Ingrid Selvik unngår blokken fra Julie McCarthy og legger to poeng for Asker Aliens mot Bærum i Nadderudhallen. Asker-kapteinen var nummer fire på returstatistikken i BLNO med 10,7 per kamp, bak Tromsøs Kyasia Duling og Bærum-duoen Julie McCarthy og Astaja Tyghter. Nå får Selvik hjelp av Siri Granheim under kurvene i den nye sesongen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Ingrid Selvik unngår blokken fra Julie McCarthy og legger to poeng for Asker Aliens mot Bærum i Nadderudhallen. Asker-kapteinen var nummer fire på returstatistikken i BLNO med 10,7 per kamp, bak Tromsøs Kyasia Duling og Bærum-duoen Julie McCarthy og Astaja Tyghter. Nå får Selvik hjelp av Siri Granheim under kurvene i den nye sesongen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Askers «hårete» mål: NM-finale

Asker måtte nøye seg med fjerdeplass i fjorårssesongen, men har fått tilbake fire spillere og tror på bedre tider i 2020/21.

- Vi har alltid ambisjoner om å hevde oss i toppen og har et uttalt mål om å klare medalje i serien. Så må vi sette oss et «hårete» mål om en finale i NM, sier Jan Henrik Nyegaarden.

Han går i gang med sin femte sesong som BLNO-trener for Asker Aliens og har ledet jentene til finale én gang – i 2017.

- Ulriken og Bærum blir sterke igjen, og som lagene ser ut nå, ligger vi etter. Men utfordringen er å komme oss opp på samme nivå, og så gjelder det å ha en god dag i en semifinale, fastslår Asker-treneren.

For BLNO kvinner har sluttspillhelg med kvartfinaler, semifinaler og finale, det er ikke best-av-fem eller best-av-tre. Og med klaff i én kamp er alt mulig.

Konstellasjonen Asker/Bærums Verk vant NM-gull i 2010 med finaleseier 41-39 over Gimle, men de siste årene har Asker-jentene bare vært i 2017-finalen. Da holdt de Ullern til 68-68 med halvannet minutt igjen i Frøya Arena, men måtte se seg slått 76-68. Med mange av de samme spillerne som var på laget i fjor og som er tilgjengelige i år: Ingrid Selvik, Julie Skorpen, Ingvild Jørstad, Karianne Øysted Sørbye, Bodil Brokhaug og de to Trondheim-studentene Julie Wilborn og Nina Nyegaarden.

 

- I dialog med Julie

De to sistnevnte skal bare i aksjon «ved behov», men det er ikke usannsynlig at Asker tar ut parallell spilletillatelse for den rutinerte duoen i andre seriehalvdel.

Julie Skorpen er heller ikke klar, men Nyegaarden håper å få med pointguarden som ble valgt ut på BLNOs Allstar-lag i 2019/20-sesongen.

- Hun prioriterer legestudier i Oslo inntil videre og har en eksamensrunde nå i september og oktober. Men vi er i dialog med Julie og vil selvfølgelig gjerne ha henne med utover i sesongen, presiserer Asker-coachen.

 

Guard-trio tilbake

Pernille Mellem som spilte 2017/18-sesongen for Asker Aliens er tilbake etter to sesonger i moderklubben Sandvika og Bærum. 20-åringen sliter med en skade i foten, men ligger an til å få pointguard-rollen fra start i sesongen.

Andrine Bergseth og Bodil Brokhaug er tilbake etter langtidsskader, men Bergseth må ennå vente litt før hun er klar til spill. 21-åringen forsvant ut med avrevet korsbånd i venstrekneet i sluttminuttene av siste kamp i 2019 etter å ha markert seg med sterk 3-poengsskyting gjennom sesongen.

 

Sterke reboundere

Den viktigste forsterkningen er likevel Siri Granheim. 26-åringen er tilbake etter fem år med studier i Trondheim, der hun spilte i 1.- divisjon for NTNUI Shakers. 1K-laget er også blitt matchet i Gutter 17-serien i Region Midt de siste to sesongene.

Den 1,79 m høye forwarden fra Hønefoss spilte sist for Asker i 2014/15, da hun endte på 9 poeng og 12,4 returer i gjennomsnitt per kamp. Det var nest flest returer i ligaen bak Sigrid Male Davidsen (14,8) og klart flere enn klubbvenninnen Ingrid Selvik (8,9) – som har vært en av ligaens fremste reboundere de siste sesongene.

 

- Angrepstrussel mot alle lag

- Høyden og insidestyrken vår har tradisjonelt vært bra, og nå får vi Siri i tillegg. Samtidig har Karianne (Øysted Sørbye) vært på hver eneste trening og Alva (Julsrud) hatt stor fremgang, så det ser bra ut, sier Jan Henrik Nyegaarden.

- Siri er også en sterk forsvarsspiller, og en angrepstrussel mot alle lag. Med henne på laget sammen med Ingrid skal mange slite med å matche oss inside, tror Asker-treneren.

- Det er deilig å være tilbake. Jeg gleder meg, sier Siri Granheim.

- Asker er en klubb jeg liker meg veldig godt i. Det er sportslig bra, vi har bra publikum og et spennende lag i år med både en del etablerte spillere og en del yngre.

 

ASKER ALIENS

Trener: Jan Henrik Nyegaarden.

Spillere INN: Siri Granheim (NTNUI Shakers), Pernille Mellem (Bærum), Andrine Bergseth og Bodil Brokhaug tilbake fra langtidsskade.

Spillere UT: Hedwig Follestad Johansen (Bergen Elite), Josephine Traberg (Bærum).

Julie Wilborn og Nina Nyegaarden studerer i Trondheim, tar ut parallell spilletillatelse ved behov etter nyttår.

 

SPILLERSTALLEN 2020/21:

Andrine Bergseth, Bodil Brokhaug, Siri Granheim, Alva Julsrud, Ingvild Jørstad, Kristine Nyegaarden, Pernille Mellem, Mia Præsttun, Elena Salvesen, Ingrid Selvik, Julie Skorpen, Karianne Øysted Sørbye, Marika Underwood, Lule Haugsbø Øyberg, Mira Haugsbø Øyberg.

Sannsynlig starting-5: Mellem (Skorpen), Jørstad, Bergseth (K. Nyegaarden), Granheim, Selvik.

Åpningskamp: Ullern – Asker Aliens, Ullern Flerbrukshall søndag 11. oktober kl. 16.00.