Brooke Fields i et skuddforsøk mot Ariana Sefaj i søndagens BLNO-kamp. Den amerikanske guarden var Bærums fremste angrepsvåpen og ble toppscorer med 27 poeng. Til høyre i bildet er Høybråtens Flaka Kelmendi og bak til venstre hjemmelagets Cecilia Riise. Foto: Marianne Maja Stenerud
Brooke Fields i et skuddforsøk mot Ariana Sefaj i søndagens BLNO-kamp. Den amerikanske guarden var Bærums fremste angrepsvåpen og ble toppscorer med 27 poeng. Til høyre i bildet er Høybråtens Flaka Kelmendi og bak til venstre hjemmelagets Cecilia Riise. Foto: Marianne Maja Stenerud

Bærum: - For mye av og på

Bærum-jentene tok sin fjerde strake seier, men måtte slite mot Høybråten.

Bærum – Høybråten 74-57

Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles 51-89

- Jeg er stolt av det jentene presterer utpå her, sa Sigrid Male Davidsen, som måtte stå over igjen. Høybråtens kaptein, toppscorer og beste rebounder har fått første del av sesongen spolert på grunn av beinhinnebetennelse, og er tvilsom deltaker også i de fire kampene som gjenstår før jul.

Samtidig var Bærum svekket ved at lagets 187 cm lange center Julie McCarthy ble hvilt etter å ha vært syk hele uka.

Uansett var det bunnlaget Høybråten (1-6) som hadde størst grunn til å være fornøyd med kampen, selv om Bærum vant igjen og med 4-3 tok steget opp på tredjeplass på BLNO-tabellen, bak Ulriken Eagles (6-1) og Ullern (5-2).

Gjestene holdt Bærum til 11-11 etter første periode og ledet 19-18 midtveis i den andre da hjemmelaget fikk inn sin første «run»: 11-0 etter 8 poeng av Brooke Fields, som hadde både en «and one»-trippel, en 3-poenger og en lekker drive og finte som ga to poeng, alt i løpet av et drøyt minutt.

Høybråten var 11 bak ved pause (37-26), men kjempet seg inn i kampen igjen i tredje periode og ledet både 42-41 etter en scoring av Ariana Sefaj og 44-43 etter to straffer fra Flaka Kelmendi.

Men fra start i fjerdeperiode gikk det skeis for gjestene, da Bærum gikk rett fra 46-45 etter to scoringer fra Brooke Fields og en 3-poenger fra Embla Bøckmann Øvstebø.

Det rykket greide Høybråten aldri å svare på, og så dro hjemmelaget fra til 17 poengs seier, 74-57.

 

3-2-sone avgjorde

- Vi er altfor mye av og på, sa en mellomfornøyd Bærum-trener, Ola Gravem Knutsen.

- I de periodene hvor vi er påskrudd får vi to ganske store runs. Men så senker vi oss igjen.

Bærums bytte til en 3-2-sone fra start i fjerde periode ble på mange måter avgjørende. Høybråten mistrivdes med sonen og fikk verken til gode driver eller skudd som tidligere i kampen.

- Vi gikk over til sone fordi vi ikke flytter beina godt nok i mann-til-mann-forsvaret og drar på oss en masse unødvendige feil. Det handler også om Høybråten, at de helst vil prøve å komme seg inn mot kurven. Og da vi ble liggende i en sone, stoppet det opp for dem, fastslo Knutsen.

 

Jager Ulriken og Ullern

Med seieren har Bærum bare Ulriken og Ullern foran seg, og på sitt beste og med fullt lag – Julie McCarthy tilbake – fremstår de lyseblå og hvite som den finalekandidaten mange spådde de ville bli.

- Det ene av lagene i tetduoen (Ullern) håndterte vi jo greit forrige gang vi møttes, mens Ulriken ser veldig sterke ut og har vært det beste laget hittil. Men for oss handler det mye om det vi gjør selv og de begrensningene vi utsetter oss for, mer enn hva motstanderne gjør. Vi må bli mer stabile, og akkurat nå er vi stabilt ustabile, mener Bærum-treneren.

Brooke Fields bar Bærum offensivt og endte som kampens toppscorer med 27 poeng, i tillegg til blant annet 4 steals. Astaja Tyghter fikk sin fjerde feil tidlig i tredje periode, men var viktig da hjemmelaget dro fra mot slutten av kampen – og hadde 8 returer og 3 steals i tillegg til sine 14 poeng. Embla Bøckmann Øvstebø satte fire 3-poengere (av 10), flere av dem på viktige tidspunkt.

- Embla hadde en dårlig skudd-dag mot Bergen Elite i forrige kamp, men i dag var hun tilbake for fullt. Hennes jobb er å strekke forsvaret og ta de åpne skuddene hun får, presiserer Ola Gravem Knutsen.

 

Ny søstertrio i BLNO

Flaka Kelmendi var igjen lederen hos Høybråten, skapte mye med tøffe driver inn i Bærum-forsvaret og sluttet på 22 poeng. Anneli Widén er tilbake i form etter et lengre skadeavbrekk og hadde 15 poeng, 7 returer og 3 assists. Adrianna Berg har tatt steg og blitt en viktig spiller – og noterte seg for 13 poeng og 8 returer, pluss 2 blokker.

Høybråten kjempet godt som lag og ga Bærum en tøff ettermiddag.

Coach Bilal Rodgers kunne for første gang sende de tre Jansen Gjersvik-søstrene på banen: Astrid (23) er på laget igjen etter en pause og tvillingene Ingrid og Jofrid (15) er blitt tatt opp i BLNO-gruppa og fikk sin tredje kamp.
Blant motstanderne denne gang hadde de Josefin Winther, som nå er den eneste av de tre Winther-søstrene som spiller i ligaen etter at Julie og Jennifer trappet ned etter Gimles NM-gull forrige sesong.

 

Poengscorere:

Bærum: Brooke Fields 27, Astaja Tyghter 14, Embla Bøckmann Øvstebø 14, Josefin Winther 6, Shiba Haji Ahmadi 4, Eirin Vreim Holm 4, Pernille Mellem 3, Cecilia Riise 2.

Høybråten: Flaka Kelmendi 22, Anneli Widén 15, Adrianna Live Berg 13, Astrid Jansen Gjersvik 3, Henon Binyam Hadgu 2, Ariana Sefaj 2.

 

Karyn Sanford: Seks 3-poengere 

Tromsø Storm Ungdom holdt følge med Ulriken fram til pause i lagenes tredje seriemøte på 16 dager. Italienske Micol Torresani reduserte til 35-36 i en «and one»-situasjon, men misset straffekastet til utligning – før Karyn Sanford la en 3-poenger til 39-35 til Ulriken ved halvtid.

Så raste serielederne fra til 58-38 etter å ha startet tredjeperioden med en 19-3-run, anført av en brennheit Karyn Sanford som senket tre nye 3-poengere. Ulrikens 15-årige pointguard endte som toppscorer med 20 poeng etter å ha truffet 6 av 10 skudd fra 3-poengsland.

- Tromsø skjøt veldig bra i de to første periodene, og det var ikke vi som var dårlige, men de som spilte en god omgang. Det skal vi ikke ta fra dem, sier Ulriken-coach DuRell Sanford.

- Så skjerpet vi forsvaret vårt kraftig i andre del, legger han til. Tromsø ble slått 31-8 i tredje periode og 19-8 i den fjerde.

 

Ung trio i bakhånd

Samtlige Ulriken-spillere scoret 5 poeng eller mer.

- Vi har et lag nå hvor alle spiller bra sammen, og hvor vi ikke trenger å være redd for å bytte inn noen, fordi alle har bra med erfaring, presiserer Sanford.

Ulriken vil også ha Hanne Nybø (17) og Nora Anie Hisdal (18) tilbake fra skader i løpet av noen uker, og har dessuten 15-årige Celine Klett i bakhånd – hun var på U16-landslagssamling denne helgen.

Faatimah Amen-Ra A var Tromsøs ledende spiller og endte på 16 poeng og 7 returer. Kyasia Duling plukket ned 16 returer, men måtte nøye seg med 8 poeng.

Hos Ulriken hadde Kari Kyrkjebø en god kamp med 12 poeng, 11 returer og 3 blokker.

Ulriken Eagles har nå bare én kamp igjen før nyttår, hjemme mot Høybråten søndag 8. desember i Frøya Arena.

Tromsø Storm Ungdom flyr til Oslo kommende helg og møter Asker Aliens lørdag og Høybråten søndag, før laget har hjemmekamp mot Bærum søndag 8. desember.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Faatimah Amen-Ra A 16, Micol Torresani 10, Kyasia Duling 8, Embla Pauline Fuhr 6, Ingrid Elise Karlsen 4, Oda Marie Austheim 3, Nora Kristine Karlsen 2, Vilde Robertsen Sjåvik 2.

Ulriken Eagles: Karyn Sanford 20, Stine Austgulen 16, Kari Kyrkjebø 12, Synne Jacobsen 8, Vilde Tveito 8, Maren Austgulen 7, Fatima Mohammad 7, Sunniva Sørbye 6, Maria Hallingstad 5.