Ariana Sefaj var Høybråtens beste spiller mot Ullern med 15 poeng og 9 returer. Her får hun sendt av gårde en pasning mellom Felicia Dyngeland-Sundén (til venstre) og Lina Stranger-Johannessen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Ariana Sefaj var Høybråtens beste spiller mot Ullern med 15 poeng og 9 returer. Her får hun sendt av gårde en pasning mellom Felicia Dyngeland-Sundén (til venstre) og Lina Stranger-Johannessen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

- Må tenke nytt og annerledes

Høybråten måtte tåle et klart tap for Ullern, men håper på samarbeid med flere klubber for å stille sterkere neste sesong.

 

Høybråten – Ullern 33-57

Bergen Elite – Bærum 48-67

Tromsø Storm Ungdom – Asker Aliens 48-70

Klubben med 16 NM-gull er inne i en mellomsesong og kraftig svekket ved at lagets ledende spiller og toppscorer Sigrid Male Davidsen er ute, nå definitivt for hele sesongen, med tretthetsbrudd i både høyre og venstre legg. Samtidig er veteranen Anneli Widén på sidelinja igjen med en ny skade.

Etter seieren over Bærum i første kamp i september (73-55), vel å merke et Bærum uten USA-importene og tilvekstene Julie McCarthy og Josefin Winther, er det blitt 12 strake tap for Høybråten-jentene.

I flere kamp har de spilt jevnt og ledet, men aldri klart å fullføre 40 minutter til en ny seier.

Mot Ullern lørdag ledet hjemmelaget 24-20 i Furusethallen etter mye oppløftende angrepsspill, før alt raknet. Fra fjerde minutt i andre periode til starten av den siste perioden stengte Ullern forsvaret, vant 29-0 (!) og avgjorde alt.

- Verdt mer enn 30 poeng

- Jentene mangler selvtillit, og spillerne som ikke har vært vant til å spille så mange minutter, har plutselig fått mye mer ansvar, sier Høybråten-coach Bilal Rodgers.

- Med Sigrid på laget ville det selvfølgelig vært noe helt annet, hun er verdt mer enn 30 poeng per kamp. Men jeg liker å se at andre jenter stepper opp, og vi gjør hele tiden små fremskritt. Det skal gi oss en fair sjanse mot flere lag i sluttspillet. Men akkurat nå spiller vi ikke som jeg vet vi kan spille, og det er litt frustrerende. Vi varierer for mye og gir bort for mye, presiserer Rodgers.

 

Jakter på samarbeidsklubber

Klubbens styreleder Eva Male Davidsen er i full gang med å tenke på neste sesong.

- Jeg vet ikke engang om dette kan kalles en «mellomsesong», for meg er det mer en vippesesong, avgjørende for hva som skal skje videre, sier den tidligere toppspilleren.

- Vi har vært veldig plaget av skader, med Sigrid ute og nå også Anneli igjen. Samtidig har vi fått utviklet mange av de unge spillerne våre, og vi har innmari god stemning i gjengen. Vi taper ikke så stort, vi spiller jevnt i små eller store deler av kampene og sånn sett er det et morsomt lag å være i, jentene var innstilt på det, understreker hun.

De siste sesongene har Høybråten hatt et samarbeid med Bøler, som også har fått frem 03-talentet Frida Liholm Strøm. Nå vil Eva Male Davidsen ha flere av klubbene på Oslos østkant med i satsingen på et BLNO-lag.

- Vi er avhengige av samarbeid med flere klubber enn Bøler. Det kan være Oppsal, Skjetten, Ammerud, andre. Vi må tenke litt nytt og annerledes, rent organisatorisk. Vi har «hull» i noen årganger og ikke nok egenrekruttering. Bøler må ned til 06-årgangen for å finne de neste store talentene. Vi må prøve å få til en type samarbeid som vi har med Frida i Bøler og Ariam Germeskel i Oppsal, jenter med parallell spilletillatelse opp til oss og som fortsatt er forankret i klubbene sine, forklarer Davidsen.

 

Ruvende Halvorsen

Hos hjemmelaget var Ariana Sefaj og Astrid Jansen Gjersvik de fremste offensive truslene, så lenge laget hang med. Sefaj med sterke moves under kurven hadde også 9 returer. Gjersvik skjøt godt og hadde tøffe driver.

Ullern hadde banens klare ener i Tori Solberg Halvorsen, som ruvet inside og endte på 25 poeng og 10 returer. Lina Stranger-Johannessen drev opp tempoet og hadde 9 poeng og 12 returer, mens Felicia Dyngeland-Sundén satte tre viktige 3-poengere da Ullern snudde 20-24 til ledelse 34-24 ved halvtid.

- Når vi er konsenterte og fokuserte og jobber sammen er vi bra, sa Tori Solberg Halvorsen.

- Men vi hadde dårlig trykk i starten og var ikke «skrudd på». Det trenger vi, for skal vi kunne slå lag som Ulriken og Bærum må vi være på vårt beste i 40 minutter, fastslo Ullern-forwarden.

 

Poengscorere:

Høybråten: Ariana Sefaj 15, Astrid Jansen Gjersvik 10, Flaka Kelmendi 3, Frida Liholm Strøm 3, Adrianna Live Berg 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 25, Felicia Dyngeland-Sundén 11, Lina Stranger-Johannessen 9, Olivia Priestley 6, Malin Schneidt 3, Selma Nybø Vangstein 3.

 

Bærums tiende seier

Et Bergen Elite uten nøkkelspillerne Tuva Andersen og Sofie Paulsen gikk tøft ut mot Bærum og ledet 17-12 etter første periode og 20-14 tidlig i den andre. Så skjerpet gjestene både forsvar og angrep, vant andreperioden 22-7 og kunne kontrollere inn til seier 67-48.

Det betyr at Bærum har vunnet ti kamper på rad før de skal ut i den første av tre toppkamper mot Ulriken Eagles i Frøya Arena søndag.

Brooke Fields ledet an i Bærums offensiv og ble kampens toppscorer med 25 poeng, mens 187 cm høye Julie McCarthy ruvet og endte på en ny double-double med 16 poeng og 12 returer. Tabelltoerens langskyting var derimot under pari – med 4 av 27 på 3-poengere. Eirin Vreim Holm var et hederlig unntak med 2/3 på 3-erne.

- Vi kom oss fram til så mange åpne skudd at vi kunne ha scoret mye mer, men traff altfor dårlig. Vi ble også for ufokuserte og udisiplinerte da vi så at vi kom til å vinne, sa Bærum-coach Ola Gravem Knutsen.

Hos Bergen Elite var Tuva Andersen ute med influensa, mens Sofie Paulsen fikk en albue ut av ledd i forrige kamp. Lillesøster Mia Andersen (17) åpnet kampen med solid skyting utenfra og endte med 3 av 6 på 3-poengerne.

 

Poengscorere:

Bergen Elite: Ulrikke Galtung Døsvig Hoff 12, Mia Andersen 11, Kristin Skåtun Hannestad 11, Rikke Sjumarken 6, Ingrid Skåtun Hannestad 2, Susanne Blydt Paulsen 2, Hanna Nordtveit Sand 2, Mari Strømme Sekse 2.

Bærum: Brooke Fields 25, Julie McCarthy 16, Eirin Vreim Holm 8, Astaja Tyghter 8, Josefin Winther 4, Shiba Haji Ahmadi 3, Embla Bøckmann Øvstebø 3.

 

Selvik ut med blodig nese

Askers kaptein Ingrid Selvik måtte til legevakten i Tromsø etter å ha fått en smell i nesa i åpningsminuttene mot Tromsø Storm Ungdom. Lagene møtes igjen i Tromsøhallen i dag, men det er usikkert om Selvik spiller.

- Vi håper hun er klar igjen, men vet ikke det nå, sa Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden noen timer etter kampen.

Ingvild Jørstad åpnet kampen med å gi Asker 6-0 og endte som toppscorer med 18 poeng etter en god kamp. Gjestene dro fra til 41-22 ved pause og vant komfortabelt, 70-48.

Ky Duling var igjen Tromsøs ledende spiller, denne gang med 20 poeng og 17 returer.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Kyasia Duling 20, Oda Marie Austheim 7, Vilde Havnes 5, Ingeborg Gruber 4, Ragnhild Lundesgaard 4, Kjerstin Havnes 3, Embla Pauline Fuhr 3, Ingrid Elise Karlsen 2.

Asker Aliens: Ingvild Jørstad 18, Julie Wilborn 15, Hedwig Follestad Johansen 10, Julie Skorpen 9, Nina Nyegaarden 8, Josephine Traberg 6, Ingrid Selvik 2, Kristine Nyegaarden 2.