Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Ullerns tidlige run var nok

Ullerns tidlige run var nok

Det var seriens to topplag som møttes i Ullern flerbrukshall da Ullern tok i mot Asker. Hjemmelagets tidlige spurt gav dem en ledelse Asker aldri hentet inn, selv med gode perioder og en vanvittig kamp fra Natalie Villaflor.

Ligaens to topplag møttes i Ullern flerbrukshall da Ullern tok i mot Asker. Ullern tvang i starten Asker til flere trepoengsskudd, og gjestenes uttelling var dårlig. Da Ullern samtidig kunne utnytte en høydefordel under kurvene og få enkle poeng på andre siden, tok de raskt grep om kampen og Asker måtte ta en tidlig timeout for å justere. Men ut av timeouten var det fortsatt Ullern som var best organisert og rolige, og Asker som var stresset i det meste de foretok seg. Ullern hadde jerngrep på Asker defensivt og tvang gjestene til den ene turnoveren etter den andre. Halvveis i første periode hadde Asker fortsatt ikke scoret, og Ullern var opp med ti poeng. Først etter fem og et halvt minutt kom Askers første poeng til 12-2. Og selv om gjestene fikk to raske scoringer var tendensen hele tiden den samme: et bedre organisert og roligere Ullern fikk enkle avslutninger, og stresset motstanderne til å ta vanskelige skudd. De siste to minuttene av første periode kom plutselig Asker mer til hektene, og knappet noe mer inn, og var mer aggressive i forsvar.

I starten av andre periode var det plutselig gjestene som hadde litt mer initiativ. Raskere ballbevegelse, riktige skudd og med ett bedre uttelling, og så var det definitivt kamp igjen. Det Asker imidlertid fortsatt ikke klarte å stoppe var Ullerns enkle poeng under kurven. Driver og offensive returer gjorde at hjemmelaget jevnt og trut puttet på, og ikke lot Asker få helt kontakt igjen. Men etter hvert gikk kampbildet tilbake til slik det var i starten, og bortelagets avslutninger ble dårligere. Ullern fikk enkelt komme seg i angrep, og da avstanden på nytt ble ti poeng, tok Asker sin andre timeout for dagen. Andreperiodens avslutning ble hektisk, og begge lag gjorde ting med høyere tempo enn nøyaktighet. Til pause stod det 33-23 til vertene.

Høyt tempo preget også innledningen på tredje periode, men ingen av lagene klarte å ta mer kontroll over hendelsene enn det andre. Dermed lå Ullerns ledelse og vaket rundt åtte-ti poeng frem til halvspilt quarter. Men da fikk bortelagets Siri Granheim sin fjerde feil, og måtte sette seg. Likevel klarte gjestene å redusere til fire poeng. Ståle Frey trengte da en timeout for å gjøre noe med Askers momentum i kampen. Med lagfeil på Asker og god straffeskyting fra hjemmelaget klarte Ullern på nytt å strekke ledelsen til sytten poeng på kun få minutter.

Ullern startet best også i kampens siste quarter, men en Natalie Villaflor i det umulige hjørnet nektet å gi seg, og med to treere etter hverandre holdt hun noenlunde kontakt for gjestene i svart. Med litt over seks minutter igjen satte bortelaget opp et helbanepress for å prøve å spise innpå. Det lyktes delvis, så Ullern tok ny timeout. En heroisk spurt satte Asker inn mot slutten. Et heseblesende tempo og enorm innsats gjorde at de fikk kampen ned i ti poeng igjen, etter et soloshow av Natalie Villaflor. Men nærmere enn det kom ikke Asker. Ullern kontrollerte greit inn og tok seieren i østlandsoppgjøret med 74-61.

Poeng Ullern: Tori Solberg Halvorsen 19, Vilde Havnes 15, Maren Mildestvedt 15, Sophia Priesley 10, Aurora Toyomasu 0, Micol Torresani 4, Fanny Dyngeland-Sundén 2

Poeng Asker: Natalie Villaflor 32, Siri Granheim 13, Kung Huang Goh 5, Julie Bergseth 4, Kristine Lindholm 4, Tindra Pack 3

Ulriken – Bærum 78-53

Bærum spilte sin andre kamp i Bergen for helgen, og denne gang med noe skarpere motstand enn på lørdagen. Bærum scoret kampens første to poeng, og noe poengras ble det ikke innledningsvis. Dermed holdt gjestene god kontakt med Ulriken frem til halvspilt første periode. Så satte imidlertid Ulriken inn et annet gir og økte ledelsen fra fem til sytten poeng på bare tre minutter. Det sluttet 27-10 til hjemmelaget etter første periode. I andre periode slakket Ulriken noe ned, og tillot bæringene å henge bedre med. Med god kontroll over hendelsene gikk de til pause med 47-25, etter at Shiba Ahmadi satt en lang trepoenger i siste sekund. Stine Austgulen hadde ved halvtid allerede 15 poeng og var kampens store profil offensivt.

Bærum gjorde en god jobb med å flytte ballen hurtig for å komme til bra avslutningsmuligheter, men Ulrikens forsvar hang meget godt med, og tvang likevel Bærum til vanskelige skudd.

I tredje periode styrte Ulriken kampen med godt forsvarsspill, og holdt Bærum til kun åtte poeng. Gjestene svarte med å vinne sisteperioden med 15-7, og fikk lov til å avslutte kampen mot de regjerende mesterne på en god måte.

Poeng Ulriken: Stine Austgulen 24, Fatima Mohammad 13, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 12, Synne Jacobsen 11, Sunniva Sørbye 7, Aurora Sørbye 6, Isabel Hønsi Blanco 3, Gemima Lesole Nkanga 2

Poeng Bærum Basket: Shiba Ahmadi 11, Sofia Brokhaug Koch 11, Emma Hergot 8, Mathea Lindbråten 8, Malene Zakariassen 6, Sofie Hoelsbrekken 4, Susanne Gjerstad 3, Eirin Vreim Holm 2

Nidaros – Fyllingen 72-108

Etter bergensernes nedsabling av Nidaros på lørdagen var det på tide for Nidaros å vise seg frem på en bedre måte i de to lagenes andre duell på søndag. Og hjemmelaget gikk ut og skaffet seg en tidlig ledelse, før Fyllingen på nytt tok over. Halvveis i første periode hadde Nidaros fortsatt brukbar kontakt, men mot slutten klarte Fyllingen å strekke ledelsen opp i over tosifret, og gikk inn i andre periode med 24-34. Og i andre slo Fyllingrn styrkeforholdet mellom de to lagene kontant fast fra starten, og gjorde en tipoengsledelse til det dobbelte i løpet av den første halvdelen av quarteret. Med 37-60 til pause hadde Fyllingen meget god kontroll da lagene gikk inn i kampens andre halvdel.

Noe lavere trykk ble det i tredje periode, og også noe mer jevnspilt selv om bergenslaget fortsatte å sige noe i fra. Kampens siste to perioder ble mer jevnspilt enn noen av periodene dagen før, og selv om ikke sifrene ble fullt så stygge som i forrige kamp tok Fyllingen med seg 108-72 hjem til Bergen.

Poeng Nidaros: Righ Dau 20, Emil Grosse 14, Bernat Godall 11, Tobias Øvermo 8, Christian Tøfte 8, Filip Øverli 4, Burak Kizilirmak 3

Poeng Fyllingen: Terell Brown 28, Nikolas Skouen 24, Isaac Likekele 14, Mahammadu Jawara 13, Nicolas BAllone 8, Edvard Aamodt Kristiansen 8, Eric Etienne Fongué 7

Gimle – Centrum 67-84

Et Centrumlag som imponerte i naboduellen mot Oppsal reiste til Bergen for å møte et Gimlelag som hadde Mikkel Kolstad, Hallvard Staff og Haakon Ullrich tilbake. Og kampen begynte friskt med to lag som fulgte hverandre steg for steg, gjennom åpningsminuttene. Da Milovan Savic satt en trepoenger til 14-10 for vertene tok Centrum timeout, og lyktes med å snu trenden. Førsteperioden ebbet ut med 18-18 i Bergen. Og Gimle var det skarpeste laget i åpningsminuttene av andre periode.til tross for ledelse 27-23 ville Audun Eskeland prate med sitt lag etter snaue fire minutter, og etter timeouten fulgte noen minutter med litt scoringstørke. Mot halvveispunktet i perioden rev oslolaget til seg et lite initiativ, og fikk et 17-0-run som tok dem fra 31-29 til 31-46 til pause. Frem til halvspilt tredjeperiode byttet lagene stort sett poeng, så avstanden holdt seg rundt der den var til pause. Gimle trengte da en ny timeout for å få endret kampbildet og komme inn i kampen helt og få kontakt igjen. Men hjemmelaget klarte ikke å vinne quarteret med mer enn to poeng, og hadde en stor oppgave foran kampens siste periode. Og om oppgaven var vanskelig i utgangspunktet ble den ikke enklere da en brennhet Johan Flaa senket tre trepoengere tidlig i avslutningsperioden. Gimle kom aldri helt inn i kampen igjen til tross for 21 poeng fra Milovan Savic, og det sluttet 67-84 til gjestene fra Oslo. Selv om Johan Flaa var i en klasse for seg offensivt hadde Centrum imponerende fem spillere med tosifret antall poeng.

Poeng Gimle: Milovan Savic 21, Hallvard Staff 10, Morten Floen Osland 8, Reidar Greve 8, Mikkel Kolstad 7, Magne Fivelstad 6, Noah Mykkeltvedt Bye 3, Jasin Akil Al-Musharafawy 2, Haakon Ullrich 2

Poeng Centrum: Johan Flaa 28, Petar Kutlesic 14, Johannes Dolven 11, Elias Demoniere 11, Øivind Torsetnes 10, Sivert Wærstad Nordheim 6, Anders Nymo 2, Georgios Kotrotsios 2

Oppsal – Frøya 72-97

Oppsal hadde behov for å revansjere seg etter å ha blitt blåst av banen av Centrum tidligere i uka. Og et Frøya-lag som så vidt rev til seg seieren mot Asker på lørdag, fikk mer enn nok å henge fingrene i.  riktignok gikk gjestene fra Bergen raskt opp i en 7-0-ledelse, men da Oppsal fikk ristet av seg sjokket, kjempet de seg tilbake til 11-13. Hjemmelaget vant førsteperioden 16-15. Det var så Frøya som tok tak i ting med en gang etter den første pausen. Med Valen Tejada sentral i mye var gjestene plutselig oppe i 20-26, men en aktiv Iisaiah Alonzo sørget for at hjemmelaget holdt god kontakt. Til pause var det fortsatt svært jevnt mellom lagene, 33-36. Lagen fortsatte å følge hverandre som skygger i åpningsminuttene av tredje quarter. Thomas Ble var involvert i det meste for Oppsal, og etter drøye fire minutter tok hjemmelaget atter tilbake ledelsen i kampen med 51-49. Men Frøya strakk det til slutt til seks poeng mot hvilen inn i siste periode. Og så var det tvert slutt for Oppsal. For med et voldsomt 15-0-run i starten av siste periode knakk Frøya kampen, og derfra så de seg aldri tilbake. Med beskjedne 11 poeng fremover og 30 i mot i siste periode måtte Oppsal se at sluttsifrene ble relativt stygge 72-97 i en kamp der de veldig lenge holdt godt følge med serielederne fra Bergen.

Poeng Oppsal: Isaiah Alonzo 27, Thomas Ble 18, Christian Andersen 13, Jonathan Linnestad 7, Tomas Ceesay 3, Gudmund Røthing 2, Daniel Berg 2

Poeng Frøya: Valen Tejada 30, Etienne Aspevik 20, Jean David Muila Mwaka 18, Christopher Dalland 14, Jørgen Lamo 12, Ali Akil Al-Musharafawy 3