Sunniva Sørbye har taket på ballen i kamp med Julie Skorpen (bak) og Kristine Nyegaarden (nr 14). Til venstre ser vi Ingrid Selvik. FOTO: ERIK BERGLUND

Beholder grepet om seriemesterskapet

Ulriken har vunnet 10 av 11 kamper og kan ta et nytt steg mot seriegull om de slår Ullern søndag.

Asker Aliens – Ulriken Eagles 45-68

- Det var litt opp og ned og litt rustent i angrep. Vi har ikke spilt på tre uker og det merkes, fastslo Stine Austgulen etter seieren over Asker Aliens.

Hjemmelaget fikk 0-6 mot seg i åpningsminuttene i Leikvollhallen og ledet aldri, men kjempet godt og klarte å lage litt stemning og spenning fra start i tredje periode.

Da gikk Asker fra 15-30 til 26-30 med en 11-0-run, som faktisk var 14-0 med Ingrid Selviks 3-poenger rett før halvtidspausen.

Men Ulriken tok timeout, skjerpet forsvar og angrep og svarte med en egen 11-0-utklassing. Da sa gjestene også takk for følget og økte inn til seier 68-45.

Lagets tiende seier – og det eneste tapet kom i andre seriekamp, 13. oktober mot Ullern (51-59) i Persbråtenhallen. Vel å merke før Ulriken hadde fått Stine og Maren Hoff Austgulen og i tillegg Hanne Nybø klare etter skader.

Seier gir tre matchballer

I forrige seriekamp revansjerte Ulriken-jentene seg med 80-58 hjemme mot Ullern, og søndag møtes de to igjen i Ørakerhallen. Vinner Ulriken der, vil de i praksis ha tre matchballer om seriemesterskapet, i de tre kampene mot Bærum som bergenslaget ennå ikke har møtt. Én seier skal være nok hvis Ulriken unngår feilskjær i noen av de øvrige kampene som gjenstår.

Samtidig viste Ullern styrke hjemme mot Bærum i siste seriekamp 19. januar og ledet med 10 poeng (55-45) fem minutter før slutt, men tapte 55-56.

- Forsvarsmessig satt det bra i dag, konstaterte Stine Austgulen.

Det viser også perioderesultatene. Ulriken holdt Asker til under 10 poeng i tre av fire perioder: 16-7, 12-8, 25-22 og 15-8.

Men i angrep altså «rustent». – Vi fikk gode skudd til å begynne med, men bommet mye både layup og andre skudd. Vi får bare håpe det blir bedre i morgen. Men Ullern spiller tøft og fysisk, sa Ulriken-guarden.

Vinner Ullern-jentene (nå 9-4), overtar de serieledelsen igjen på 2-1 i innbyrdes mot Ulriken. Bærum står med 9-3 og Ulriken med 10-1 før søndagens kamp.

- Holder høyere trykk

Asker Aliens er nå på 6-6 etter 12 kamper og styrer mot en trygg fjerdeplass.

- Men starten på tredje periode viser at vi KAN, sa Jan Henrik Nyegaarden.

- Ulriken er selvfølgelig et veldig bra lag, de er i god form og greier å holde et høyere trykk enn oss gjennom en hel kamp. I dag greide vi å bryte presset, men får turnovers når vi er forbi og skal angripe. Nå må vi komme oss i form og få bedre samspill, presiserte Asker-treneren.

Asker vant returstatistikken 34-30, etter 10 returer hver fra Julie Wilborn og Ingrid Selvik. Hjemmelaget pådro seg 25 turnovers mot Ulrikens 19 og skjøt merkbart dårligere. På 3-poengere traff Asker magre 5 av 22, med Julie Skorpen på 3 av 9 som fremste skuddtrussel. Ulriken hadde 9 av 23 på 3-erne med 2/3 fra Kari Kyrkjebø, 2/4 fra Fatima Mohammad, 3/8 fra Stine Austgulen og 2/6 fra Karyn Sanford.

Poengscorere:

Asker Aliens: Julie Skorpen 13, Hedwig Follestad Johansen 8, Ingrid Selvik 8, Julie Wilborn 8, Nina Nyegaarden 4, Ingvild Jørstad 2, Karianne Øysted Sørbye 2.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 17, Kari Kyrkjebø 14, Fatima Mohammad 10, Maren Hoff Austgulen 7, Hanne Løkkebø Nybø 6, Karyn Sanford 6, Vilde Tveito 6, Synne Jacobsen 2.