Dropp navigasjonskoblinger
Om NBBF
Serie/turnering
Klubb
Toppidrett
Trener
Dommer
Barn og Ungdom
Rullestol
Kalender
Lenker
Du er her: Skip Navigation LinksNorges Basketballforbund > Nyheter > BLNO: Frøya videre til Final Four

Slik spilles NM-sluttspillet

25.02.2015

Helgen 20.-22. mars spilles NM-sluttspillet 2015 for senior menn og kvinner. Kvinnene spiller et Final 8 format, mens kun fire lag kjemper om Kongepokalen hos

Sterke KL-favoritter

23.02.2015

Ulriken og Ullern tok hver sin seier i helgas lokaloppgjør.

Tromsø-seier i Trondheim

23.02.2015

Tromsø gjorde jobben i Trondheim og dro hjem med seier. De måtte imidlertid jobbe hardt for poengene.

Bare nesten for Frøya

23.02.2015

Frøya hadde ledelsen både mot Asker og Bærum, men måtte se seieren glippe i sluttfasen av begge kampene.

Ammerud best i Oslo

23.02.2015

Ammerud hadde overtaket i en jevn kamp mot Centrum, og evnet å holde stand når Centrum truet ledelsen.

Lokaloppgjør i Bergen og Oslo

20.02.2015

Ammerud – Ullern i Oslo og Bergen Elite møter Ulriken i Bergen denne helgen.

Storm til Trondheim, lokaloppgjør i Oslo

20.02.2015

Tromsø Storm drar til Trondheim for å møte Jets, Frøya spiller mot Asker og Bærum, Centrum og Ammerud spiller lokaloppgjør i Oslo.

Skår i seiersgleden for Gimle

20.02.2015

Gimle vant lokaloppgjøret mot Frøya, men fikk dårlige nyheter med på kjøpet; Audun Eskeland brakk hånden og er usikker før sluttspillet.

Storm hadde kontroll mot Bærum

17.02.2015

Tromsø Storm tok en sterk seier mot Bærum. Centrum vant tight oppgjør i Bergen og Jets vant på hjemmebane mot Ammerud.

Favorittseire i KL

17.02.2015

Det ble flere jevne oppgjør, uten de store resultatmessige overraskelsene i helga. De antatt beste gjorde jobben og dro poengene i land.

BLNO: Frøya videre til Final Four

10.03.2013 Utskriftsvennlig visning
Tips en venn Kjartan Herje Monsen

Frøya var best når det gjaldt og slo Gimle i finalen i BLNO Challenge. Flere tette kamper preget turneringen på Kongsberg i helga.

Frøya, Ammerud og BK i Gruppe 1. Asker, Gimle og Persbråten i gruppe 2. Vinnerne skulle møtes i finale søndag.

Ballet begynte fredag. Hjemmelaget BK fikk en brå start mot Frøya. Det er et hopp i nivå mellom 1M og BLNO. BK fikk nødvendig vis en liten kalddusj, men kom inn i kampen etter hvert. De hang med hele veien, men hadde et lite stykke opp til Frøya. Frøya kom til Kongsberg uten Marco Elsafadi(skadet hånd), Miilah Kombat(skadet hånd) og Celix Black. Ingen av de nevnte er på topp i karrieren, men kan alle være viktige på sin måte for Frøya. Kongsbergpublikummet møtte mannsterke opp for å støtte laget sitt. BK gjorde en god figur. Ingen kan forvente at de skal slå et av topplagene i BLNO, men det var nok flere som ikke kunne la være å kjenne litt på skuffelsen, da de så hvor nære BK var Frøyas nivå. Coach Baard Stoller var fornøyd med sine gutter, og synes de presterte opp mot sitt beste. Frøya vant til slutt 83 – 69.

Gimle hadde også fordelen av å spille kamp på fredag, og møtte Persbråten i Kongsberghallen. Pers hang greit med, men tapte litt og litt hele veien. Etter at Gimle hadde tatt ledelsen 35-20 i første periode jevnet kampen seg ut i de to midtperiodene. Persbråten har flere spillere med erfaring fra BLNO, som kjenner nivået fra før. De klarte imidlertid ikke å henge med helt inn. Nivåforskjellen ble tydeligere mot slutten, da Persbråten ble slitne mot et lag med større treningsmengde og fokus. Kampen endte 113 – 70 (kampstats) i Gimles favør. Bergenserne fikk åpningen de trengte og kunne sette fokus på lørdagens oppgave mot Asker.

Asker hadde et tøft program lørdag, med kamp mot Persbråten kl.12:00. Persbråten gikk rett i strupen på Asker og vant første periode 21- 19. Asker tok kontrollen i kampen, men brukte benken mye for å spare sentrale spillere til kampen mot Gimle. Asker styrte kampen greit, men seieren kom ikke gratis. Det endte 100- 75 (kampstats) til Asker.

Kl.18:30 sto Gimle for tur. Asker kom bra i gang og vant første omgang 40 – 31. Djo Yele var tilbake for Asker og gjorde en god kamp, men var noe preget av skaden, blant annet misset han 6 av 6 straffer. Gimle tok over etter hvilen og Asker hadde ikke krefter til å stå løpet ut. Gimle vant andre halvdel 46 – 29, og kunne juble over å være i søndagens finale. Sluttresultatet ble 77 – 69(kampstats) til Gimle.

I den andre gruppa var Frøyas største hinder Ammerud. Oslo – laget var først igjennom en tøff kamp mot BK, som de måtte jobbe for å dra i land. BK halset et hode etter hele veien, og var så sent som 37 minutter ute i kampen oppe og snuste på Ammerud, da de satte tre trepoengere på rad og var seks poeng etter BLNO-laget. Ron Timus tok ansvar hos de grønne og gjorde viktige poeng i sluttminuttet. Ammerud vant til slutt med ni poeng, 71-62.

Kongsbergpublikummet kunne takke for nok en god forestilling av hjemmelaget.
Ammerud var godt mørnet opp før møtet mot Frøya kl.18:30. de hang ikke med i det hele tatt i åpningen og tapte første periode med 27 - 10. Med 17 poengs ledelse, klarte Frøya å holde Ammerud rutinert på avstand. De holdt Oslo-laget på betryggende avstand, uten å klare å utklasse dem. Med sluttresultatet 83 – 71 i protokollen var Frøya klare for finale mot Gimle på søndag.

Gimle og Frøya kjenner hverandre veldig godt fra før. Frøya ledet 3 -1 innbyrdes over Gimle denne sesongen. Med Miilah Kombat og Marco Elsafadi ute for Frøya, er Gimle på papiret bedre skodd med forwards, mens Frøya med blant andre Reno Silavs og Ed Gabrans er sterkere på guard –siden.

Det var tidlig klart at det kom til å bli en helt tett kamp, som sannsylig vis kom til å bli avgjort i sluttsekundene. Gimle kom best i gang og hadde best flyt i begynnelsen. Gimle ledet an, mens Frøya hang seg på. Igor Sedlar og Delano Thomas gjorde en god defensiv jobb mot Peter Bullock, og klarte å holde han bra i sjakk. Anders Stien så pigg ut, Martin Elgmork viste at han var i slaget. Hammad Mostafa sto frem hos Frøya og la ved flere anledninger inn viktige poeng for Frøya i tillegg til å steppe opp i forsvar.  Til pause sto det 44 – 37 til Gimle, som fortsatt så ut som det beste laget.

Frøya spiste seg to poeng innpå i tredje periode. Kampen var helt åpen, Gimle klarte aldri å utnytte momentumet til å rykke fra byrivalen. I stedet tok Frøya over kampen da det gjaldt som mest. Med fem minutter igjen av kampen, tok de ledelsen for første gang siden begynnelsen av første. Om Gimle var slitne eller ble nervøse av at Frøya pustet dem i nakken er ikke godt å si, men de skapte flere unødvendige turnovers i viktige øyeblikk. De klarte ikke å gripe sjansene de hadde til å utligne ledelsen. Frøya tok ledelsen etter at Thomas mistet ballen upresset utover egen baseline. Han tippet den inn igjen under egen kurv,  rett  i hendene på Ali Ouakkaha.  Anders Stien feilet Ali og fikk usportslig. Dette førte til et firepoengs spill for Frøya, som hadde tatt over initiativet for alvor. Gimle hadde sjansen med 12 sekunder igjen, tre poeng bak, men misset en lay – up. De feilet Frøya, men Frøya traff der Gimle misset. Dermed var det Frøya som kunne booke Tromsø-billetten og juble over å ha tatt en sterk seier i en kamp hvor de hadde slitt med å ta kontrollen. Frøya - Gimle 83 - 78 (kampstats)

Frøya er i siget, og møter Tromsø i semifinalen lørdag den 16. i Tromsøhallen.  Frøya har vært igjennom en helg med flere gode kamper, og er i en god rytme. Tromsø slo Frøya to ganger på rad helga den 23.02 og 24.02. Kan Frøya bruke momentumet de har fra helga til å gå med full fart inn i Final Four, eller blir Storm for solide med hjemmepublikummet i ryggen og Kenneth Webbs stamme disiplin?
 

10/03/2013 (16:00)

Frøya Basket

83:78

Gimle BBK

Kongsberg idrettshall

09/03/2013 18:30

Frøya Basket

83:71

Ammerud Basket

Kongsberg idrettshall

09/03/2013 18:30

Gimle BBK

77:69

Asker Aliens

Kongsberghallen

09/03/2013 12:00

Ammerud Basket

71:62

BK Miners

Kongsberg idrettshall

09/03/2013 12:00

Asker Aliens

100:75

Persbråten

Kongsberghallen

08/03/2013 20:00

Frøya Basket

83:69

BK Miners

Kongsberg idrettshall

08/03/2013 20:00

Gimle BBK

113:70

Persbråten

Kongsberghallen

 

 Samarbeidspartnere