begynner å se konturene av det spillet vi ønsker å ha. Dessuten var jobbingen veldig bra hele veien, mente Bangstad.

Bærum ledet bare på stillingen 2-0 og 4-2, men holdt følge til 15-17 etter førsteperioden.

Den andre startet med en bergensk knockout: 8-0 på under to minutter etter scoringer av Sofie Paulsen, Tuva Andersen, Sigrid Hardie og så Andersen igjen.

Det viste seg å være et avgjørende rykk, og Bærum kom aldri nærmere enn 8 poeng (48-56) mot slutten av tredje periode. Men så begynte den fjerde som den andre, med 6-0 til Bergen Elite etter to scoringer av Sigrid Hardie og en steal og layup fra Sofie Paulsen før det var spilt 1:30 av perioden.

Gjestene fortsatte å løpe og treffe og var oppe i 21 poengs ledelse (74-53) før Bærum pyntet på resultatet og kom ned i 14.

 

USA-import på vei inn

- Vi spiller ikke godt nok sammen og har ikke nok energi på banen, konstaterte Julie McCarthy. Hennes enorme innsats og monsterkamp med 27 poeng og 19 returer var ikke i nærheten av nok for hjemmelaget.

- Oppmøtet på trening de siste ukene har av forskjellige grunner ikke vært så bra, og det speiler seg her. Vi har en god del å jobbe med, men heldigvis for oss er det lenge til neste kamp. Vi kommer sterkere tilbake, forsikret 26-åringen.

Bærums neste kamp er ikke før 10. november, hjemme mot Ullern.

Da håper laget at den nye USA-importen Astaja Tyghter (1,78) er spilleklar, samtidig som Shiba Haji Ahmadi og Josefin Winther er tilbake. Ahmadi sliter med en vond rygg og sto over søndagens kamp, mens musikeren Winther gir ut nytt album i høst og er på konsertturné i Canada.

 

- Veldig variable

Inntil videre ligner ikke Bærum mye på den favoritten mange holdt laget som (sammen med Ulriken Eagles) før sesongstart.

- Vi er veldig variable i det vi gjør på banen både offensivt og defensivt, og har altfor lite disiplin, understreker Ola Gravem Knutsen.

- Det har vært sykdom, skader, jobb og reiser de siste ukene, så vi har hatt få spillere på trening. Nå skal vi bruke perioden uten kamper til å få de fleste i gang igjen, og samtidig er det en del spillere nå som har fått spilletid og erfaring vi kan dra nytte av utover i sesongen. Jeg er trygg på at vi kommer til å se langt bedre ut når vi får kvalitet på trening og kontinuitet i det vi driver med, og når alle er på plass, sier Bærum-treneren.

Han var mektig imponert over Julie McCarthys kamp.

- Hun er høyt og lavt og har vilje og tilstedeværelse i alt hun gjør. Hun er jo ikke på sitt beste ennå heller, men i opptrening etter at hun ikke har spilt toppbasket på noen år. Nå gjelder det bare at flere kommer opp og viser samme energi og vilje, presiserer Gravem Knutsen.

 

Poengscorere:

Bærum: Julie McCarthy 27, Brooke Fields 12, Embla Bøckmann Øvstebø 10, Anniken Hartveit 4, Eirin Vreim Holm 4, Pernille Mellem 3, Cecilia Riise 2.

Bergen Elite: Sigrid Hardie 25, Tuva Andersen 17, Kristin Skåtun Hannestad 11, Sofie Paulsen 10, Susanne Paulsen 6, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 5, Ingrid Skåtun Hannestad 2.

 

Ullern stoppet Ulriken

Ulriken Eagles hadde fått med igjen Synne Jacobsen (16) som var tilbake fra Spania-ferie, men røk på sesongens første tap da de møtte Ullern i Persbråten videregående skole.

Laget med åtte spillere i alderen 15-18 år pluss «overårige» Vilde Tveito (24) ledet 15-9 etter første periode og 30-25 ved halvtid, før Ullern overtok.

Hjemmelaget vant tredjeperioden 19-7 og var føring resten av kampen. Men Ulriken kom sterkt tilbake og utlignet til 49-49 etter to scoringer av Kari Kyrkjebø og med bare 3:15 igjen å spille.

Da la Lina Stranger-Johannessen kampens viktigste 3-poenger, og så sørget Tori Solberg Halvorsen for viktige scoringer da Ulriken nærmet seg igjen i de to siste minuttene.

Det endte 59-51 i Ullerns favør, mot et Ullern som fortsatt mangler Stine og Maren Austgulen samt Hanne Nybø.

 

Tori dominerte: 25 poeng

Gjestene hadde store problemer med å demme opp for Tori Solberg Halvorsen, som ble toppscorer med 25 poeng i tillegg til å hente ned 8 returer.

- Tori hadde to fouls etter bare to minutter og måtte sitte en del på benken. Men hun er en veldig stor faktor for oss, spesielt når de mangler Maren (Austgulen) inside, sa Ullern-trener Gunnar Nesbø.

To av hjemmelagets 18-åringer leverte også viktige bidrag: Olivia Priestley med 13 poeng inkludert to 3-poenger på viktige tidspunkt og Lina Stranger-Johannessen med 4 steals og spesielt én avgjørende 3-poenger.

Ulriken-jentene fikk også smake sin egen medisin, et aggressivt Ullern-forsvar som tvang fram 31 turnovers (!) for gjestene.

- Vi var kjempesolide defensivt og fikk lagt masse trykk og forcet noen turnovers, fastslo Gunnar Nesbø.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 25, Olivia Priestley 13, Lina Stranger-Johannessen 8, Felicia Dyngeland-Sundén 6, Selma Nybø Vangstein 4, Astrid Sturlason 3.

Ulriken Eagles: Synne Jacobsen 11, Karyn Sanford 11, Nora Anie Hisdal 8, Kari Kyrkjebø 8, Sunniva Sørbye 5, Fatima Mohammad 4, Celine Klett 3, Vilde Tveito 1.