​Ingrid Selvik scoret fem strake poeng da Asker Aliens gikk fra 29-29 til 34-29 før pause, la alle sine tre 3-poengsforsøk i kurven og ble toppscorer med 26 poeng da Høybråten ble slått 82-47. Bildet er fra hjemmekampen mot Ullern i september.

Asker avgjorde i tredje periode

Asker-jentene tok sin tredje seier etter å ha scoret 48 poeng etter pause.
Asker Aliens – Høybråten 82-47

- Viktig for oss å få den seieren og komme opp i øvre del av tabellen, og vi var gode som lag i dag, oppsummerte Asker-coach Jan Henrik Nyegaarden.

Høybråten var med i kampen helt fram til pause. Gjestene ledet etter førsteperioden (19-15) og lå likt på 29-29 da Ingrid Selvik først la to poeng under kurven og sendte Asker fem foran ved pause (34-29) etter den første av sine tre 3-poengere i kampen.

Alva Hopland reduserte da tredjeperioden begynte, men Asker gikk rett til 45-31 etter en 11-0-run som ble innledet med to scoringer fra Alva Julsrud og en 3-poenger fra Julie Skorpen.

Så seilte hjemmelaget fra til seier 82-47 etter å ha vunnet tredjeperioden med utklassingssifrene 24-6 og den fjerde 24-12.

Dermed oppnådde laget også sin nest høyeste score hittil denne sesongen, etter 91-70 over Bergen Elite i forrige hjemmekamp.

Aggressiv sone stoppet Høybråten

- Da vi dro fra i tredje periode, var det faktisk i forsvar det skjedde. Etter at vi hadde byttet mellom mann-til-mann og sone i de to første periodene, gikk vi over til en aggressiv 3-2-sone med dobling på ball der vi hadde muligheten. Og holdt Høybråten til 6 poeng, understreker Jan Henrik Nyegaarden.

Asker måtte greie seg uten Julie Wilborn som var på militærøvelse, mens Sigrid Male Davidsen så vidt prøvde seg igjen i små innhopp for Høybråten – etter å ha vært ute i to kamper med beinhinnebetennelse i begge bein.

Det svekker laget enormt, og i tillegg ga hjemmelaget Flaka Kelmendi så lite plass at den gode guarden gikk av banen uten å ha scoret.

Ingrid Selvik var dominerende under kurvene og endte kampen med 26 poeng og 14 returer. Tre treff på tre 3-poengere var imponerende og noe mer uvanlig fra Asker-kapteinen.

Julie Skorpen hadde 3/13 på 3-erne og landet på 21 poeng, i tillegg til 5 returer, 3 assists og 3 steals.

Alva Julsrud har tatt steg og noterte seg for 11 poeng og 7 returer.

Coach Nyegaarden var likevel aller mest fornøyd med Hedwig Follestad Johansen, som spilte samtlige 40 minutter og endte på 10 poeng og 5 assists.

- Hedwig spilte en av sine beste BLNO-kamper og gikk foran som en pådriver i forsvar da laget snudde kampen, forteller han.

16-åring imponerte

Selv med Sigrid Male Davidsen i en redusert utgave og med Ingrid Selvik som beste rebounder, vant Høybråten returstatistikken, 41-36. Her hadde Adrianna Berg 11 og Alva Hopland 10 (hvorav 6 offensive). Høybråten som lag kjempet seg til 14 offensive returer i kampen.

Ariana Sefaj var Høybråtens fremste angrepstrussel og endte på 14 poeng etter 7/13 på skudd, mens dagens store positive overraskelse var 16-årige Frida Liholm Strøm. Den 1,88 m lange centeren fra Bøler traff på fire av fem skudd og endte som nest-toppscorer på laget med 8 poeng.

Asker Aliens avanserte til 3-3 i seire-tap, det samme som Bærum, mens Høybråten står med 1-5 etter seks kamper.

Høybråten skal i aksjon igjen mot Bærum i Nadderudhallen søndag, mens begge lag spiller hjemme mot Tromsø Storm Ungdom helgen 30. november/1. desember, med Askers kamp lørdag og Høybråtens søndag.

Poengscorere:

Asker Aliens: Ingrid Selvik 26, Julie Skorpen 21, Alva Julsrud 11, Hedwig Follestad Johansen 10, Ingvild Jørstad 8, Karianne Øysted Sørbye 4, Eira Marianne Stirling 2.

Høybråten: Ariana Sefaj 14, Frida Liholm Strøm 8, Adrianna Live Berg 7, Anneli Widén 7, Sigrid Male Davidsen 4, Tine Martinsen 3, Henon Binyam Hadgu 2, Alva Hopland 2.