Julie Wilborn var Askers toppscorer forrige sesong med 16,1 poeng per kamp, og er klar for en ny sesong i BLNO - selv om hun fortsatt i militæret og mister tre kamper i første seriehalvdel. Her mot Høybråten og Ariana Sefaj i Furusethallen i februar.
Julie Wilborn var Askers toppscorer forrige sesong med 16,1 poeng per kamp, og er klar for en ny sesong i BLNO - selv om hun fortsatt i militæret og mister tre kamper i første seriehalvdel. Her mot Høybråten og Ariana Sefaj i Furusethallen i februar.

Asker-jentene bedre enn i fjor?

- Jeg tror vi vil se en bedring utover i sesongen, sier Jan Henrik Nyegaarden.
 

Han var langt fra optimistisk i sommer da Asker Aliens så tynne ut og hadde mistet Kari Kyrkjebø hjem til Bergen og Ulriken, Elin Gulbrandsen og Lise Løken hjem til Hønefoss, Andrine Bergseth ville miste det meste av sesongen etter kneoperasjon og flere andre spillere var usikre.

- Vi var i tvil om laget da, og hadde bare fire spillere som hadde bekreftet at de skulle være med videre, forteller Nyegaarden.

Men det løste seg, og foran den nye sesongen ser Asker hakket bedre ut enn i den forrige, mest fordi Julie Skorpen (20) er tilbake som pointguard etter et år i militæret. En genuin pointguard som både kan styre spillet og være en trussel fra 3-poengsland.

I tillegg er Hedwig Follestad Johansen (19) med igjen etter folkehøgskole, Kristine Lindholm (24) hjemme fra Trondheim etter studier og Eira Stirling (23) tilbake fra studier i Kristiansand og idrettens fredskorps i Malawi.

 

Ligaens beste rebounder

- De har vært borte fra basket et år, så det er naturlig at det tar litt tid før ting får satt seg. Men jeg tror vi vil se en bedring utover i sesongen, sier Nyegaarden, som går inn i sin fjerde sesong med Asker-jentene i ligaen.

Follestad Johansen er både skytter og driver, mens Lindholm (180 cm) både kan skyte fra halvdistanse og gir laget enda mer insidestyrke. Begge går trolig inn i startfemmeren, der Ingrid Selvik (27) og Julie Wilborn (20) utgjør BLNOs råeste forwardpar.

Selvik var igjen ligaens suverent beste rebounder med 13,3 returer per kamp pluss 12,6 poeng i snitt. Wilborn var Askers toppscorer med 16,1 poeng per kamp, og duoen nummer 4 og 5 på statistikken for effektivitet forrige sesong.

Julie Wilborn er i militæret fram til nyttår og vil miste tre seriekamper for Asker Aliens, men er klar til åpningskampen mot Ullern i Leikvollhallen neste torsdag.

 

Trener med Centrum Tigers

Forrige sesong endte Asker på fjerdeplass i ligaen (10-11) og måtte gi tapt for Sandvika i kvartfinalen i NM-sluttspillet (51-56) og ble til slutt nummer 5.

Jan Henrik Nyegaarden forteller at laget har innført to tiltak foran sesongen:

- Vi slet i fjor med å få nok spillere på trening, så vi har tatt opp tre spillere fra U16-laget og innledet et treningssamarbeid med Centrum Tigers, som vi trener sammen med hver torsdag.

- For å gi de unge mer spilletid, har vi også meldt på lag i 1K, opplyser Asker-treneren.

 

Seks igjen fra 2017-finalen

- Jeg tror vi kan få et bra lag, sier Nyegaarden.

- Men det er mye nytt, og vi må se hvordan vi matcher amerikanerne på Bærum og Tromsø og Julie McCarthy på Bærum, understreker han.

På papiret ser Asker Aliens solide ut. Fortsatt er seks av jentene som spilte NM-finale mot Ullern i 2016 med: Julie Skorpen, Hedwig Follestad Johansen, Julie Wilborn, Ingrid Selvik, Ingvild Jørstad og Karianne Øysted Sørbye.

 

ASKER ALIENS

Trener: Jan Henrik Nyegaarden.

Spillere INN: Julie Skorpen tilbake fra militæret, Hedwig Follestad Johansen tilbake fra folkehøgskole, Kristine Lindholm tilbake fra NTNUI, Eira Sterling tilbake fra studier i Kristiansand og idrettens fredskorps i Malawi – og tre spillere fra Asker J16: Lilly Slinning, Lule Øyberg og Mira Øyberg.

Spillere UT: Kari Kyrkjebø (Ulriken Eagles), Elin K. Gulbrandsen og Lise Løken (Hønefoss), Andrine Bergseth og Bodil Brokhaug langtidsskadet.

 

SPILLERSTALLEN 2019/20:

Hedwig Follestad Johansen, Alva H. Julsrud, Ingvild Jørstad, Kristine Lindholm, Mia Præsttun, Elena Marie Salvesen, Ingrid Selvik, Tale Skjølsvik, Julie Skorpen, Lilly Slinning, Eira Stirling, Karianne Øysted Sørbye, Mathilde Bull Tuner, Julie Wilborn, Lule Øyberg, Mira Øyberg.

Sannsynlig starting-5 (?): Skorpen, Follestad Johansen, Lindholm (Sørbye), Wilborn, Selvik.

Åpningskamp: Asker Aliens – Ullern, Leikvollhallen torsdag 26. september kl. 19.00.